איך ייתכן?????

נסיכה ג

New member
איך ייתכן?????

איך ייתכן שהריטלין LA 30 וגם ה 20 מתחיל להשפיע רק אחרי שעתיים וההשפעה נמשכת עד השעה 18:00 ואפילו 20:00????? האם יש עוד הורים לילדים שחוו השפעה כזו או דומה לה?

אנחנו מקבלים LA , משפיע על

בתי כחצי שעה אחרי נטילה, ילדה בת עוד מעט 12.. התיאבון נעלם לכל שעות הבוקר וממש עד החזרה מבית הספר . בעקבות כך התחלנו לאכול ארוחת בוקר לפני הריטלין ע"מ לאזן את את הארוחות שנעלמו.... מקווה שעזרתי סיגל

רונתי

New member
ריטאלין la מדכא תיאבון ועוד איך!!

אצלנו הוא סוגר את הפה מהבוקר עד הערב ולא אוכל כמעט כלום!!!!!! יש ימים שהכריך חוזר מביה"ס בלי שהוא אפילו הציץ מה יש בו, לפעמים אני שולחת חטיף שיעורר אולי את התיאבון אבל זה פשוט לא מזיז לו, ובערב- הסכר נפרץ ובגדול. מאיפה הבאת את זה שה la לא מדכא תיאבון?

פרחיה2

New member
הבן שלי לוקח ריטלין רגיל אחד + SR 1

בכל בוקר. עם ארוחת הבוקר. זה משפיע עליו עד הלילה- גם ב-12 בלילה קשה לו להרדם. לאורך זמן יש גם שיפור בהתעוררות שלו בבוקר. כלומר, קשה לו יותר לקום בבוקר כשביום שלפני הוא לא לקח ריטלין, למשל ביום ראשון. כשניסיתי לקחת ריטלין בעצמי בגלל אותה בעיה, גם עלי הוא השפיע על העוררות עד הלילה למרות שלקחתי מוקדם בבוקר. אבל על התאבון שלי הוא לא כל כך השפיע, לצערי... לעומת זאת הבן יקיר לי כמעט ולא אוכל, גם לא ארוחות ערב. בשבת הוא משלים.

zivadina

New member
פרחיה2, לא עדיף ריטלין "קצר"?

אני מכירה ילד שה-SR משפיע עליו להרבה שעות. אולי בגלל שגם הוא ADD ולא ADHD (הרי משך ההשפעה קשור לקצב חילוף החומרים בגוף). לכן, הוא חזר לשיטה הישנה של ריטלין "קצר" פעמיים ביום.

פרחיה2

New member
לא עדיף קצר, כי כשהוא לקח את הקצר

הוא הרגיש לא טוב כשזה נגמר, וטען שבשעה 13:00 הוא "מפסיק לרצות". לגבי לקחת פעמים ביום, הוא ישכח!

נסיכה ..גם הבן שלי עם ריטלין LA

אני נותנת לו בשעה רבע לשבע בבוקר ולקראת שעה שמונה זה מתחיל להשפיע ..ומסתיים לקראת השעה 17:00 שאלתי בעבר את אותה שאלה איך זה יכול להיות שזה מעבר ל8 שעות והוסבר לי שיש ילדים שזה משפיע עליהם יותר זמן. הבן היה בהפסקה שבועיים ..ואחרי פורים ישר הוא חוזר לריטלין 30 LA . בהצלחה ענת

נסיכה ג

New member
ענת, האם ניסית לברר מדוע תחילת

ההשפעה כ"כ מאוחרת באופן יחסי?? אולי זה קשור ליכולת פירוק החומרים? מוזר לי העניין הזה...

כן נסיכה ..זה מתחיל להשפיע משהו

כמו 45 דקות עד שעה ..בכל אופן זאת התשובה שאני קיבלתי , הבנתי שרטלין רגיל 10 מ"ג משפיע אחרי 20 עד 30 דקות ורטלין LAו- SR מתחילים להשפיע בין 45 דקות לשעה בגלל שיחרור החומר. מקווה שעזרתי ענת

מיכל400

New member
אנחנו לוקחים LA 10 מ"ג בערך

לפי העין.... המינון הזעום הזה גורר צום עד השעה 16:00 , וגם ההשפעה היא של כ - שמונה שעות, למרות שבגלל שהמינון הוא ממש לא מדוייק יש הבדל בין הימים. למרות זאת זה אופטימאלי מבחינתינו כי 20 מ"ג היה יותר מידי חזק. מדובר בילדה בת שבע וחצי רזה. מיכל.

Yoav78

New member
תיאבון

בתור מישהו יחסית מבוגר אני יכול להעיד שלרוב אין תיאבון בכלל , עד שעת הערב (אחרי שני כדורים של 10 מ"ג ) ,בערב לפעמים נופלים חזק על כל דבר שיש במקרר ,אבל לפעמים לא . מה שכן , צריך לאכול משהו קטן באמצע , כי לפחות אצלי , אם אני לא אוכל ובעיקר שותה , יש כאבי ראש ,ותחושת עצבנות . מה שהכי מדהים זה , שאמא שלי (עדיין) לחוצה שאני אוכל מסודר ואקפיד על זה , כנראה שאמא נשארת אמא , גם כשאתה בן 26 :D

טוב לשמוע ..אמרו לי שאין ריטלין LA

של 10 מ"ג נאמר לי על ידי הרופא שיש 20 30 ו40 מרטילין LA מחר אני אבדוק את זה ..כי יש לי של 20 והבן שלי צריך לקבל 30 . תודה

למעלה