איך להעסיק את אמא

block156

New member
איך להעסיק את אמא

אהלן אמא שלי עקרת בית בת 60. סיימה לעבוד בגיל 25 לאחר שהתחתנה, והתחילה להיות עקרת בית, לטפל בילדים ,3 במספר , ולחיות את החיים. המבצ הכלכלי בסדר גמור, חיים סך הכל בסדר,. אבל אני מנסה לדחוף אותה שתעשה איזה קורס כלשהו, שישמור על חדות המוח. היא לא מעונינת, אומרת לי ששום דבר לא מעניין אותה. רוב היום היא בבית, מידי פעם עושה התעמלות בקאנטרי, שומרת על הנכד שלה מידי פעם, ומנקה את הבית, עושה קניות וכולי'.. זה חשוב לעשות משהו בעל משמעות,הבנתי הרבה מבוגרים עושים קורסים פה ושם, לשם העשרה, או סתם כדי לשמור על הראש. אשמח לקבל עצות מה לעשות בנידון תודה רבה

bridges

New member
משמעות בחיים

שלום רב לך, דבר ראשון, זה נשמע מדבריך שהמצב הבריאותי של אמא שלך, הפיזי והמנטלי, חשוב לך מאוד. זה נכון שהנורמות החברתיות שלנו אומרות שעל מנת לחוש משמעות יש "לעסוק" במשהו. אני לא בדיוק מכיר את אמא שלך או אותך, אבל אולי ישנה האפשרות שעבור אמא שלך, החיים שלה כפי שהם הם בעלי משמעות. בכל מקרה, כפי שנוכחת, אין לך שום דרך לדחוף את אמא שלך לעשות משהו משום שזה צריך להגיע ממנה אבל אולי אתה יכול לשאול אותה על חייה, על המשמעות שהיא קיבלה מהם? אני מזמין אותך, במקום להסתכל על מה שלא עובד בחיים של אמך, להסתכל איתה על מה שכן עובד, על התעסוקה שכבר יש לה. תתפלא כמה דברים חדשים תגלה. יותר מזה, אתה תתפלא כמה השיחות האלה יאפשרו לך לראות את החיים שלך בדרך אחרת. בהצלחה, רונן

תפיסות שונות

"סיימה לעבוד בגיל 25..." - כך זה נראה בעינייך. האם להיות עקרת בית ולטפל בשלושה ילדים, זו לא עבודה? האם לשמור על הנכד, לנקות את הבית, לעשות קניות - זו לא עבודה? נראה לי שאמא שלך, עובדת ביותר ממשרה אחת - אשת איש, אמא, סבתא, מנקה, מבשלת, כובסת, קניינית, חברה. ועם כל זה, היא מוצאת זמן גם להתעמלות. כל הכבוד לאמא שלך. אל תדחוף אותה (אגב, האם היא דחפה אותך ללימודים, ממנה למדת את הדרך?). אפשר למצוא עניין בחיים ועשייה גם ללא קורסים. כמו שרונן כתב לך, דבר עם אמך, תקשיב לה, תשמע ממנה ממה היא נהנת בחייה. ספר לה דברים על חייך - למשל ההנאה שיש לך מהגלישה באינטרנט, על ספרים טובים שקראת לאחרונה, על סרטים והצגות - ספר בשביל לשתף, אך אולי זה יעורר בה עניין. גם שיחה עם אנשים אחרים, בעיקר אנשים שאכפת מהם מאד תורמת לראש. אגב, גיל 60 זה גיל צעיר (אני עוד פחות משנה שם).

ordanco

New member
בן טוב

שלום, איש יקר אתה בן טוב. אתה דואג לאמא וכל כוונותך טובות. בדרך כלל ככל שלוחצים על מישהו לעשות משהו הוא נוטה לפעול הפוך, כיוון שבד"כ לחץ פוגע בחופש ובעצמאות של האחר. אז - לחץ אינו עובד, גם לא לחץ פסיבי -אגרסיבי, גם לא יסורי מצפון ובטח שלא בהמעטה בערך חיי אדם (ולא משנה מה הוא כן עשה או לא עשה). מה כן? הדבקה בהתלהבות או בהנאה. משהו שאולי יכול להתחיל ביחד או עם חברה, או דרך הקאנטרי (יש כל מני הרצאות מבוא) באופן כללי, ומבלי להכיר בדיוק אותך או אמך: צעדים קטנים, להציע מבלי ללחוץ, לתת לאחר לבחור (יכול לעבור שבועות בין ההצעה ועד להסכמה מבלי לדבר על זה) תמשיך להיות בן טוב בכך שתביע בפניה את ההערכתך על כל מה שהיא עשתה עד כה ולקבל אותה כמו שהיא, כאשר יש השלמה עם מה שיש הרבה יותר קל להתקדם לדבר הבא, בהערכה רבה לך, אורן טוקר

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מה אמא באמת אוהבת לעשות

נשמע שבסך הכול טוב לה, ואין לה הרבה מוטיבציה לעשות עוד, ויתכן שהיא לא רגילה לעשות יותר. הרבה פעמים המחסום שנשמע כמו "אין שום דבר שאני אוהבת" מסתיר מאחוריו "יש משהו שאני אוהבת אבל אין סיכוי שאעשה את זה, כי זה קשה/יקר/לא לגילי..., לכן אין שום דבר שבא לי לעשות". דרך לברר מה עוד יכול להיות שם שהיא אוהבת הוא לשאול אותה על חלומות ילדות, ועל הדברים שהיתה עושה אם היו לה אמצעים כשהיתה צעירה יותר. אולי שם יצוץ משהו.

תלתלית3

New member
יש לי אמא דומה

מה שאני שומעת מדברייך הוא הרצון שלך בשינוי בחייה לפי מפת העולם שלך. שאלת אותה אם היא רוצה ? אולי טוב לה כפי שהיא ומה רע בכך ?! בב' טליה

למעלה