איך לא להיתעצבן?

rastotman

New member
איך לא להיתעצבן?

אני מעריכה שלהרבה מאיתנו יש אנשים שקשה לנו לתקשר איתם בלי להיות עויינים- בשבילי זה אבא שלי. במערכת יחסים שלנו אני לא יכולה לשנות אותו אלא רק אותי- אז איך אני יכולה לעשות את זה?

איל באש

New member
מה עושים ....../images/Emo140.gif

להבין שהכעס שלך על אביך הוא בגלל שאת לא היית מעיזה לנהוג כמוהו, ואיך שהוא נוהג מטמטם אותך. להבין שאבא שלך עושה לך מראה לרגשות שלך. לבחון מה זה עושה לך, זאת אומרת מה הכעס הזה מעורר בך שקשור רק אלייך? ושתראי שהכעסים שמתעוררים בך חלקם הגדול קשור רק לך, כמו למשל כעס על שאת בכלל כועסת, או הרגשת חוסר אונים אישית, אז תוכלי גם לשחרר, להרגע ולהתאפס. הביני אבא שלך לא מתנהג כמו שמתנהג בכוונה כדי לפגוע בך באופן אישי כל הזמן, הוא גם אדם שמתנהג כמו שמתנהג מעוד מליון סיבות. נסי לראות איך הוא מתנהג בכלל, אולי תגלי שחלק גדול ממה שאת מתעצבנת עליו כי לוקחת באופן אישי, ממש לא מכוון אלייך באופן כזה.

../images/Emo140.gifיפה שהבנת שהשינוי צריך לבוא

ממך
אז - איך לא להתעצבן? פשוט ל ה ת א מ ן ! הכל ענין של אימון.החכמה היא להיתאמן איך לא לכעוס (לקחת נשימות, לספור עד 10............סתתתתתם.)
להתאמן כמו בכל תחום שאתה משתכלל ומשתבח אחרי אימונים רבים כל כך. להתאמן איך לא לכעוס זה לשנות ג י ש ה ! זה להבין שזה ענין של בחירה לכעוס או לאו. הרי לך משפט ל"אימוץ" היה קשה לכעוס ונוח לרצות. ****************************************** rastot: בסוגריים רוצה ללחוש לך: לכעוס קצת על הורים זה חלק בלתי ניפרד מתהליך ההתבגרות. אך אם נבחן זאת בצורה מעמיקה יותר הייתי אומרת שזה מאבק על שפיות,על הזכות לקיים תפיסת עולם משלך, על הזכות לאהבה עצמית, על עצמאות

ישלישם

New member
שבוע טוב ומבורך לכולם../images/Emo23.gif../images/Emo42.gif

התשובה שלי לא פשוטה וקלה לביצוע... שאיפה עמוקה, התמקדות פנימה... כשאת לבד, לא איתו, התנתקות מודעת מכל מחשבה שהיא... ממה צריך וממה לא צריך... נשיפה של כעס... שאיפה עמוקה... נשיפה של תסכול... שאיפה עמוקה... נשיפה של כל מה שלא משרת אותך עוד... של רגשות מן העבר... מן ההווה, שאינם אהבה... שאיפה של אור... נשיפה של מצוקה... שאיפה... נשיפה... שאיפה... נשיפה... לספירה עד שלוש... אני מורה לעצמי... אחת... להרגיש... שתיים... הרבה יותר טוב... שלוש... אני מרגישה טוב... הרבה יותר טוב... אני נרגעת... הכל רגוע... אני בסדר עם עצמי... עכשיו אני רואה את דמותו של אבי לנגד עיניי... אני מאמינה על עצמי איתך אבא... ש... שאיפה... נשיפה... אני בסדר כמו שאני... אני משחררת כל כעס... אתה בסדר כמו שאתה... אני משחררת כל כעס... ומקבלת אותך ככה, כמו שאתה... ואת עצמי... ככה, כמו שאני... מעצם רצוני בלבד... אני סוגרת עכשיו את המעגל שלי איתך... ונפתחת לאהוב... את עצמי... איתך... אתה ואני משוחררים מכל תלות... אני מקבלת כל התנהגות שלך, באשר היא... נרגעת אל עצמי... מרפה... אני מקבלת כל התנהגות שלך כלפיי, באשר היא... ורואה את עצמי באור אוהב... מולך... ורואה אותך באור אוהב... מלא חמלה... אני מתחברת לעצמי, האני הבלתי-נראה שהוא מעל ומעבר לנו... ואוהבת... ומשחררת את הצורך שתהיה אחר... שתנהג בי אחרת... אני מרשה לעצמי לאהוב... אני מרשה לך לא... הכל בסדר בעולמי... עולמי מושלם... איתך אבא... כמו שאתה... כמו שאני... עולמי מושלם
אני מוכנה להשתנות... אני לוקחת אחריות על רגשותיי כשאני איתך... להשתנות ולאהוב... אני פתוחה להשתנות... אני משחררת כל התנגדות... משחררת... כל... התנגדות...רגשותיי בשליטתי המלאה... ואכן זה כך
בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל

rastotman

New member
../images/Emo141.gif

המון תודה, אני מדפיסה לעצמי את מה שכתבת- כל מה שכתבתם פה היה מאוד חזק, אני אקח הרבה מזה לעצמי. תודה

למעלה