איך לבחור נכון?

adih770

New member
איך לבחור נכון?

שלום רב לך. כולנו רוצים לבחור נכון. האם יש דרך לכך? אשתף אתכם בדרך שלי. למעשה אנחנו נדרשים לבחור בכל יום כמה פעמים אלא שרוב הבחירות האלה חסרות חשיבות ממשית להמשך חיינו. הבחירות החשובות פוגשות אותנו פעמים ספורות בחיים . • מוסד לימודים. • קרירה. • בן זוג . • מקום עבודה. ועוד דומיהם . ( הערה: למען האמת ההבחנה לא כל כך חדה. יש בחירות שאנו מתקשים לבחור והן לא כל כך גורליות. התהליך זהה בכולן. במקום שאנו מתקשים לבחור אנחנו לא מכירים שם את עצמנו מול אותו תחום בחיינו ואין לנו בהירות בנושא. ) בחירה מעצם הגדרתה נעשית ממבחר אפשרויות. בחירות נכונות הכוונה "נכונות" עבור מי שבוחר (מה שנכון לאחד לא בהכרח נכון לשני). בחירה נכונה נעשית ממקום שבו אנו מכירים את עצמנו מול התחום בו אנו בוחרים. האם אנחנו מודעים מי הוא זה שבוחר שם? (זה שהצליח בעבודה הקודמת והכל מגיע לו? או זה שפוטר וחושש שהדבר יישנה.) נניח שאנו נדרשים לעשות בחירה בתחום הקריירה. • מהם הערכים שלנו? • תחילה נתבונן מי אנחנו מול התחום שנקרא קריירה ? • מה אנחנו אוהבים בתחום הזה? • מה אנחנו פחות אוהבים? • מה אהבנו במקומות העבודה הקודמים(ננסה להיות מדויקים) ? • מה לא אהבנו במקומות העבודה הקודמים? • מה יגרום לנו להיות בעלי עצומה בתחום של קריירה? לאחר שענינו לעצמנו על שאלות אלה. העלינו את רמת ההכרות שלנו עם עצמנו. כעת נבדוק מתוך האפשרויות שעומדות לרשותינו. למי מהם יש מתאם לערכים שלנו ? למי מהם יש מתאם לדברים שאנחנו אוהבים? ככול שהבחירות שלנו ייעשו מנקודה יותר פנימית (מה שחשוב לנו כלפי עצמנו) כך הבחירות ייעשו ממקום קרוב יותר לעצמנו. ממקום שאנו יותר קרובים לעצמנו, אנחנו נפעל במלוא החיות, תרומתנו תעלה, אנו נחוש מוגשמים בעבודה או בקרירה שבחרנו והסובבים אותנו יחושו בכך . ומתוך כך הסיכוי שנקבל תגמול הולם גבוה יותר . אשמח שתשתפו איך אתם בוחרים ? בברכה, עדי הררי.

bridges

New member
אם אני בוחר על פי הקריטריונים שכתבת...

...אז אני בעצם לא בוחר ממקום שלי אלא ממקום של סיבות ונסיבות שהן חיצוניות לי. בחירה חופשית היא בחירה מתוך הרצון הפנימי שלי ללא קשר בגורמים החיצוניים וללא קשר למה שהיה בעבר. מנסיוני יש אנשים שבמירב המקרים הבחירות שלהם "לא נכונות" וזה לא משנה כמה הם יחשבו וידונו בהן ויש אנשים שהבחירות שלהם במירב המקרים "נכונות" והם לא צריכים לעשות חושבים בכלל על הבחירות שלהם. זה מעלה את השאלה: האם זה קשור לבחירה עצמה בכלל? או אולי למשהו אחר? ובכן, השאלה האם הבחירה שלנו נכונה או לא תמיד נבדקת לאחר שהבחירה נעשתה. כלומר זהו שיפוט שנעשה בדיעבד ולכן איננו קשור בכלל לפעולת הבחירה. הוא קשור לנטייה האישית של כל אחד מאיתנו לראות את הכוס הריקה או הכוס המליאה. ועכשיו לגביי: כל בחירה שאני עושה היא נכונה, אני כל הזמן מזכיר את זה לעצמי גם אם לפעמים אני לא מרוצה (שוב פעם בדיעבד מהבחירה). אני לפעמים בוחר מתוך החזון שלי ולפעמים אני בוחר מתוך האינטואיציה שלי ולפעמים מתוך תחושת אחריות ודאגה למשפחתי. בכל מקרה אני משתדל תמיד לראות את הצד החיובי של הבחירות שעשיתי. רונן

adih770

New member
אבן הבוחן

צדקת רונן . ההרגשה לגבי הבחירה היא סובייקטיבית. מי שבחירותיו תמיד מוצלחות והוא ורק הוא קובע זאת. כנראה שיש לו הכירות ברמה גבוהה עם עצמו. אולם מי שחש תסכול מרירות (ושאר ירקות) יש לו כאן רעיון לדרך איך לשפר זאת. איך נדע שאנו עומדים לבחור בחירה נכונה עברנו לאחר כל התהליך, מהי אבן הבוחן? האם הביצוע קשה עברנו? האם הוא דורש מאיתנו מאמץ? אם התשובה היא על שתי השאלות האחרונות היא "כן". יש כאן איתות בדבר עשיה שהיא לא תואמת את מי שאנחנו רוצים להיות. כשאנו חשים עשיה מספקת התורמת לחיוניות שלנו זה סימן עבורנו שפעלנו ממקום שיש בו הרמוניה עם מי שאנחנו רוצים להיות.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
עוד מימד בקבלת החלטות

שדורש הקשבה פנימית - להקשיב לגוף. בהחלטה משמעותית אני מקשיבה למה שהגוף שלי משדר - האם אני מרגישה בנוח עם הכיוון הזה? מה צף שם? האם דאגות שצריך לתת להן מענה, האם תחושת שלמות ונוחות, האם תחושת אי נוחות. לעיתים קרובות מגיע אלי מידע על השתלמויות שיכולות להיות רלוונטיות. בדרך כלל אני בוחרת אם ללכת או לא, לפי האם "בא לי" ללכת או לא. אני סומכת על עצמי שה"בא לי" יכלול בתוכו אינטגרציה של תחושות - עד כמה זה מעניין, רלוונטי, מלהיב, מתאפשר עבורי ללכת.

CIsaac

New member
האם זה נכון לבחור נכון?

קראתי את ההודעה שלך וחילקתי אותה למספר חלקים: 1. קביעה: כולנו רוצים לבחור נכון. 2. תהיה על האפשרות לקיום טכניקה להצליח במה שכולנו רוצים - ושיתוף כיצד אתה עושה זאת. 3. הזמנה לשתף - כיצד אנו בוחרים. ובכן - אני רוצה לבחור נכון, אכן. לעתים אני רוצה לבחור טוב, וזה לא תמיד מביא לאותה בחירה. לעיתים אני רוצה לבחור חכם, וגם זה לא תמיד מביא לאותה בחירה. יש גם את המקרים בהם אין בי תעצומות הנפש הנדרשות כדי לקחת בחירה - ואני רואה גם כאן דרך לבחור שלא לבחור. פילוסופיה בעלמא? לא ממש. בגדול - השלבים וההגיון שתיארת טובים לכל אחת מצורות הבחירה שהצגתי ( וגם באלה שלא הצגתי ) לעניות דעתי - הדרך הנכונה לבחור היא לעשות כל מה שאתה הצעת, כל מה שמישהו אחר יציע, וכל דבר אחר שאוכל לעשות כך שההחלטה תילקח ממקום "מאוד יודע", במידה שעומד לרשותי הזמן (ובהתחשב בסדרי העדיפויות שלי). ואחרי שעשיתי אל כל הדברים הללו ויש לי את כל המידע שיכולתי לאסוף לגבי ההחלטה (בעצם המידע הוא לגבי נשוא ההחלטה ותוצאות אפשריות של ההחלטה) - אז כדאי לי לחשוב - איזו החלטה אני בכלל רוצה לקחת (ואם בכלל), חכמה, נכונה, טובה, מה? כך אני מתנהל כשאני צריך לבחור. מעניין שבאימון זה לא נראה כך. כל מתאמן בוחר בצורה ייחודית לו, ואני נשאר תמיד עם התהייה. נפלא. שבוע טוב איציק

לעדי

עדי היקר. הדרך שציינת נכונה אבל אני גם נותנת חשיבות לתחושה שההחלטה מספקת לך! כי היא יכולה ללוות אותך להרבה מאוד זמן ולכן עליה להיות חיובית ... שבוע טוב

תלתלית3

New member
נהנתי לקרוא

יש לי רק הסתייגות אחת: הכלים בהם את משתמשת נהירים לך ואינך זקוקה ליד מכוונת. לאדם מן הישוב אולי יהיה יותר קשה להתחבר לעוצמתיו, ערכיו, אמונותיו ועוד... בב' טליה

מה עם אלמנט השכר?

עדי שלום, שאלתי את השאלות שהעלת, וקיבלתי תשובות ברורות. אך אם אבחר בקריירה שאני כן רוצה ואוהב, לא יהיה לי מה לאכול. את מתגברים על אלמנט השכר בבחירה של קריירה? תודה.

bridges

New member
אלמנט הפחד

שלום לך, איך את יודעת אם בקריירה שאת כן רוצה לא יהיה לך מה לאכול? אני טוען שהאלמנט שאת מתארת הוא אלמנט הפחד, הפחד שלא יהיה לי מה לאכול אם אעבור לקריירה החדשה (ואולי אפילו את בני משפחתי אם אני חושב על קריירה שנייה). שימי לב שזהו "רק" פחד. עכשיו אשאל אותך: אם אדם מעוניין לעסוק בעיסוק שאיננו מכניס כסף. מה האופציות שיש לו? רונן

למעלה