התלמיד צריך לדעת מה הוא מחפש
התחום של אומנויות הלחימה הוא נרחב מאד. אני משוכנע שלכל אדם שרוצה להתחיל ללמוד ישנה מטרה מסויימת והעדפה ואפילו נטייה מסויימת לסגנון מסויים רך, קשה או משולב. לכן, קודם כל התלמיד צריך להחליט מהי הגישה המתאימה לו. האם המטרה ללמוד הגנה עצמית, ספורט, וירטואוזיות, פיתוח אינטרני\אקסטרני. כמה זמן הוא מוכן להשקיע באימונים. כמה זמן הוא מצפה שהמורה ישקיע בשעות אימון קבועות ומעבר להן. כל מורה מדגיש אלמנטים מסויימים יותר מאשר מורה אחר אפילו אם מדובר באותה שיטה. לכן לא מספיק לחפש שיטה או לראות מורה אחד בשיטה מסויימת. צריך לחפש את המורה המלמד בגישה התואמת את המטרה שלשמה התלמיד בחר להתחיל ללמוד. לכן, על התלמיד להגדיר לעצמו קודם כל מה הוא מחפש. זה כמו שקונים נעליים. יש נעלי בית, נעליים ליציאה לספורט וכו´. הרי לא לכל חנות נעליים יש את הפוטנציאל לספק את מה שאני מחפש. גם אם אני מחפש נניח נעלי ספורט ואני נכנס לחנות של נעלי ספורט, עלי לשאול ולבקש נעל שמתאימה לסוג הספורט שבו אני עוסק. על התלמיד להסתובב במספר מועדונים, במספר שיטות לחימה ולשאול את המורה, על השיטה, ועל הגישה שלו. לדעתי לא ניתן להסיק על מהות שיטה מסויימת או גישה של מורה מצפייה באימון אחד. מכאן נובעת החשיבות של תשאול המורה. ישנם מורים בארץ שמלמדים אך ורק בשעות קבועות ולא מעבר לכך. לא כל תלמיד מתיימר להגיע לרמת מקצוענות גבוהה. ישנם כאלה שלומדים "לשם התחביב". לכן, התלמיד צריך לחפש מורה שיוכל לקדמו מבחינה מקצועית כפי שהוא רוצה להגיע. אני מקווה שעניתי על השאלה, למרות שהתשובה של חיים בכר בהחלט עונה על השאלה כפי שנוסחה במקור.