איך כל החיות יכלו להכנס לתיבה של נוח?

yaakii

New member
איך כל החיות יכלו להכנס לתיבה של נוח?../images/Emo2.gif

בהתחשב בממדי התיבה המתוארים אני לא חושב שיכול להיות שנכנס זוג מכל חיה טמאה ו-7 מכל חיה טהורה. גם אחד מכל מין היה מפתיע אותי..! או שאין להבין כפשוטו או שהיה נס. אבל יש בעיה ב-2 ההסברים: 1. אין להבין כפשוטו-חייבים לומר שכן כי אחרי זה נוח מקריב מהחיות 2. נס- אז למה היה צריך להשקיע בבנית תיבה גדולה כ"כ? אם ממילא זה רק למשפחתו ולזבל...? וגם ה' לא יכול היה לעשות כבר נס עד הסוף ולבנות לו תיבה?

gushnick

New member
שאלה טובה.

לגבי הבהמות הטהורות - יש רק 3 בהמות טהורות, ואם מוסיפים את החיות הטהורות מקבלים 10 מיני חיות. זה אומר 70 או 140 (תלוי האם שבעה זה מספר היחידים או מספר הזוגות). לגבי החיות הלא-טהורות - קשה לדעת. כיום יש אכן הרבה מינים, ועוד לא דיברנו על השקצים והרמשים - איך נח האכיל אותם? למה נח היה צריך לבנות את התיבה? אני מכיר תירוץ אחד שאומר שהוא היה צריך להראות את נאמנותו לה', ואז לאחר בניית התיבה ה' אומר לנח לבוא אל התיבה "כי אותך ראיתי צדיק לפני בדור הזה" - כי הוא בנה את התיבה. אני אישית חושב שהתיבה - מעבר למקום הצלתם של החיים על פני האדמה, הרי שבימי המבול היא שמשה גם משכן לשכינה. אין לי זמן להאריך עכשיו, אבל אם זה מעניין מישהו אני אכתוב מאוחר יותר...

yaakii

New member
אני לא יודע על רעיון משכן השכינה,

אבל אני בעבר חשבתי על רעיון מאד נחמד בקשר לפרשה: נח מצווה על בניית התיבה, ואני רוצה לומר שזהו מעין ציווי נסתר לנו-איך "לבנות" את חיינו. בניית התיבה בקומות ("תַּחְתִּיִּם שְׁנִיִּם וּשְׁלִשִׁים, תַּעֲשֶׂהָ")-מורה לנו, לבנות את אישיותינו ולגדול בתורה בשלבים. לא לקפוץ לשלב הבא, לפני שקודמו מבוסס מספיק. (כמו הברייתא של רבי פנחס בן יאיר. "תורה מביאה לידי...תחיית המתים"). הגשם, המבול, הוא כביכול הרוע בעולם, הפיתויים החומריים.עלינו לבנות לנו עולם תורה אשר מופרד היטב-היטב מכל השפעה רעה-כמו האיטום שביצע נוח בתיבה. ("וְכָפַרְתָּ אֹתָהּ מִבַּיִת וּמִחוּץ, בַּכֹּפֶר.") מאידך, אל לנו לשכוח שמוטל עלינו לדאוג גם לאלו שאינם שומרי תורה ומצוות ומרוחקים מהדת ולכן מוטל לעינו לפתוח פתח להתקרבותם. זהו הצוהר, החיבור היחיד שהיה לנוח ושאר שוכני התיבה אל העולם החיצוני.("צֹהַר תַּעֲשֶׂה לַתֵּבָה"). (מצד שלישי [-או מצד ראשון, יותר נכון...] הצוהר מוטה בזוית כזאת שהגשם [=הרוע] לא יוכל לחדור פנימה, אלא רק הטוב יוכל לצאת החוצה ולהשפיע). כידוע, בניית התיבה ארכה 120 שנה-כמניין המקסימלי של שנות חיי האדם. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- לגבי "למה נח היה צריך את התיבה" יש את ההסבר הנפוץ והמקובל שזה היה כדי שאנשי הדור יראו, ישמעו על הפורענות המתקרבת, ואולי יחזרו בתשובה.

gushnick

New member
יפה...

אם כי אהבתי איך ערבבת פה דברים. יש מחלוקת לגבי "ויהיו ימיו מאה ועשרים שנה", האם הכוונה היא שמעתה ימי האדם יגיעו מקסימום למאה ועשרים שנה, או שמאותו רגע שה' אמר את זה ועד המבול עברו מאה ועשרים שנה, ומתוך כך מנסים כמה מפרשים לטעון שבניית התיבה ארכה מאה ועשרים שנה (מה שאומר שבני נח עוד לא נולדו). אז אתה אמרת שבניית התיבה ארכה "כידוע" מאה ועשרים שנה, כמנין המקסימלי של שנותיו של אדם, ובכך לקחת את שני צדדי המחלוקת, דבר שלא יתכן...

benaymr

New member
מקום שכינה

אתה לומד את זה מהדמיון למקדש? במידות ובגובה?

yaakii

New member
../images/Emo6.gif לא חשבתי על זה...

בכל אופן שכחתי את הסוף של ה"דרשה": כמאמר חז"ל, העולם הזה דומה ליבשה ועולם הבא-לים. מי שלא הכין צורכו ביבשה איך יסתדר בים? (עוותתי מאד את המילים?
). שנזכה
להכין את ה"אונייה" שלנו בעולם הזה, בצורה הטובה ביותר ונוכל לצאת בשלום לים הגדול...

למעלה