איך כותבים-

three

New member
איך כותבים-

תבע את הביטוי או טבע את הביטוי? סינטטי או סינטתי או סינתטי? (אל תגידו לי סינתתי) קפיטליסטי או קפיטליסתי?

dorgad

New member
טבע את הביטוי (כמו מטבע-לשון)

סינתטי (מקור: תיזה/סינתיזה), קפיטליסטי (קפיטל + סיומת יסט, ist). דור

dorgad

New member

dorgad

New member

../images/Emo31.gif

אני דוגל בשיטה ההפוכה. תעתיק ע"פ הכתוב בלבד. יש מילים רבות שאם תגידו אותן לאנגלוסקס כפי שהן כתובות, הוא יצחק לכם בפנים, אם הוא יבין בכלל מה אתם רוצים ממנו, ובכל זאת בעברית הן נשארו ע"פ הכתיבה. דוגמאות: קולונל, לינקולן, אסיה, בננה. מילים שכתוב בהן S יתועתקו כס', גם אם יש ההוגים אותן בז': מוסיקה, פיסיקה וכו' מילים שכתוב בהן CH, למרות שנהגות כק' ייכתבו - כ כימיה, ארכיאולוגיה וכו' (למה כתבת שהן נהגות X??? אצלנו לא אומרים ככה) לגבי האות C אני מתרכך קמעה. יש C "רפה" או "רכה", לדעתי צריך לשנות אותה לצ', אם כי נהוג לכתבה כס', (סלולר) ויש מקומות שאפשר למצאה גם בק' (קיסר). C רגילה תהיה כ דגושה, וK - ק. לא צריך להוסיף ולהאריך, נכון? אין לי כח.

גנגי

New member
אתה יכול לדגול במה שאתה רוצה,

אבל יש כללים ברורים וקבועים לתעתיק מלשונות לועזיות לעברית, והם פונטיים לחלוטין ומנוגדים באופן מוחלט לאלו שאתה חפץ ביקרם.

כללים ברורים...

מי קובע אותם? חוץ מזה שהבאתי דוגמאות
אז מה לא בסדר במה שאמרתי אני דוגל בישראל

גנגי

New member
סתם דוגמה:

"מילים שכתוב בהן S יתועתקו כס', גם אם יש ההוגים אותן בז': מוסיקה, פיסיקה וכו'" - מאיפה הבאת את זה? ודאי לא מהאקדמיה, שכן האקדמיה חושבת הפוך ממך, והיא זאת שקובעת את כללי התעתוק, כמובן. יש לכתוב פיזיקה, מוזיקה, לידיעתך.

נו,

הבאתי את זה ממני, אני חושב שצריך להיות אחרת. איך הם מסבירים את המילים שכתבתי בהתחלה?

גנגי

New member
אתה יודע,

אנגלית היא לא השפה היחידה הלועזית שמתעתקים ממנה. כשמתעתקים מאיטלקית, למשל, מתקבל בדיוק מה שכתבת שם למעלה ושלא ידעת איך לאכול אותו.

לא יודע

את מתכוונת שהמילים הנ"ל תועתקו פונטית? אני מטיל עלייך את חובת ההוכחה. אני יודע שכך כותבים אותם באנגלית, אך הוגים אותם אחרת. ועם קטשופ אפשר לאכול הכל. ומה שלא הולך עם קטשופ - אוכלים עם חמאת בוטנים. שוקולד למשל. בחיים אל תנסו שוקולד עם קטשופ.

למעלה