איך יוצאים מזה?

Foster

New member
איך יוצאים מזה?

כבר שנים לא מצליח להבין אנשים. בקושי מדבר בחברה. פעם זה היה בעיקר מבושה. היום זה קצת מזה והרבה מהסיבה הפשוטה שפשוט המוח ריק. מרגיש שאין לאנשים זמן לחכות עד ש``אסיים`` לחשוב על מה שאמרו לי ואחרי זה לענות. ואז מה שקורה זו שתיקה שמונעת מהשיחה לזרום ואנשים רואים בזה חולשה וכשמכירים את הבעיה הזו בי, מתנהגים בהתאם וכבר לא נחמדים וחברותיים כמו מקודם. מה לא ניסיתי? טיפול, קבוצות, תרופות פסיכיאטריות.. אבל דפוסי המחשבה בשלהם. תוקעים אותי כל הזמן עם כל אחד. אם רק הייתי יודע איך לצאת מזה הייתי סופסופ מתקדם בעבודה ומגיע רחוק (גם בעבודה ומחוצה לה) כי מוטיבציה להצליח יש לי הרבה, אבל מה זה שווה אם את הדאר הבסיסי שנקרא לדבר וליצור קשרים עם אנשים חדשים, אני לא מסוגל כי אני די סגור, אם כי לא בחירה, כי כמו שכתבתי-קשה קשה להתבטא, לעבד את מה שאני שומע ולקדם את העניינים...האם אימון יוכל לעזור לי? הלוואי הלוואי.

יודה ב

New member
pfoster

בוקר טוב לך פוסטר יקר, מהתרשמות ראשונית על פי הכתיבה שלך יש לך כושר ביטוי הרבה מעל הממוצע (אתה יכול להשוות עם מכתבים אחרים שפורסמו בפורום). מכאן שלא כושר הביטוי הוא שתוקע לך את השיחה. יש משהו אחר. האם עברת איבחונים בקשר ללקויות קשב ולמידה בעברך? בכל אופן אמרת שעברת כל מיני טיפולים וכו', עד כמה הם היו אנטנסיבים? מי ומה רמת המטפלים? מכיוון שאין מידע על התהליכים שעברת, קשה לחזות אם אימון יהיה אפקטיבי עבורך, אבל ניתן לבדוק את זה בשיחה עם מאמן. אני מציע לך לקיים שיחות עם מספר מאמנים מנוסים לקבלת חוות דעת ואז תוכל להחליט.

Foster

New member
אם כושר הביטוי היה כמו בכתיבה

אני מניח שהבעיה היתה פחות חמורה. לא עברתי אבחונים לקשב וריכוז. האמת היא שהתענייניתי בזה לאחרונה, אם כי אני זוכר את עצמי בתור ילד תקשורתי וזורם, הוך מעכשיו, ככה שאני לא בטוח שאני סובל מלקויות קשב שבאו איתי יחד לעולם מגיל אפס. הרי אם היו, היו מבחינים בהם עוד כשהייתי צעיר, לא? אז הייתי שנתיים עם פסיכולוג שלקח אותי לשומקום, בסדנת תקשורת בין אישית בת חצי שנה שהבטיחה יותר ממה שקיימה ובעצם לא קיימה כלום. או שהבעיה קשורה אליי, ואני זה שלא הצלחתי להפנים מה ששמעתי בטיפולים האלו, ולכן לא התקדמתי איתם לשומקום. בעיקרון את השיטה של לשבת מול מטפל ולנבור בעבר, את זה כבר מיציתי עד הטיפה האחרונה. בגלל זה אני מתעניין כעת במאמן אישי, כי להבנתי השיטה פה יותר ממוקדת לפרקטי ולתרגול.

יודה ב

New member
כושר ביטוי

קודם כל לך לאבחון כדי לקבל תמונה שלמה. ואחזור על עקרי המלצתי, דבר עם מספר מאמנים כדי שיגידו לך אם אתה בר אימון וכדי שתוכל להתרשם מהם ולבחור לך מאמן. לדעתי, עם התמונה המאוד חלקית שמתקבלת יש מקום לאימון שיקדם אותך ויעזור לך להתגבר על חסמים.

Foster

New member
חייבים לנסות

יש כל כך הרבה מטפלים שאפשר להשתגע. אני מקווה להתחיל עם אחד ושיהיה הראשון והאחרון.

יודה ב

New member
חייבים לנסות

האם התכוונת למאמנים או מטפלים? אין פסול להתחיל באחד ולבדוק אם הוא המאמן המתאים עבורך, או לנסות מספר מאמנים שיהיה בסיס להשוואה.

Foster

New member
מאמנים

אבל אתה מבין שמהצד של המתאמן זה די מתסכל לעבור ממאמן אחד לשני ולספר את הסיפור מחדש כל פעם. זה מתיש, אבל כמו שאתה אומר צריך להתחיל ממשהו.

יודה ב

New member
פוסטר

שוב שלום, אתה לא צריך לעשות משהו שאתה לא אוהב. אתה בהחלט יכול לנהל את פגישת ההכרות שלך לפי מידותך. נסח את מטרת הפגישה, הבן מה חשוב לך לדעת על המאמן, מה אתה מוכן לספר על עצמך. לדעתי מאמן טוב הוא זה שיהפוך לך את השיחה למעצימה ולא למעיקה. תנסה ותראה שתהיה לך הפתעה טובה.

bridges

New member
לפסול אפשרויות אחרות

שלום רב וברוך הבא לפורום, הרשה לבדוק אם אני מבין את מה שאתה אומר: כשאתה מדבר עם אנשים לוקח לך זמן "לעבד" את מה שנאמר וזה לוקח כל כך הרבה זמן שאנשים פשוט מוותרים על השיחה איתך. האם זה נכון? כלומר העניין הוא בהקשבה. אז דבר ראשון, אני רוצה להוכיר אותך על כך שאתה לוקח את הזמן וחושב על מה שאנשים אומרים (אני חושב שזה הרבה יותר טוב מאנשים שאתה אומר להם משהו ושהם עונים לך אתה מבין שהם בכלל לא קלטו את מה שאמרת להם). דבר שני אני מזמין אותך, אם לא עשית זאת, לבדוק האם הבעיה איננה פיזית: זה יכול להיות קשיי ריכוז, זה יכול להיות קשיי שמיעה ועוד הרבה סיבות שיכולות ליצור "האטה" בעיבוד של ההקשבה. ודבר אחרון, מעניין אותי החלק השני שכתבת. אם תוכל להרחיב אשמח לשמוע מה העבודה שלך ואיך היית רוצה להתקדם בה. מה היית רוצה להיות בעוד 5 שנים בתחום העבודה שלך? רונן

Foster

New member
אז ככה...

אני עובד בעבודה די נחשבת שיכולה להציע לי בעתיד תפקיד מאוד מכובד ומכניס, עם תנאים מעולים ועוד. כרגע אני רק עוזר למנהל, אבל נניח שהייתי ללא הבעיה שמלווה אותי, בבוא הזמן הייתי מתקדם לתפקיד מנהל עצמו. אבל עם הבעיה שלי, אין לי סיכוי להתקדם לאף מקום, כי תפקיד מנהל דורש יחסי אנוש מעולים ותקושרת בין אישית מאוד גבוהה, כמו גם יכולת קבלת החלטות והנעת תהליכים. ומה יש לי להציע עם המגבלה שלי? לא הרבה :( כי כמעט כל דבר שעושים דורש תקשורת עם אנשים. ככה העולם בנוי מאז ומעולם. מאוד יכול להיות שהבעיה היא בהקשבה, כי אומרים שיש לשמוע ויש להקשיב, ואני שומע מה שאומרים, אבל להקשיב ולהגיב בהתאם די קשה לבצע,לפחות בקצב נורמלי.

bridges

New member
ואם תגיע לתפקיד הזה...

...מה תהיה? אני רוצה להסביר את עצמי טוב יותר. אני לא יודע אם המגבלה שלך פיזית או נפשית ואם ניתן לטפל בה או לא, אבל אני יודע שיש אנשים שיש להם מגבלות והם יוצרים פריצת דרך למרות אותן מגבלות. אני מכיר אדם שיש לו גמגום די קשה (שזה גם יכול להחשב מגבלה בתקשורת). למרות המגבלה אותו אדם הגיע להיות מנכ"ל של חברת ענק. מי אתה תהיה אם, למרות המגבלה, תגיע לתפקיד המנהל? רונן

Foster

New member
המגבלה נפשית

מבחינה פיזית אין שום בעיה, אם כי גם אני נוטה לגמגם לפעמים, אבל לדעתי זה מחוסר ביטחון ו/או שאני פשוט מה שנקרא מדבר מהר ובולע מילים. לא כל כך הבנתי את מה ששאלת, אבל כרגע אני לא רואה את עצמי מסוגל להיות בתפקיד המנהל כי זה ידרוש ממני לתפקד אחרת בצורה שכרגע בלתי אפשרית עבורי.

bridges

New member
מהי אותה צורה?

אם תהיה בתפקיד מנהל מהי הצורה שבה תצטרך לתפקד ששונה מהצורה שבה אתה מתפקד היום? אם קשה לך לדמיין את זה אז תיקח מנהל שאתה מכיר ומעריך (אם זה המנהל הישיר שלך או מנהל אחר): מהם התכונות שמאפיינות אותו? רונן

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
הבנה

איש יקר, עזור לי להבין אותך. אתה פותח ואומר שאתה לא מצליח להבין אנשים, ואחר כך מסביר על הקושי שלך להתבטא. היכן בא לידי ביטוי הקושי שלך להבין אנשים? האם הקושי עם אנשים אחרים קשור ללחץ? האם אתה מרגיש שקל לך יותר עם אנשים מוכרים, משפחה?

Foster

New member
אכן כן

יותר קל להיפתח ולתקשר עם אנשים מוכרים כמו המשפחה ובת הזוג, אבל ברגע שנכנסים לשיחה אנשים נוספים פתאום הריכוז בשיחה נהיה קשה יותר, ותשומת הלב עוברת לאדם השלישי שנכנס לשיחה (קורה המון בעבודה). ככה שבשיחה מרובת אנשים אני די מאבד את עצמי...מסכים איתך שלחץ משחק פה תפקיד משמעותי, תלוי עם מי אני נמצא במגע באותו רגע!

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
הפחתת לחץ

אם מוקד הקושי הוא הלחץ שנוצר, דרך מועילה לשיפור יכולה להיות לעבוד על אפשרויות הפחתת הלחץ. מה קורה כאשר מצטרף אדם שלישי לשיחה? מה הופך את המצב הזה לקשה עבורך? נסה להסביר כדי שנוכל להבין את מוקד הקושי. יעזור להבין אם תתן דוגמאות אופיינות - מה קורה בבית? מה קורה בעבודה? מתי זה עובד בשבילך בסדר? מתי מתחיל קושי? מה החוויה כאשר נוצר מצב נוח פחות?

Foster

New member
ננסה להסביר

ברגע שאדם שלישי נכנס לשיחה עני מרגיש מנותק ומעביר את תשומת הלב לשיחה בין השניים האחרים. אני יודע שזה נשמע מוזר. זה גם קשור עם מי אני בשיחה באותו רגע- בעבודה, במשפחה...כי בסביבות שונות אני מתפקד אחרת. הקושי הגדול מתחיל בסביבה חדשה ובעבודה, בה כבר מכירים אותי וכבר לא מנסים יותר ליזום שיחה כי גם אני לא יוזם, אבל לא כי אני לא רוצה אלא כי אני לא יכול. שוב- זו הרגשת ריקנות ואין מה לומר או כלום לא עובר בראש, ואם כן אז עד שזה מגיע...אלוהים ישמור כמה זמן זה לוקח.

Yin

New member
ברשותך, שאלה מכיוון אחר

איך התגובות הפיזיות שלך למקרים בהם נדרשת תגובה מהירה? אני מתכוון למקרים יום יומיים כמו: נפילת חפץ, מעידה, בקבוק נשפך, זריקה ותפיסת כדור.... עדי

Foster

New member
אין בעיה במצבים מסוג זה

אני גם נוהג ודווקא בנהיגה הרפלקסים עובדים טוב מאוד.

Yin

New member
מעולה

מתשובתך זו ומאחרות נראה לי שיש מקום לאופטימיות. קרי, לימוד והטמעה של הרגלים חדשים - בתחום התקשורת הבין אישית ואולי גם התוך אישית - יכול להיות מאוד מועיל. שאלתי על תגובות פיזיות משום שלדעתי יש קשר חזק מאוד בין יכולת תגובה פיזית ליכולת תגובה מילולית. אמנות לחימה היא מקרה פרטי של דיאלוג. בהצלחה, עדי

למעלה