איך להמיס צבעים?

Mich3l

New member
איך להמיס צבעים?

שלום חברים , לצורך מיצג אומנות אני מחפש טכניקה יעילה להמסת צבעים.

הרעיון הוא לצבוע משטח כל שהוא , ובעזרת טיפטוף של חומר - נוזל להתחיל לחשוף שכבות צבע , להמיס את הצבעים

ניסיתי עם צבעי מים וצבעי שמן וטיפטוף של טרפנטין \ מים.. זה ללא ממש עבד והצבע נשאר על המשטח ( עם זאת יכול להיות בגלל שהשתמשתי בטרפנטין אקולוגי )

roni yoffe

New member
תנסה

אצטון
על חומרים על בסיס שמן או מים
יש מצב שזה יאכל את הצבע ויתן את האפקט שאתה מחפש.

אם יש חומר ש"מפוצץ" צבע?

כלומר הבנתי שיש, כי לצבעי טמבור יש צבע "ענתיק" ולאחר המשיחה, והייבוש (לא בטוחה אם ייבוש מלא או חלקי), מהדקים אותו על הקיר והצבע "מתפוצץ", וכך מתקבל אפקט "ישן".
בדוגמא שלהלן קצת קשה לראות את זה אבל בחנות היום, ראיתי את הפיצוצים ותהיתי איזה חומר הם מוסיפים לצבע האקרילי שייתן את האפקט הנ"ל.
הדוגמא:
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/...tq9EfKNXmTZwTGZe44ngtXWJQVaJx_Umt7JSh_rCN7KHw

roni yoffe

New member
לא מכירה משהו מסויים

אבל זה נשמע כמו משהו שיגרום לעבודה שלך להתפורר מהר מאוד.
למה לא לצייר משהו עם האפקט שאת רוצה בצורה שתישמר?

כלומר, לצייר את הטקסטורה שאת מחפשת או את המראה שאליו את שואפת.. במקום באמת להרוס את הצבע?

הקלילה

New member
בדיוק, יש כ"כ הרבה אפקטים בצבע

שכדאי למצוא את האפקט המתאים ואיתו לצבוע, ה"ענתיק" ממש מהמם לדעתי, הייתי בסדנת צבע וניסיתי אותו, ממש לא מסובך ליישום והאפקט- מושלם!

לענתיק יש רבה מגוון גוונים מצומצם,

משהו כמו חמישה, שישה.
אני שאלתי אם יש חומר שאפר להוסיף לצבע שייתן אפקט דומה ואז אני לא מוגבלת מבחינת הגוונים. ובכל מקרה, הענתיק עולה כ-400 ש"ח לליטר, ואת קונה את כל הכמות, לא ניתן לקנות פחות מליטר.

חשובה ההתנסות ולהכיר חומרים.

אם העבודה תיהרס, זה בעיקר יהיה מעניין לראות.
אז את לא מכירה חומר מהסוג שציינתי. אוקי.

למעלה