איך, כמה, ולמה?

• פותח הנושא abup
  • פורסם בתאריך

abup

New member
איך, כמה, ולמה?

ת'אמת אני יודע מה זה צניחה רק מצפייה בטלוויזיה והדבר הזה מושך אותי אליו... יש לציין שאני רק בן 17 ואני די רוצה להיכנס לכל הענין הזה... אז עכשיו הדבר הראשון שמענין כל ישראלי לפני שהוא בכלל חושב על משהו.. "כמה זה יעלה לו.." אז באמת כמה זה עולה איך זה עובד ומה צריך לעשות בשביל שאני יוכל לקפץ ממטוס לבבבבד!???? דבר שני איך התחביב הזה עובד? מה הרי ברור שלאף אחד אין מטוס פרטי בבית אז מה עושים? מי מה איך זה עובד? איך משיגים מטוס? ושאלה נוספת זה ציוד גם כמובן כמה זה עולה? מה צריך לקנות האם מחזיקים ציוד בבית או שמשכירים כל פעם... שאלה אחרונה מה התדירות שבה כל אוהבי הספורט הזה צונחים? אבופ!

ארזירון

New member
המממממ...

אני אתן לאחרים לענות על כל השאר... אני אענה רק על השאלה האחרונה: כמה שיותר

blueleader

New member
העיקר ההנאה

כנס לאתר של paradive (לינק בהמשך) ואני בטוח שתמצא מידע. אפשר לצנוח בטנדם (כלומר מחוברים למדריך וזאת לאחר יום אימונים) והדבר יתן לך מושג לבי החוויה. אפשר כמובן להתחיל לצנוח ממש (מחויב בקורס וכו') אבל בגלל שאתה מתחת לגיל 18, צריך אישור הורים. כל צניחה שהגעת למטה בשלום, נחשבת צניחה טובה...

בערך 10,000 דולר

מניסיון שלי עלות שנה ראשונה ממוצעת עד רכישת מצנח פרטי היא כ - 10,000 דולר וכולל עלות הקורס, רכישת ציוד בסיסי (ללא מצנח), 50 צניחות במועדון כולל השכרת ציוד ובסוף רכישת מצנח פרטי (יד שניה). אח"כ כ - 1,200 ש"ח לחודש לפי 2 צניחות בשבוע (מזל שיש קצת חורף באמצע ואפשר לעשות טיפול לאוטו) אח"כ תשלם 7 ש"ח לבקבוק 330 מ"ל דיאט קולה (פעם היתה מכונה לפחיות ב - 5 ש"ח) וזהו בערך כמו שתמיד אמרתי זה ספורט לעשירים בלבד אבל עדיין אני חושב שזה יותר זול מפסיכולוג קבוע

abup

New member
מממממההה??!

לזה לא ציפיתי.. את האמת קראתי באתר דראתי בפורום הבנתי שאתם מעונינים שספורט צניחה חופשית יילך ויגדל בארץ אבל בדרך הזאת זה לא יקרה אתם צריכים סוג מסויים של אנשים.. מטורפים ועשירים.. אז נכון מטורפים יש הרבה אבל הם לא עשירים גם עשירים יש לא מעט אבל הם אנשים שאוהבים בימי שבת לשחק גולף.. מה אתה רציני 10,000 דולר??!!?!?!? איך זה מגיע למחיר כזה ? כן אני יודע הדגמת לי בדיוק איך זה מגיע .. אבל זה לא נשמע קצת מוגזם? אתה יודע מה אני בניתי על 10,000 שקל אבל דולאר?! פסיכופטי ביותר אבל אל דאגה עדין לא ירדתי מהרעיו ... עכשיו שאלה נוספת מאז שאני נכנס לענין עושה קורסים וכל מה שצריך מתי מגיע הרגע שבו אני מתחיל לקפוץ אני עצמי והאוויר?! שבעצם אני מקבל תעודה ואז אם מתחשק לי אז אני קם ביום שבת שאני הולך לעשות קפיצה?! ועוד שאלה אם אני עושה את הקורס בחול כמה בערך עולה כל הסיפור שם? אבופ..!

YoavR

New member
מניסיוני -

אני הוצאתי 9,500$ על: קורס + השלמה לרישיון A (סה"כ 20 צניחות) 20 צניחות עם הדרכה 1/1 (.F.F) 2 השתלמויות בנות 4 קפיצות מודרכות עם צילום כל אחת. (סה"כ 8) 52 צניחות רגילות מצנח חדש (ריג+רזרבי+ראשי+סייפרס) גוגלס קסדה מד גובה רישיונות A,B,C אם הייתי מוותר על קניית ציוד אישי ובמקום זה שוכר - זה היה יוצא קצת למעלה מ 6000$ כך שקח הכל בפורפורציה

תירגע .....

זה לשנה ראשונה בלבד (עלות קורס, ציוד, שכירת מצנח ומצנח פרטי) אח"כ זה זול יותר בכל מקרה, לא התכוונתי להשביז אותך עוד לפני שהתחלת יש תחביבים יקרים יותר (לא עולה לי בראש כרגע אחד כזה אבל יש) עלות הקורס מקנה לך 8 צניחות והדרכה תאורטית, הצניחות מתבצעות בליווי מדריכים (אתה לא נקשר אליהם כמו טנדם). לאחר סיום צניחות אלה אתה רשאי להגיע למועדון מתי שתרצה ולצנוח לבד לבד. לסיכום,זה תחביב יקר אבל כיף אמיתי, שווה להתאמץ

Kobi Israeli

New member
עידן יקירי....תקשיב:

אנחנו חייבים לתרגל את יכולת המכירה שלנו, אחרת לא נצליח למלא יעפים. 10000$ יבריחו גם את נמרודי הצעיר (כבר דיברתי איתו, הוא פוחד...) צריך לנסח את הסכומים בעדינות כמו אנשי מכירות מיומנים למשל: לא חייבים לחשב את מלוא ההוצאות, משהו בסגנון: '6000 ש"ח ואתה צנחן !...' או לחילופין: יש לך תחביבים ? כן, או.קיי. תשכח מכולם. אתה אוכל במסעדה פעם בשבוע ? כן. או. קיי תשכח גם מזה וכך הלאה עד שנגיע לסכום המבוקש. מי שרוצה לקצר שישאל: יש לך דירה ? וימשיך משם... תגיד עידן: אנחנו עשירים ? כנראה שלא אבל ממש אוהבים את זה. דרך אגב לגבי הפסיכולוג, צדקת בגדול. ניתן לממן טיפול מלא, אפילו למיקרים מורכבים (כמו מורדי למשל) ועדיין ישאר לך עודף. למען האמת אני מכיר כמה פסיכולוגים שניתן לקנות אותם תמורת 10000$. שמיים כחולים גם מחר.

e mordi

New member
מה לגבי סודיות

קובי במקצוע שלך, האין אתה מחויב בשמירת סודיות רפואית?
מורדי

oferbar

New member
הכל עניין של השקפה

ציטוט: "אני מוציא הרבה כסף על צניחות, ואת השאר אני מבזבז על אוכל, שכירות ומיסים" זו כנראה ההנאה הגדולה ביותר שאפשר להפיק מבלי להתפשט... הכי טוב, תקפוץ למועדון איזה סוף שבוע ותדבר עם אנשים. עצתי - אם אפשר, אז להתחיל בגיל כמה שיותר מוקדם.

anv

New member
האמת, זה לא ממש יקר הסיפור

אם לוקחים הכל בפרופורציות ולא ישר מסתכלים על העלות השנתית. אז זה הולך ככה: קורס בתשלומים וכמה שנותנים לך - הרי כדברי הבנות: "זה היה מה זה זול, בתשלומים!!" (כאילו שתשלומים זה לא כסף :) אח"כ כמה צניחות להשלמה לרשיון A (אפשר לקנות 10 צניחות ביחד שזה יותר זול) אבל אני מסרב להגיד כמה יותר זול - אולי אני בהכחשה. לא קונים ציוד אישי - צניחה פה וצניחה שם מוכרים את האוטו... טוב עד כאן הכל היה אמת חוץ מהקטע של האוטו...

abup

New member
וואלה נשמע נחמד...

אבל תגידו כמה באמת אתם נהנים מהתחביב מה עם בים בהיר אחד בבוקר אני מחליט דיי אני רוצה להתפרק היום לצנוח אז אתם פשוט הולכים ויש לכם איפה, ואיך? ודבר נוסף איפה נמצא המועדון ? אני יגיע בשמחה ... בכל זה זאת הענין נשמע קצת יקר אבל איך שזה נראה שווה להתחיל לוותר על שאר הדברים בשביל זה ...! אבופ!

למעלה