איך יודעים?

ytell

New member
איך יודעים?

שהיגיע הזמן לצייד את הטיסן ברגולטור וסוללת ליפו במקום סוללת הניקאד האמינה והטובה? טוב, ברור שהנושא הוא צריכת הזרם עם כל הסרוואים הדיגיטאלים החדשים. אבל איך באמת יודעים, ובמדויק, אם הסוללה הישנה תעשה את העבודה ואתה סתם הולך לבזבז כסף על ציוד מיותר או שהמעבר הוא הכרחי ואם תדחה אותו אתה ממש מסכן את את הטיסן על ציודו? יואב

לשד

New member
סליחה אבל תשים סוללה NICAD 1500MAH

ושלום על ישראל. כן כן ניקל קדמיום.... כל השאר לטעמי האישי בלבד בזבוז כסף ורק מסבך את המערכת החשמלית כאשר עד לעת עתה לא הצלחתי להבין מה הרווח... בדרום אפריקה תחרות ארצית כ 50 מתחרים חוץ מכמה בודדים כולם עם ניקל קדמיום. בברכה עמרם

ytell

New member
תשאל את צ'סטר

איך איבד טיסן בדיוק בגלל הבעיה הזו (כך שמעתי ממנו) הבעיה היא לא קיבולת הסוללה אלא היכולת לפרוק ממנה את הזרם המתאים. אם למשל אתה משתמש ב-6 סרוו זוללי זרם כמו JR-8611 ואם לא תשים סוללה שיכולה להשביע את צריכת הזרם שלהם, אתה עלול למצוא עצמך עם טיסן צולל לאדמה בלי יכולת להחלץ כי הסוללה היגיעה לרוויה. אני לא אומר שאלו הסרוואים שאתה צריך ב-F3A, בטח לא בוונוס שאני בונה. אבל הבעיה קיימת והשאלה היא איך יודעים מתי צריך מבלי לקחת מרווחי בטחון גדולים שלהם תג מחיר בהתאם. יואב

הגיע הזמן...

כבר תקופה מסויימת שאני חושב בכיוון הזה. סוללת ליפו של 1500mAh ורגולטור BEC יעשו את העבודה בצורה נהדרת, הבלאי לסוללה יהיה מאוד נמוך כתוצאה מצריכת זרם נמוכה ואף נחסוך במשקל הכללי. בלי בעיות, בלי "זכרונות סוללה" , טעינה מדוייקת ומהירה. חדשנות זה שם המשחק.

abirdh

New member
עוד משהו..

תא של סוללת ליפו זה 3.6V אז כמה תאים צריך? (לסרוואים שעובדים עם 4.8V 6.0V)

abirdh

New member
חח תנו לי להסיק מסקנות

רגולטור זה כדי לשנות את הvolt של סוללת הליפו?

td12

New member
כן זה נכון,

מתח תא ליפו הוא 3.7 וולט ולכן משתמשים ב 2 תאים וברגולטור שמוריד את המתח ל 6 וולט.

sagife

New member
אצלי ההחלטה היתה פשוטה-

לאחר שהגעתי למצב בו לאחר 2-3 טיסות הVOLT WATCH ירד לטווח הנמוך,ופחדתי להטיס טיסות נוספות ערכתי סקר שוק. סגרתי את כל ההמרה לליפו בפחות מ30$. היתרונות ידועים. בהצלחה!

eitanh53

New member
לא יודעים פשוט עוברים

כמי ששנים עובד עם סוללות כאלה(כל המסוקים שלי עם 4000ma) אני ממליץ עליהם בחום. היתרון של סוללות אלה הוא היחס קיבות/משקל נהדר. ניתן לרכוש סוללות בעלות קיבולת זרם גבוהה מאוד במשקל נמוך. ישנם בשוק מספר חברות שמייצרות סוללות כאלה. לא מעט מטיסים החליפו את האיון בליפו מפאת היכולת לספק זרמים גבוהים יותר. אני אישית חסיד של דורלייט. לאחרונה הם מספקים סוללות ליפו למקלט, המחיר שלהם גבוה אבל היתרון באיכויות שווה של גרוש (יש כאלה שיגידו שגם סוללות אחרות טובות אכן כן אבל אני אוהב את דורלייט). אם אתה הולך על סוללות איון אזי אתה זקוק לסוללה, מטען ובודק סוללה. אם אתה מעוניין בליפו אתה צריך לרכוש גם בלאנסר. סוללות הליפו החדשות למקלטים של דורלייט, מכילים בתוכם מעגל בלאנסר כך שאינך זקוק לבלאנסר חיצוני. יש להם מספר רגולטורים אני אישית מתשמש ב5.1 וולט שיכול ללספק 7.5 אמפר. יש להם 5.3 ו-6 וולט. לאחרונה רכשתי מהם סוללת למלקט של 4300ma וסוללת למשדר שמאפשרת עות רבות של שידור. בכל אופן ההשקעה הראשונית גבוה אבל לאורך זמן כדאית.

למעלה