איך לא מתמוטטים???

star walker

New member
איך לא מתמוטטים???

לאמי האהובה מאוד בעיה בריאותית שאנו מקווים שהיא זמנית ולא תשאיר נכות. אנו עוברים סבל שלם של בירוקרטיה, רופאים מתנשאים ומזלזלים, רבים מכאיבים ונוהגים באלימות במקום הפצוע, ואמי שסובלת מחרדות מכאבים והלחץ הנפשי עליה גדול פי 5 מכל כאב פיזי, המחשבה על הכאב מוציאה אותה מדעתה. כשאני מנסה להסביר לרופאים לרוב אני נתקלת בהערות ציניות כמו: את רוצה ללמד אותי איך לעבוד? אולי תטפלי בה במקומי? למדתי להיזהר במילים ליד הרופאים כדי שלא יערפו את ראשי ויכאיבו עוד יותר לאמי. התעלמות וזלזול הרופאים הובילה להחמרה רצינית ומהירה במצב. את כל הסבל והכאב אני עוברת איתה 100%, איפה שכואב לה כואב לי, אם קשה לה לאכול, אני לא מסוגלת להכניס כלום לפה, אם קשה לה לישון אני לא נרדמת בלילה. לאחרונה היו לי התפרצויות בכי ואמי קלטה את זה. לצערי!!!!!!!!!!! היא לא צריכה להיבהל ממני, אני פה להרגיע, ונכשלתי כנראה עם כל הרצון והמאמצים. המצפון שלי הורג אותי, איך יכולתי להתנהג אחרת כדי שהמצב היה נמנע, מצאתי איןספור אפשרויות שעמדו לנגגד עיני, ולמרות שהיינו אצל רופאים שונים כל יום, ריצות מבוקר עד ערב, אני מרגישה שכל עוד לא עשיתי את הצעדים הנכונים סתם העברתי את אימי סבל ועכשיו המצב חמור יותר. המצפון מכרסם בי וגומר אותי. אחיי לא מתערבים מדי כולם עסוקים מאוד ואין מצב שיקחו חופש מעבודה, כך גם אבי, אני לבד. ומרגישה אשמה בהכל. למה לא הלכתי לרופא X לפני? הרי הוא בדק אותה לפני שבוע, רק הוא יכל להבין את חומרת המצב ורק הוא בסוף באמת מנסה לעזור. אחיי מוסיפים למצפון שלי את הדובדבן שבקצפת ששובר אותי. אני נשארת חזקה בשארית כוחותי, למרות שהכוח נגמר, העייפות גומרת עלי, לא מסוגלת לאכול או לישון, אני עושה מולה "שואו" בכל הכוח שחשבתי שאין לי. אבל אני רוצה להרגיש חזקה יותר כדי לחזק אותה! מדובר במצב שנמשך שבועיים והסוף?....איך לא מתמוטטים בדרך? תודה לכל מי שקרא עד הסוף ותודה גדולה למגיבים. והכי חשוב, שנהיה כולנו בריאים ב"ה

קודם כל אני רוצה לחזק אותך ../images/Emo39.gif

וגם לציין שיש רופאים מסוגים שונים. יש כאלו שכן אכפת להם, שבאמת מנסים לעזור. האם יש באפשרותכם ללכת לרופאים מהסוג הזה? כמו כן, מה יש לאמך? האם טיפול הוליסטי, שכולל מגע, רלוונטי? שאלה אחרונה: האם יש לך תחושת בטן מה כדאי לעשות, אבל את חוששת לעשות את זה, או שהפחדים אומרים אחרת?

ואת צודקת שחשוב עבורך

דווקא בתקופה זו - לחזק את הגוף והנפש. תעשי כל מה שאת יכולה בשביל לחזק את עצמך. אם זה דרך תזונה, הרפיית הגוף, נשימות אל הגוף, מנוחה, אמבטיה מפנקת, לדבר על הדברים עם מטפל/ת או מדריך/ה או עם חבר טוב, או כל דבר אחר שיחזק אותך ויעשה לך טוב. נראה שהרבה מהקושי הוא גם בגלל שאת לבד שם במערכה עם אמא שלך. האם את יכולה לשנות את המצב?

star walker

New member
הי מיכל, ותודה על האכפתיות והתמיכה....

ניסינו ללכת לכל רופא אפשרי, הגענו לאחד שהיה אכפת לו קצת יותר, דאג שיאשפזו (מזל שיש לו קשרים). פנינו לצמרת הרופאים, נראה לי שאולי זו הטעות, אני כבר לא יודעת....דווקא הם כשהם שוללים טיפול, כלום לא ישנה את ההחלטה אצל שאר הרופאים, גם אם נראה להם שהמצב מצריך מעקב צמוד וטיפול מיידי. האחד שעזר לנו קידם אותנו לבדיקות מקיפות לבירור הסיבה אך מיד בתומם שחרר אותנו לביתנו. בימים האחרונים אנחנו עובדים המון על הנפש והגישה למצב ע"מ שנצליח להתמודד עם המצב ולא להתמוטט מהמצב. מנסים מאוד להיות אופטימיים, עם זאת מפוחדים מהלא נודע. מה יקרה מחר? כמה זמן עוד? החיים עצרו מלכת. עד שאמא לא מרגישה טוב, איך נוכל לרגיש אנו טוב? אני לא מצליחה להרגיש טוב כמעט בכלל כבר מאז שהכל התחיל כל חיוך מהול בעצב ופחד. בנוגע לכך שאני לבד במצב, דיברתי עם אבי ואחיי, אתמול פשוט התמוטטתי (שוב) ועשיתי שיחה שבאמת הובילה לנוכחות יותר רצינית של שאר המשפחה. רק מה? זה היה היום. מחר אני שוב לבד. וגם מחרתיים וגם אח"כ.או שלא. נקווה שהם הבינו שאני קטונתי מלהתמודד לבד, לו רק בגלל המצפון שלי על כל החלטה שנעשית. מה אם טעיתי? מה אם אמשיך לטעות? כל החלטה קריטית פה. כבר עכשיו המצפון אוכל אותי. בנוגע לטיפול במגע, את צודקת ואני חושבת שבאמת אתאם לה שיאצו או טיפול מרגיע אלטרנטיבי אחר. אני מצטערת על האורך, באמת נתת לי הרגשה נוחה להישפך. היית קרן קטנה של אור בשבילי היום. תודה

../images/Emo24.gif ../images/Emo42.gif ../images/Emo24.gif חיבוק.

תמשיכי להרגיש נוח לכתוב כל מה שאתם חווים. זה המקום להוציא את הכל
שמחה שתתאמי עבורה טיפול! איפה כל מה שקורה שם אותך ביחס למשפחה? מההודעה אני מרגישה שזה מעמת אותך עם המקום של תקשורת מסוימת - אסרטיביות ביחס למשפחה? לדרוש דברים? להגיד מה את רוצה? להניע אחרים לפעולה? מרגישה שיש שם משהו. אולי את תדעי לנסח אותו במדוייק, יותר ממני. טכניקה שממליצה לך: להקדיש 5 דקות לעצמך, בלי טלפון (לנתק טלפונים). לשכב ולהרפות את הגוף. להרפות מהמחשבות ולהעביר את תשומת הלב אל הגוף. אם תשומת הלב בורחת אל מחשבות, בעדינות להחזיר אותה אל הגוף, בלי מאבק או כעס. להרגיש את כל הרגשות בגוף. ממש ללת להם מקום בגוף. לנשום אל הבטן. אחר כך אל החזה. לתת לגוף כולו לנשום. אולי אמשיך לכתוב עוד בהמשך. פשוט יוצאת מהבית תיכף

star walker

New member
מיכל, את מקסימה ../images/Emo24.gif

נכנסים לסופ"ש, מקווים מאוד לראות שיפור עיקבי, מתפללים שכל זה יגמר בקרוב. הגוף שלי מתחיל לאותת לי שהוא צריך מנוחה, בעיות קטנות מתחילות לצוץ, אני חושבת שאני גם צריכה איזה טיפול שיאצו או משהו כזה
בנתיים מתכוונת לנסות לאגור כוחות בשישי שבת. עם המשפחה שלי יש בעיה לשנות להם את הדעה, מבחינתם כל עוד אני שם, הכל בסדר. אני מתקרבת ל30 ואולי אני באמת אמורה להצליח להתמודד עם זה לבד אבל אני לוקחת ללב ולנשמה את המצב וכבר עייפה כ"כ. אני מקווה מאוד שהמצב ישתנה, דיברתי עם כל אחד ואחת וכבר היה שינוי קל שמבחינתי זו הקלה גדולה. את תרגיל ההרפיה שהצעת לי אנסה עוד הלילה
תודה מיכל שאת כאן בשבילי, שולחת חיבוק גדול

LittleStarAtSky

New member
לדעתי

תעברו לבית חולים פרטי, פשוט אמא שלי עברה לפני יומיים ניתוח באסותא, ושם ממש מיתייחסים בכבוד וטוב לב, כולל הרופא שלה המומחה. והאישפוז המחלקה פשוט נעים ולא מלוכלך ומגעיל כמו בבתי חולים רגילים. לא קל לה ולנו, ואני עכשיו מטפלת בבית...אבל הרבה פחות לחוץ בזכות זה. היא הייתה שם דרך הביטוח, שעוזר לשלם את זה. מקווה שיעבור מהר. שתרגיש טוב וגם את.

star walker

New member
זה קרה בב"ח פרטי......

זה רק מוכיח שאין קשר, כמו גם שהרופא שבסוף טיפל בה כמו שצריך זה רופא של הקופה ולא אף אחד מהפרטיים שהיינו אצלם. בכל אופן תודה על המענה ועזרה, שאמך תחלים במהרה מהניתוח ושתדעו רק בשורות טובות!

באהבה גדולה ../images/Emo23.gif

איך הולך בסוף השבוע?... תבדקי אם את יכולה כן להצליח ליצור תקשורת עם חלק מהאחרים, ושהם גם יעזרו.... מה דעתך? האם מישהו או מישהי מהם יכול לעזור? אולי תעברי אחד אחד במחשבה, ותראי מי כן פתוח לתת עזרה...? ספרי איך הלך תרגיל ההרפייה. הוא עושה טוב לגוף ולנפש! ותמשיכי לשתף
ובהצלחה בשבוע הקרוב

star walker

New member
הי מיכל ../images/Emo24.gif מה שלומך?

אני שמחה לומר שברוך השם מצבה של אמי משתפר, אנחנו יותר אופטימיים ומאמינים שאנחנו בכיוון החלמה ב"ה. את תרגיל ההרפיה עשיתי, אין ספק שזה תרגיל מעולה, אני מאמצת אותו. בנוגע למשפחה, אני יכולה לומר שהשיחות עזרו בטיפה וגם זה טוב, כרגע אנו מתמודדות עם הבדיקות והביקורות וממשיכות להתפלל שהסיפור הזה יהיה מאחורינו כבר. מיכל שוב תודה על ההתעניינות, העזרה האמיתית והאכפתיות, כמה הייתי צריכה את זה... אהבה גדולה וב"ה שתזכי לבריאות טובה והצלחה בכל שתבחרי

נשמע שאתם בכיוון חיובי ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

תמשיכי לתרגל את תרגיל ההרפייה. כשאנו שלווים יותר, אנו גם משפיעים לחיוב על הסובבים אותנו
שיהיה יום מוצלח גם לך וגם לאמך ולכל המשפחה!

star walker

New member
תודה מיכל, שיהיה שבת שלום ../images/Emo140.gif

אמשיך לגלוש ולהתעדכן כאן, כל הכבוד על העבודה המקודשת שאת עושה

למעלה