איך יוצאים מפה?

• פותח הנושא luka
  • פורסם בתאריך

luka

New member
איך יוצאים מפה?

לא יודעת למה, אבל שמשעמם לי עולות מחשבות עמוקות, אולי בשבילי כי כל דבר מסובך אצלי הוא עמוק. אז בקיצור חשבתי לעצמי, איך יוצאים מה``עם`` הזה?, הרי אנשים טוענים כל הזמן ``עם ישראל`` ה``עם היהודי``, ותמיד אני מוכללת שם, תמיד מכלילים גם אותי, אז השאלה שלי איך אני יוצאת משם?, זה הרי כאילו יש כזאת קבוצה ואני לא רוצה להיות שם, אני רוצה להיות אדם לעצמי, אינדיווידואלית, איך אני עושה את זה? שאנשים לא היתיחסו אלי יותר כאל אחת שנמצאת בתוך עם כלשהו, ועוד בטח ובטח שלא בעם ישראל והיהודי הטהור, תראו איך הם נראים?! עוד מישהו מכריז על פרישה?, אני רוצה לצאת, אבל לא יודעת איך? ``אדם נשאר אדם, אל תקרא, אל תקרא לי עם`` -שלום חנוך-

Adamico

New member
דבר ראשון אני בן

דבר שני כל הקטע הזה של להיות יהודי הוא די בולשיט, לא מפריע לי להיות יהודי זאת הבעיה זה לא כל כך אכפת לי שכתוב לי ``יהודי`` בתעודת זהות.

JUVENTINI

New member
אתה בן ? עוד יותר גרוע !

אם היית בת אז הייתי מבין את הטמטום .. :) סתםםםםםם סתםםםםםםםםםם בנות לא להתרגשש .. אני יודע שאני שובניסט .. אבל זה היה קצת מוגזם ..

JUVENTINI

New member
ואני נאצי ?

תראי .. אין לי הרבה מה לכתוב לך יערה .. מההודעה הזאת שלך הבנתי שאת ילדה בת 15 שלא מבינה כלום מהחיים שלך .. :) סליחה אם זה מעצבן אותך אבל בכיתה יוד אני גם הייתי ככה .. מחר אני אסביר לך את הכל פנים מול פנים .. כמובן רק אם לא יהיה משהו יותר טוב לדבר עליו ... רק משהו אחד .. את יכולה לקרוא לי נאצי כמה שאת רוצה אבל אני לא שונא את העם שלי !

luka

New member
אני לא שונאת את העם הזה

אני לא שונאת אף אחד! אני לא שונאת את העם היהודי

AZ-Boy

New member
אין מצב כזה.....

גם אם תיאורטית תצליחי ``להשתחרר`` מהיותך יהודית או ישראלית או כל דבר אחר...... מיד תשתייכי לקבוצה אחרת..... גם אם תהי היחידה בעלת הסטטוס הזה מיד תקום קבוצה על שמך... או שתהי לבד בקבוצה הזאת או שמיד יהיו עוד. AZ

Adamico

New member
וזה דיוק הבעיה

אני אישית לא חושב שיש הבדל ביו יהודי, מוסלמי, נוצרי, בודהיסטי וכו`. הבעיה היא הקבוצות האלו (יהודים, נוצרים וכו`) קוראים לעצמם בשם בכדי להיות שונים.... אפשר לצאת אבל זה יותר אישי בחוץ תמיד תיהיה יהודיה או נוצריה או משהו אי אפשר לצאת מזה לגמרה אבל בפנים אפשר- אני אישית לא יודע מה זה יהודי אולי מישהו יעזור לי?

Funeral Drum

New member
אתה אולי לא רואה בעצמך יהודי

כמו הרבה מהיהודים באירופה שלא הגדירו את עצמם כיהודים, אבל בכל זאת העולם ראה בהם יהודים וגם היתה אומה שהחליטה להשמיד אותם. אז כולנו כאן יהודים רק בגלל שהעולם מגדיר אותנו כיהודים, וזה די מסוכן (אני לא פרנואיד, אתם מבינים למה הכוונה..). נכון שיש אנשים שמבחינתם יש בעצם היותם יהודים עוד הרבה דברים, אבל מה שציינתי זה העובדה הכי בסיסית שבגללה לא יהיה כלכך פשוט להתנער מיהדותנו. shine

Adamico

New member
נכון

העולם תמיד ירא בנו יהודים אני לא רואה בעצמי יהודי או מישהו ששייך לזרם אחר, אני חושב שזאת הבעיה של העולם שאף אחד לא מבין שאין הבדל ביו בני אדם, בגלל זה אני אומר לפעמים איזה כיף לעיוור שלא רואה מי עומד מולו ואוהב ושונא ללא כל ידיעה מי הוא העומד מולו האם הוא מוסלמי או נוצרי או שמה יהודי?

נעל

New member
וכאן אתה טועה

יש הבדלים בין בני אדם (מלבד הבדלים כמו ביני לבינך), בגלל ניתוק של מאות ואלפי שנים ללא אמצעי תקשורת ואמצעי תעבורה מתקדמים. תרבויות שונות התפתחו, אומנם עם מכנה משותף קדום, וקוים מאפיינים דומים כאשר התרבויות קרובות גיאוגרפית, אבל אלו תרבויות שונות, ותרבויות שונות יוצרות אנשים קצת שונים. אין כזה דבר עם מוסלמי, אין עם נוצרי - אבל יש הנחה מבוססת יחסית כי קיים עם יהודי. יכול להיות שבעתיד חלק גדול ממנו יהפוך לעם ישראל. ולדעת נעל יש הבדל בין עמים. עובדה שיש הבדל בין האמריקאי הממוצע לבין הישראלי הממוצע, וכן הבדל בין הצרפתי הממוצע והאנגלי הממוצע. כל אלה בני אדם, אף אחד לא טוב יותר מאחר, וחלקם גם יוכלו להסתדר זה עם זה, אבל הם שונים. נעל ;-)

erlich

New member
IMAGINE ALL THE PEOPLE....

SHERING ALL THE WORLD.... ``IMAGINE THERE`S NO COUNRIES`` אתה אופטימי מדי ידידי. תודה, ארז, פיסימיסט (התסריט הגרוע ביותר? השם השני שלי).

poison

New member
תשמעי,

אם את מדברת על זה שתמיד מכניסים אותך לאיזשהיא קבוצה אז קודם כל לדעתי אדם נמצא בקבוצה אם הוא מכניס עצמו לקבוצה,וחוץ מזה את נמצאת בקובצת בני האדם,את יכולה לצאת מזה..? אבל אם מדובר רק בעניין של רצונך להתנתק מעם ישראל,מהקבוצה של יהודים וכל זה...אין ממש בעיה תמיד אפשר להמיר דת כל משהו..אבל אז שוב תהיה שייכת לקבוצה,אחרת אומנם,אבל קבוצה (עד שימאס לך..) :)

luka

New member
ציניות קורטי, הכל ציניות.

ואני איתך! את פרישתי הודעתי כבר פעם בפורום.

Papi_n

New member
תלוי בך, ובך בלבד

דבר ראשון..כשלי עולות מחשבות עמוקות, הם בד``כ על העתיד שלי. זה מתחיל משנה הבאה, בצבא, וכלה באישתי- בעוד כמה שנים טובות (איך היא תראה??) בכל אופן, לשאלה שלך, להיות אינדוידואל זה דבר שתלוי רק בך, את צריכה לגרום לאנשים להתייחס אליך כאל פרט רק אם תתיחסי לעצמך כאל כזה. ואיך מתיחסים לעצמך כאל פרט?? אם כל הרצון שלך זה למשוך תשומת לב - הדרך הפשוטה היא בלבוש H-( , אבל אם את רוצה יחס אחר לגמרי, אז במה זה אמור להתבטא? ושוב, השאלה חוזרת אליך. אם תדעי בית דיוק מה את רוצה, אולי נוכל לעזור לך. נתי.

poosi cat

New member
אבל זה בילתי אפשרי

אבל אי אפשר לא להיות משויך לאיזו קבוצה מסויימת לא משנה עם זה עם או דת או קהילה או משפחה או קבוצת חברים ((שימי לב לכמה קבוצות את שייכת והרשימה עוד ארוכה). ``לא טוב היות האדם לבדו`` - שמעת על זה, את חייבת להיות משוייכת לאן שאהוא מפני שזה טבע בני האדם, אנחנו יצרנו קבוצות והיינו חלק מהם מאז שהיינו מספיק (בכמות) להיות קבוצה. אם תחשבי על זה טוב טוב תגלי עד כמה את זקוקה לאלף הקבוצות שאת משתייכת אליהם ושבלעדיהם את פשוט לא תוכלי להתקים. את באמת רואה את עצמך חיה במקום מבודד מאכילה את עצמך ומשעשעת את עצמך, בלי לפגוש שום נפש אדם? כי זו המשמעות של אינדיבידואליזציה אמיתית - לחיות לבד ולא לראות נפש אדם מפני שברגע שתפגשי בני אדם תהפכי להיות חלק מאיזושהיא קבוצה. זה פשוט ככה אי אפשר להלחם בזה. את כנראה לא יודעת מהיא המשמעות של האמיתית של הקולקטיב ושל האינדיבידואל. כל הזכויות שמורות שיעורי סוציולוגיה ודרמה/פילוסופיה. אלוהים אני נמצאת יותר מידי בבית ספר...

luka

New member
תנו לי את הבחירה שלי?!, תודה

אז ככה, זה נכון שאני לא יכולה לחיות לבד, או לא רוצה, אבל זה לא שאני *חייבת* להשתייך לקבוצה כלשהי, אני *רוצה*!, ויש הבדל. ובכלל גררת את הדיון לנושא אחר, טוב לא מדיי אחר, הרצון שלי הוא לא להיות חלק מהקבוצה הספציפית הזו, שאלה אני לא ממש ``בוחרת`` אם להיות או לא, אני כן יכולה לבחור אבל אני יכולה לבחור לצאת, לא להכנס, כי להכנס ככה נולדתי..., אני לא חושבת שמישהו הביןף אני כן, אז סבבה לי.

luka

New member
u don`t get it!!!

לא אכפת לי להיות יהודייה, ואני כן יהודייה, ואני לא אלך להתנצר ולהתאסלם בטח ובטח שלא! פשוט אני לא רוצה להשתייך ל``עם`` אני רוצה להיות אדם לעצמי. אולי בכלל לא צריך דבר כזה עם? הקטע של להיות יהודייה לא מפריע לי, אני אתיאיסטית וזהו, טוב? אבל לא רוצה להיות שייכת לעם. וכל מה שאני לא יעשה עדיין יחשיבו אותי כאחת שנמצאת שם ``בעם ישראל`` ``בעם היהודי``, וזה לא קשור לשום לבוש כמו שמישהו הזכיר פה, לא הבנתי בכלל איך זה מתקשר, אבל שיהיה. ולפי מה שקראתי אני רואה שעוד הרבה, כמוני, רוצים להכריז על פרישה. בקיצור לא ממש הבנתם, אבל טוב, לא חשוב. יום טוב, יערה.

למעלה