איך להיות שמחה?

איך להיות שמחה?

אולי מישהו יכול לתת עצה טובה איך לעבוד על השמחה? אני נמצאת בדרך כבר הרבה זמן אבל רק לאחרונה גיליתי ממש את השבת והתחיל רצון לעשות מצוות שזה דבר נפלא ומשמח אבל הקשיים שבקיום ההלכה גורמים לי עצב ובלבול ובמיוחד הבדידות מתעצמת מול חבריי ומשפחתי החילוניים אני מרגישה בין העולמות יותר ויותר אולי למשהו יש עצה איך להתחזק בשמחה ואמונה פשוטה בלי צעדים קיצוניים?

פראזניק

New member
אברך יקר מאנ"ש

הביא לי אתמול מאמר על ענין השמחה, לפרסום ברחבי הארץ. תיכף אעלהו הנה בע"ה. ובכלל, ספרי רבינו הק' מלאים כרימון עצות לענין השמחה, שמבוססים על כמה וכמה יסודות. הקשיים בקיום ההלכה אינם סיבה, בשום אופן, לעצבות, שהרי אותו אחד שמקשה עלינו לקיים את ההלכה - הבעל דבר - הוא גם זה שמנסה, על ידי כך, להפילנו אחר כך לעצבות. יש ווארט ברסלבי שאומר: כתוב על היצר הרע, "היום אומר לו עשה כך, מחר אומר לו עשה כך עד שאומר ו לך עבוד עבודה זרה". דרכו של היצר, אמרו חז"ל, היא לומר לאדם יום אחד שיוותר על משהו קטן. למחרת הוא מבקש ויתור גדול יותר, עבירה גדולה יותר. וכאשר האדם עושה את חשבון נפשו, ובא למסקנה שמצבו הרוחני טעון שיפור רציני, אזי אומר לו היצר "אה, כעת התייאש! תיפול לעצבות, שהרי כבר אין לך סיכוי!" וזהו "עד שאומר לו לך עבוד עבודה זרה" - העצבות, על פי האר"יזל, כמדומני, דומה לעבודת עבודה זרה.

שמחה5

New member
התחזקות.

בס"ד אמונה מלשון אמון,צריך להתאמן בלחזק את האמונה.שלא נימצאים בשמחה,נעשה פעולות חיצוניות,שמחות כביכול וע"י זה נגרום לשמחת הלב ,נדבר עם ה',נזכיר לו את כל הטובות שעשה עימנו עד היום הזה,איך התחזקנו באמונה בעבר ונבקש על ההווה והעתיד. *חשוב למצוא מישהי שהיא כמוני,עוברת את אותם קשיים וחשה את אותם בילבולים(תתפלאי כמה יש כאלה),בד"כ חברה כזאת אפשר למצוא בשיעורי תורה.צריך לחפש שיעור שיש באיזור ולנסות אותו,לראות אם אני חוזרת משם יותר שמחה ויותר מחוזקת ואם כן לאמץ את השיעור פעם בשבוע,מרגוע לנפש. *אם יש אפשרות להתארח בשבת מחוץ לבית,אפילו באופן חד פעמי כדאי,השבת ניראית ממש אחרת. *הרדיו-אפשר להשאר בבית ולהתחזק.רדיו ברסלב 94FM במרכז,רדיו שמח 96.3 במרכז ועוד. בהצלחה.

sarav55

New member
שלום בתקופה זו

באמת בין המיצרים אי אפשר לשמוח כלל ה' יתברך השכינא בגלות אין לו בית מקדש אין לו מנוחה ונחלה עד שלא יבנה ביתו וישכן שמו שם בתקופה הזו אנחנו ממש בצער קשה כי כל דור שלא נבנה בימיו כאילו נחרב בימיו אז לכן קודם צריכים לזעוק ולבכות על בנין בית המקדש שיבנה במהרה בימינו. אחרי שלושת השבועות אזי השמחה תגיע רק שמחה לדבר מצוה צריך לשים מוזיקה בווליום גדול ולרקוד לה' יתברך ולצחוק ולהכניס את ה' יתברך לתוכך. ה' יתברך מקור השמחה יתן לך שמחה בע"ה כל מה שמגיע עלינו הוא לטובה ה' יתברך לא עושה דברים רעים רק דברים טובים אבל מי אנחנו שנדע מהו טוב ומהו רע אז עד לי' באב צריך לבכות אבל אחר כך תצחק ותשמח עם ה' אמן ואמן

יש שמחה ויש שמחה...

הבעש"ט הקדוש פירש קצת שונה את המשפט "משנכנס אב ממעטין בשמחה"= הוא אמר שכדי להמעיט את הימים של אב שהכוונה לימי הפורענות אז צריך להיות בשמחה... אבל יש שמחה ויש שמחה. מכירים את הגמרא על רבי עקיבא שבזמן שכל החכמים ראו את ירושלים אחרי החורבן כולם בכו ורק רבי עקיבא צחק..? הרי אנחנו יודעים שהוא חו"ש לא צחק ושמח על החורבן עצמו- אלא מה- רבי עקיבא הסתכל על החורבן לא בתור משהו סופי אלא כחלק מתהליך-שלאותו תהליך יש סוף שהוא טוב ולא סתם טוב אלא הסוף שלו זה הגאולה האחרונה שהיא סוף וקץ לכל הצרות..רבי עקיבא לא הסתכל על הרע שעכשיו אלא הכיר בזה שהקב"ה מכוון את הכל כדי שיבוא יום (בעז"ה שיהיה היום!) שבו נגאל כולנו מכל הצרות. אז צריך בימים האלו לבכות על הגלות והחורבן והסתר הפנים מאז ולחוש הזדהות עם עם ישראל של לפני 200 שנה וגם עם עמ"י היום אבל לא להיכנס לעצבות ודיכאון חו"ש אלא לזכור שיחד עם זה הכל מה' והוא תמיד דואג לנו ושבאמת בעז"ה בקרוב מאוד נזכה באמת לגאולה שלמה!!

למעלה