איך יודעים

אושר365

New member
איך יודעים

שהפתרון אחרי טיפולים הוא תרומת ביצית? אנחנו לא מוסברים אך יש לי תגובה לא טובה להורמונים ואין לי יותר משלוש ביציות בסבב עם הורמונים. בסבב טבעי יש ביצית והפריה טובה. שאלתי את הרופא על הדבר הבא והוא אומר שהכל בסדר עם הרחם שלי ולכן השלב הבא זה תרומת ביצית.

אני שואלת את עצמי למה לא פונדקאות אם העוברים טובים? למישהי יש הסבר הגיוני לתת לי?

תודה רבה

מנסה להסביר

קודם כל חסרה פה אינפורמציה חשובה וזה עניין הגיל שלך, ומספר הסבבים שעשית...
פונדקאות נועדה לבנות שיש להן בעיה ברחם, ולכן הגוף לא מצליח ליצר הריון או לחלופין להחזיק הריון... תרומת ביצית נועדה לבנות עם איכות נמוכה של ביציות, דבר המסביר את אי יכולתם של העובריםהמוחזרים לרחם להשתרש. גם אם כביכול הם ניראים יפים במעבדה.. אני חושבת שזה המקרה שלך, ולכן זה מה שהרופא המליץ. יש בפרום זה הרבה בנות שעשו טיפולים מרובים עם עוברים יפים שלא הניבו הריון, ובתרומה הצליחו להרות.

אושר365

New member
תודה על התשובה

אני בקרוב אהיה בת 34 ועשיתי 8 הזרעות ו-8 הפריות. בכולן היתה החזרה. חלק עם עוברים בדרגה 1. מעולם לא הייתי בהריון.

תנסי על בסיס טבעי

עם מעט מאוד הורמונים.
לגבי פונדקאות?????? זה מתחיל מ-250,000 שח'.
אל תרוצי לפונדקאות

הרחם שלך מצוין? אז לכי לתרומה, אבל תנסי עם חוות דעת שניה אולי יתן בדיקות נוספות לפני המעבר לתרומת ביצית.
אצל רוב הבנות נאמר "בלתי מוסברים". לפעמים יש בעיית זרע והרופאים לא אומרים.
ראיתי מטופלות שלא הצליחו להרות. עשו סבוב ארוך הגיעו לתרומת ביצית וגם לא הצליחו. המשיכו לנסות בתרומה ובסוף החליפו זרע והצליחו.

בהצלחה גדולה

לאושר

היי אושר,
אני כותבת לך מתוך הניסיון העשיר שלי: עברתי יותר מ20 IVF
עם 0 ילדים. אצלנו היתה בעיה קלה עם הזרע אך בסופו של דבר
על התיק שלנו נכתב בלתי מוסבר. בכל מחזור טיפולי היו לי עוברים
מעולים, חלקם הוחזרו כבלסטוציסטים, עשו לי אפילו החזרה כפולה,
בקיצור על פניו לא היתה שום סיבה בעולם שלא אהייה בהריון.
כשהגעתי לגיל 39-40 התגובה שלי להורמונים היתה פחות טובה
וכמוך בכל סיבוב היו לי 2-3 ביציות. דברו איתי על תרומת ביצית אבל
אני לא רציתי לוותר. הרי יש לי ביציות משלי ויש לי עוברים טובים אז
למה להרים ידיים? גם כשהסבירו לי שיכולים להיות עוברים טובים
אבל בגלל בעיה בביצית הם לא מחזיקים מעמד ושלא המציאו עדיין
את הבדיקות לברר את זה סירבתי להקשיב. בסופו של דבר מה
שהכריע את הכף היתה ממוגרפיה לא תקינה שלאחריה הכירורגית
שד סירבה לחתום על אישור לעוד מחזורי IVF (ברוך השם אני בריאה
אבל זה היה מספיק כדי להדליק נורה אדומה).
בתרומת הביצית הראשונה נכנסתי להריון והיום אני בשבוע 30.
היום אני מצטערת מאד על שהייתי צריכה להגיע למצב של פגיעה
בבריאות שלי כדי שיפול לי האסימון שהגיע הזמן להפסיק עם IVF
ולעבור הלאה.
אף אחד לא במקומך ולא יכול לומר לך מה לעשות. תעשי את ובעלך חושבים
ותחליטו יחד.
לא משנה מה תחליטו, אני מאחלת לך בהצלחה והרבה בריאות

רואה את זה קצת אחרת

אני רואה שלכל אחת שלא הולך להרות באופן טבעי יש אפשרות לבחור איך להיות אמא לילד: אימוץ, אומנה, ivf (תמיד אפשר למצוא רופא יצירתי) עם רופא אלטרנטיבי, ותרומת ביצית.
אין דרך מועדפת או טובה יותר, בסוף יש ילד שאוהבים ורק שלך- יש דרכים עם יותר סיכויים וכאלה עם פחות ואנחנו אלה שבוחרות מה מתאים לנו ומה חשוב לנו- אחרי שמחליטים מוצאים את הרופא להמשיך אתו. תרומת ביצית זה לא מסלול ישיר וידוע עם פרוטוקול של חוסר הצלחה אחרי ivf, אף רופא לא יודע מי יהרה ומי לא, רק להעריך סטטיסטית.
התעמקתי בזה לאחרונה הרבה עם עצמי כי לא עשיתי ivf בכלל, והרגשתי מרמה. ובסוף הבנתי שזה באמת אישי, אין זמן לעבור לתרומת ביצית, תלוי בגיל ובאישה ובכוחות שלה ותפיסת עולמה.

שאלה טובה

כמו שבייבי4יו כתבה פונדקאות היא לאישה שיש לה בעיה מכנית ברחם, משהו שמונע השרשה, הריון שלא מחזיק או בעיות אחרות שמסכנות את האישה בהריון.
יכול להיות שפונדקאות כן תעזור אנחנו לא יודעים מה הבעיה אצלכם כי אתם לא מוסברים.
תרומת ביצית היא לנשים שיש להם בעיה באיכות הביציות או מחלות גנטיות וכדי לדעת אם יש בעיה מתייחסים לכמה פרמטרים: גיל מבוגר (איכות הבציות יורדת עם הגיל), בדיקת FSH ואסטרוגן ביום ה 3 למחזור, בדיקת AMH שבודקת את הרזרבה השחלתית, כמות הביציות שמבשילות תחת הורמונים, איכות ההפריה והאם יש עוברים להחזרה. השילוב של הגיל עם רזרבה שחלתית נמוכה בד"כ מנבאת איכות לא טובה של ביציות (גם אם כביכול יש עובר להחזרה) כי כשכמות הביציות בגוף אוזלת נשארות הביציות הלא איכותיות (כך פעם אמר לי פרופ' מפורסם).
את יחסית צעירה (הפוריות מתחילה לרדת בסביבות גיל 35 ואח"כ יש ירידה דרמטית מגיל 40) ויכול להיות, כמו שאמרו לפני , שאולי צריך לבדוק את הזרע ואולי שם הבעייה? ממליצה לקבל עוד חוות דעת או לנסות פרוטוקול שונה (אולי מרופא אחר) כי לפעמים שינוי בפרוטוקול מביא להצלחה.

אושר365

New member
תודה,

בעיקרון הזרע תקין לפי הבדיקות זרע, איך אפשר לדעת אם שם הבעיה? האם יש בדיקות נוספות לזה? כמו כן, האם כשאנחנו לא מוסברים וכל הבדיקות תקינות, יש טעם לנסות קודם תרומת זרע ורק אחר כך תרומת ביצית (בגלל העלויות של תרומת ביצית..)?

הי אושר

איזה בדיקות ניתן לעשות לזרע מצאתי בקישור הזה:
http://www.bartoov-sperma.com/service.html#regular2
לגבי ניסיון קודם בתרומת זרע, אפשר לנסות אבל האם בדקת קודם את כל הבדיקות שציינו פה כל הבנות? AMH , FSH, ובדיקת זקיקים בתחילת המחזור וכד'?

אושר365

New member
בדקתי זקיקים

בתחילת מחזור ובדרך כלל אין יותר משלושה. לגבי fsh בהתחלה בדקתי והיה תקין אבל אולי שווה לבדוק שוב. AMH לא בדקתי כי הרופאים כל הזמן אמרו לי שזה לא אומר כלום..אז כדאי לעשות אני מבינה. אלך לעשות ואחשוב אחרי זה על התקדמות..

AMH היא בדיקה שלא כלולה בסל הבריאות

ויכול להיות שזו הסיבה שרופאים לא שולחים מטופלות לעשות אותה. אבל באתרי האינטרנט שלהם הם תמיד מדברים על הבדיקה הזו שנותנת אינדיקציה הרבה יותר מדוייקת מ FSH למצב הרזרבה השחלתית ([URL]http://www.baby4u.co.il/article.aspx?id=948[/URL]) כי FSH זה הורמון שמשתנה מחודש לחודש. לפני שהוא עולה סופית הוא מתחיל לזגזג. עוד דבר שצריך לשים לב בFSH זה מה ערכו של האסטרוגן באותה בדיקה כי אם האסטרוגן מעל 200 אז זה אומר שה FSH בעצם גבוה יותר ממה שמראה הבדיקה.
אני חושבת שכן כדאי לעשות בדיקת AMH באופן פרטי (אני עשיתי במעבדות רוזנבלט) כי זה עוזר לקבל החלטות.

שאלת השאלות: מתי עוברים לתרומת ביצית?

אושר,
את שואלת לגבי פונדקאות במקום תרומת ביצית, והבנות החכמות והמנוסות ענו לך פה בהרחבה.
אפשר להבין שפונדקאות נתפסת כאפשרות קלה יותר מתרומת ביצית כי אם משתמשים בפונדקאות עם הביציות שלך, אז אומנם את לא נושאת את ההריון, אבל המטען הגנטי של התינוק/ת הוא שלך.
אבל כמו שאמרו לפני, כל דרך נועדה לטפל בבעיה אחרת (איכות הביציות/ אי יכולת פיזית לשאת הריון).
השאלה: מתי לוותר על טיפולי IVF עם ביציות שלך היא אינדבדואלית.
קודם כל יש פה נתונים יבשים כמו איכות הביציות, מספר טיפולים, חוות דעת של רופאים וכו'. וגם, יש פה עיניין של - כמה עוד לנסות? עד מתי?
וזה משהו שצריך לשבת ולהחליט: האם מוצו כל הדרכים? האם נבדקו כל האפשרות? כמה אני/אנחנו עוד יכולים לשאת את הטיפולים?
ההחלטה לעבור לתרומת ביצית אינה פשוטה ודורשת תהליך נפשי לכן, חשוב להיות שלמים עם הדרך מתוך הבנה שזו ההחלטה הכי טובה ומתאימה עבורכם.

גם אני הייתי שם ושאלתי את השאלות האלה

כל הזמן חשבתי שאולי יכולה להיות סיבה שמתפספסת לכך ש"העוברים המצויינים" שלי לא משתרשים. לפחות אצלי, במבחן התוצאה, הביציות היו הסיבה היחידה. מלבדה - הכל נותר כשהיה - הזרע, הרחם, הרירית.
במקרה שלך, בשלב ראשון הייתי מנסה להבין את הכותרת הזו של ה"בלתי מוסברים". לראות אם יכול להיות שבכ"ז יש איזשהו הסבר לקושי שלך להרות. ממה שאת כותבת עולה השערה לגבי רזרבה שחלתית נמוכה, אבל הייתי מנסה לוודא את נכונותה בעוד דרכים מלבד התגובה הנמוכה להורמונים (כמו שכתבו לך, בדיקות FSH ו-AMH, ספירת מספר הזקיקים האנטרליים ב-US בימים הראשונים של המחזור). במידה והתוצאות יצביעו על כיוון זה - את צריכה להביא בחשבון את גילך (הצעיר יחסית ולכן מהווה יתרון) לעומת הניסיון הממושך שלך בטיפולים שלא צלחו (חיסרון), ולערוך חשיבה מחודשת על האופן בו את מאזנת בין הסיכוי בטיפולי IVF ובין המעבר לתרומת ביצית.
במידה ומהנתונים יעלה כי הבעיה אינה רזרבה נמוכה, הייתי שוקלת בדיקות נוספות על מנת לנסות לאתר קשיים אפשריים נוספים שאולי לא אותרו (במבנה הרחם, בזרע) ובכל מקרה, מבקרה כזה, נראה לי שמומלץ לנסות לפנות לרופא אחר, שיתכן ויצליח להתאים לך פרוטוקול מתאים, שיוביל לשאיבת יותר ביציות. במצב שכזה, באמת יתכן והנתיב של תרומת ביצית הוא לא הצעד האוטומטי הבא.

כמי שנמצאת בשני הסרטים - גם פונדקאות וגם תרומת ביצית

אין לי הרבה מידע להוסיף על מה שכתבו לפניי,
רק מצטרפת למי שכתבה לך שפונדקאות היא תהליך מאד ארוך ומורכב, ויקר לאין שיעור.
כך שאם אין לך בעיה אישית עקרונית עם תרומת ביצית, עדיף לך לנסות את זה קודם.
&nbsp
אצלי הסיפור הוא שונה, נולדתי בלי רחם, ולכן אין לי ברירה אלא לעשות פונדקאות.
לצערי הביציות שלי כבר לא מספקות את הסחורה, למרות שגילי אינו מבוגר,
ולכן נכנסתי גם לתרומת ביצית.
&nbsp
בכל מקרה ובכל צורה
מאחלת לך להגשים בקרוב את חלום האמהות.

למעלה