איך להגיע לשלמות?

• פותח הנושא felka
  • פורסם בתאריך

felka

New member
איך להגיע לשלמות?

ישבתי וחשבתי לי למה אנו כל הזמן מחפשים ריגושים. משהו שימלא לנו את החיים. מה הבדל בין אנשי ימי הביניים ולנו? למה אנחנו רוצים ללדת ילדים כאשר ידוע שאנו בונים קריירה? למה תאילנד? מה חסר לנו כל הזמן? למה צריך לסבך קשר? עוד הרבה למה? האם המוסג רוחניות המאוד סקסי שלמעשה מעט מבינים מזה? האם סביבה שאומרת מה כדי לנו? למה אנו רצים כל הזמן בלי לעמוד שניה ולחשוב! התשובה - נהיה יותר מידי קל לחיות בעולם ואנו דור ניסיון של ללמוד למלא את עצמינו. הרשו לנו לחשוב בלי להסביר איך עדיף לעשות את זה בלי להפגע ולפגוע. חושבים, רוצים, רואים, שומעים, רוצים, מקבלים, רוצים עוד ועוד ועוד ועוד ועוד........ ראיתם פעם פעם כלב שרץ אחרי זניוו? אם הוא תופס אותו הוא מתחיל לאכול וגורם לעצמו נזק בלתי אפיך. אני מצטער על הדוגמא, אבל זה מה שעבר לי בראש. לא בא לי לדכא אף אחד, אבל אני מרגיש שמחלה תעשיתית הכי מסוכנת זה חוסר שלמות. לא לימדו אותנו לספק את עצמינו ובגלל זה אנחנו רוצים להכניס עוד ועוד דברים לחיים בלי הפסקה. מה לדעתכם צריך לעשות בשביל להיות מאושר בפנים?

אדם צריך לדעת קודם כל לאהוב את עצמו.

אחר כך הכל נראה טוב יותר, פשוט יותר ונעים יותר. אני מאמינה שברגע שאנחנו פועלים מתוך כוונות טהורות, אנחנו מקבלים בחזרה את מה שאנחנו צריכים (גשמי או רוחני) כדי להגיע לשלמות העצמית הפנימית שאנו זקוקים לה.

angelina72

New member
היי...

שלמות ושלם כשאנחנו שלמים עם עצמנו ואוהבים את מה שיש(קייטי ביירון) אז יש תחושה של שלמות שלווה ועוד...שבת נפלאה ודש ונשיקות לכולם מתגעגעת ונפגש בקרוב...

tintong

New member
אדם צריך לדעת להיות בשמחה..

כשאתה שמח, אתה מסוגל לעשות כל דבר טוב יותר, מהר יותר וחזק יותר. ככה זה גם בחיים. כשאתה שמח, אתה חי במלוא המרץ. אנשים שמחים הם אנרגטיים ובעלי אמביציה. הם רוצים להספיק לעשות הכול, הם שואפים קדימה והלאה - חבל להם שהימים כל כך קצרים! אם תדע להכניס את עצמך למצב של שמחה, כשאתה לומד, מטייל, עובד או סתם נח, תזכה למנה אדירה של מרץ וביטחון שמחה מביאה אושר ......הן פנימי והן חיצוני.......אנשים מאושרים עושים אותי שמח ...אנשים שמחים עושים אותי מאושר..

טובי66

New member
כן, גם אנשי חב"ד אומרים את זה...... אדם צריך

להיות בשמחה.... אבל מאיפה מביאים את השמחה הזו? לי כל הזמן אומרים: כשאת תמותי, בטוח תמותי עם חיוך על השפתיים...... ואני לפעמים חושבת, איזה שטויות. האנשים האלא רואים אותי מחייכת אבל לא רואים כשיורדת לי דמעה על הלחי..... יש דבר שכזה שמחה תמידית? אייך משיגים את השמחה הזו? הייתי רוצה ללמוד להיות שמחה כל הזמן.

tintong

New member
טובי66..

מחקרים מלמדים שחיוך בזמן של עצב, משפיע לטובה על מצב הרוח. ישנה השפעה ברורה של הפעלת שרירים בצורה רצונית על המצב הרגשי. רוצה ללמוד: אם תעשי דברים שדורשים שמחה, תהפכי באופן טבעי לשמחה יותר. לדוגמא: תיתרכזי בעצמך, תשקיעי בעצמך, תיתלבשי יפה, סדרי את שיערך יפה, תבלי עם חברים, צאי לטייל,תחשבי מחשבות חיוביות, עשי טוב לאחרים, חייכי אל החיים......חשבי כמה טוב לחיות.. שמחה אינה מגיעה מעצמה. שמחה היא מצב פנימי שתלוי במחשבה. יש אנשים שיש להם הכול והם עדיין אומללים, וישנם כאלה שחיים באושר ובשמחה גם כשהם לכאורה חסרי כל. ואם בכל זאת קשה לך תיצמדי אלי......
שבת שלום..

שונרא29

New member
למה להיות שמחים כל הזמן?

מי אמר שצריכים להיות שמחים כל הזמן? אני שמחה מרבית מהזמן או יותר נכון אופטימית מרבית מהזמן אבל יש עוד מגוון רגשות שגם אותם צריך להרגיש שעצב הוא אחד מהם. אני אוהבת לבכות. ממש אוהבת. זה משחרר כל כך. לפעמים כשבא לי אני פשוט שמה לי שירים עצובים ובוכה. אוהבת. אם לא נהייה לפעמים עצובים איך נוכל להיות שמחים? שונרא

tintong

New member
אפשר..

להיות שמחים......בלי להיות עצובים לפעמים. שמחה היא מצבו הטבעי של האדם. ילדים נמצאים במצב של שמחה רוב הזמן ונהנים מהחיים בצורה הפשוטה ביותר. בובה, כדור, סוכרייה.. אבל אנחנו, המבוגרים, לומדים להיות אומללים. הסיבות לשמחה לא נעלמו, זה רק עול שיגרת החיים שמעיק עלינו. את אוהבת לבכות, את צריכה להיות שמחה שאת יכולה לבכות ושזה משחרר אותך. מה עם אלו שלא יכולים לבכות ? מה ישחרר אותם ? אף אחד לא אמר שצריך להיות שמחים כל הזמן.........גם אופטימית זה טוב.. אני מרשה לעצמי לחשוב שאילו הייתי טועם מאחת ה
שלך ...הייתי יותר

טובי66

New member
לשונרא29

אולי הדמעות מנקות את מה שמצטבר בתוכנו ורוצה להתנקות...... אולי הדמעות מראות לנו שאחר כך יגיעו החיוכים? כשאני רוצה לבכות, אני שמה את השיר של איב מונטאן - עלי שלכת...... ובוכה...... ואז מה? הדמעות זלגו.... והחיוך עוד יגיע..... אני מאחלת לך רק חיוכים ושמחה ואם לבכות רק מסרטים ושירים.......

מסכים ../images/Emo45.gif

וכמעט כרגיל אתן דוגמא מעולם הספורט-מי שלא יודע להפסיד לעולם לא יידע לנצח.

טובי66

New member
לווינסטון

כן, אתה צודק או היום אתה למטה מחר אתה למעלה.....

טובי66

New member
tintong

נכון, גם המשפט: תן חיוך הכל לטובה...... גם הוא מראה לנו, שכשרע מותר לחייך, אבל נחמד מה שכתבת לי, עכשיו אני אהיה מרוכזת יותר בעצמי - יגידו אינטרסנטית עכשיו אני אשקיע יותר בעצמי, אתלבש יפה, אסדר את שערי (צודק קבעתי תור למספרה ושכחתי) אבלה עם חברים, אצא לטייל ואחייה....... והנשמות הטהורות (מכיר אותם?) יגידו: היא מחפשת...... ותודה על ההזמנה להיצמד אליך............ שולחת לך שבוע טוב ומבורך עם הרבה חיוכים והנאות ואנשים שמחים מסביב.....

tintong

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif../images/Emo13.gif ..

מאחל לך שבוע של שינוי........של טוב ושל ברכה.....כל שתבקשי לו יהי..

דמדומים

New member
כלום...

אושר בא מבפנים כתוצאה לתרגום שאנו נותנים למעשינו ולא למעשים כשלעצמם.

3 שרונית

New member
לכל אחד השלמות הנפשית שלו

ולכן לכל אחד הדרך לשם תהיה שונה, אם תישאל אדם דתי הוא יענה לך אחרת מחילוני, שיענה אחרת מהבודהיסט וכו'. בעייני הפתרון הוא דרך יסודית וארוכה של הכרה, הערכה וקבלה עצמית. שמטרתה לאהוב את עצמך, נראה לי שהנרדף שאתה מתאר שבא לדעתך מתוך רצון להגיע לסיפוק ,לשלמות , מתאכזר כל כך אל הנפש, אם היינו נותנים את הדעת שהמילה שלמות, לפחות בעברית, באה משורש שלם, שלום, להשלים. להשלים עם מה שנתפש כחסר. משלימים עם המיוחד, שלא ‘כמו כולם’, אז תזכה להגשים את חלום השלמות. והאושר הוא אחד מסוגי הרגשות החיוביים - סוג של רגש, המבטא את מצבו הנפשי והמנטאלי של האדם שמקורו בהנאה וסיפוק. האושר מתאפיין בהרגשה חזקה של שמחת חיים עם ביטויים פנימיים, כמו תחושות של התלהבות, רוגע ותקווה וסימנים חיצוניים, כמו חיוך, צחוק או שמחה. מצב של אושר כולל הרגשה טובה, בריאות, ביטחון, תענוג, שביעות רצון, שלוות נפש ואהבה. ושוב לכל אחד יש הגדרה שונה לאושר, אבל בסופו של דבר הכל מגיע לכך שאושר לעולם יהיה סוג של רגש סובייקטיבי יחסי של החווה אותו.

טובי66

New member
אייך להגיע לשלמות?

מי אמר שיש משהו מושם ושלם בעולם הזה? גם הסבים והסבתות שלנו למדו שאין דבר מושלם. וחיו היטב עם מה שיש אבל דבר ראשון, כך נראה לי, זה לקבל את עצמך כשלם ומושלם. אייך שאתה רואה את עצמך, כך הסביבה שלך רואה אותך. נכון שזה נראה כמו מעגל? אבל זה נכון.... כל מה שאתה מקרין החוצה - אתה מקבל חזרה, כמו בומרנג.... העיקר למה להגיע לשלמות? אם אפשר לחיות עם מה שנתן לנו אלוהים ובצורה הטובה ביותר?

קליל 1

New member
בשתי מילים.."צדק ואמת"

אם 2 מילים אלו מלוות אותנו על כל צעד ושעל..וכל צעד או מילה נשקלת..ועוברת סינון..דרך 2 המסננות הללו..אז אנו יכולים להגיע לטוב וליפה שבחיים.

רק שיר

New member
אני אחלק את הפוסט שלך לשניים

1. לדעתי אין שלמות. ולעולם לא ניתן להיות שלמים לחלוטין, החלק היחסי שתמיד ישאר בגדר סימן שאלה, הוא השאיפה - חלק יתרגמו את זה לריגושים כאלו ואחרים וכאלו שיפנו את זה לתחום הקריירה. וטוב שכך, אדם שיהיה תמיד שלם עם עצמו ללא כל מרווח פעולה, בעיני יהיה זה אדם שלאט לאט ידעך ויגיע למצב פסיבי שבו- טוב לו מאד בחלקו וכאן הוא יעצר. 2. הצורך להגיע, להשיג עוד ועוד, זה חלק מהחברה שלנו- אנחנו לא מנותקים, אנחנו חלק מ- (החברה). ברגע שנחליט להיות חלק נפרד מהחברה, כנראה שנרצה להפסיק לשאוף, יפחתו הצורך בריגושים כאלו ואחרים וגם כמובן עמם השאיפות. 3.להיות מאושר בפנים- זה קבלת עצמך עם הפלוסים והמינוסים, זה לדעת לראות את המציאות כמו שהיא, בלי להוסיף לה יותר מדי סיפורים ותפאורה. ולניסיון יש חלק מאד גדול .

למעלה