איך יודעים

shir300

New member
איך יודעים

מהו הדבר הזה שאותו אני נועדתי לעשות?? הדבר הזה שבשבילו מוכנים להקריב, להתאמץ, לצאת מאיזור הנוחות, לפרוץ קדימה? יש לי כמה תחומים שבהם אני עוסקת ויש לי תשוקה אליהם אבל לפעמים התשוקה יורדת. לפעמים מתפזרת. לפעמים אני מרגישה ששום דבר לא מספיק חשוב... אולי זה מצב רוח דיכאוני שתוקף אותי ומוריד את המוטיבציה... לפעמים אני מבולבלת או פשוט לא מעיזה ללכת עד הסוף. אבל איך יודעים מהו היעוד? מישהי פעם אמרה לי שכשיודעים את ה"מה" הרבה יותר קל למצוא את ה"איך"...היא ציטטה מישהו דגול שאיני זוכרת את שמו. אשמח לשמוע תרגילי כיוון...

bridges

New member
הייעוד

שבת שלום שיר, הבסיס של הייעוד זה בחירה. מה שאת בוחרת כייעוד שלך זה הדבר שאליו נועדת. פשוט כל כך עד שזה ממש קשה
אז הנה מספר שאלות שיוכלו לעזור לך: את מספרת שיש לך מספר תחומים שאליהם יש לך תשוקה. האם יש משהו משותף בין התחומים האלה? המשהו המשותף לא חייב להיות בתחומים עצמם אלא יכול להיות במה שאת מביאה אל אותם התחומים. זהו כנראה הייעוד שלך. שאלה נוספת היא: אם את פתאום תעלמי בעולם מה יהיה חסר בו? דרך אחרת להסתכל על זה: איזה ייחודיות את מביאה לעולם? לגבי הירידה בתשוקה, יכולות להיות מספר אפשרויות: * ירידת אנרגיה: רובינו לא מסוגלים להחזיק אנרגיה פעילה כל הזמן. יש לנו נפילות. חפשי מה גורם לך לטעון מחדש את המצברים: זה יכול להיות טיול, סדנה או אפילו לנקות את הבית. * נקודות שבר: מקומות שבהם משהו תוקע אותך וזה נתפס כירידה בתשוקה. בד"כ נקודות שבר אלה נובעות מהנחות יסוד או פרדיגמות שיש לנו על החיים. זה בד"כ דורש עבודה עם מלווה (זה יכול להיות מאמן, מורה רוחני, יועץ, פסיכולוג או סתם חבר - כמובן שאני מתקוון גם לנשים וגם לגברים). בהצלחה, רונן

יודה ב

New member
איך יודעים

בוקר טוב, ראשית יש להבדיל בין העיסוקים השונים, בין ההתלהבות היורדת ובין היעוד שלנו. היעוד הוא אותה שליחות שאיתה באנו לעולם והיא בהחלט יכולה להיות מוגשמת במספר עיסוקים שונים. כך שאין סתירה עם העובדה שיש לך תשוקה במספר תחומים. ההתלהבות היורדת נובעת ממקומות אחרים: פחד מכישלון, פחד מהצלחה, חוסר בהירות, חוסר מיקוד ועוד. כדי לברר מהו היעוד, את יכולה להתחיל בברור ערכיך, מהם הערכים שמובילים אותך, מהם הערכים שאת רוצה להגשים בחייך ועל אלה ערכים לא תרצי לוותר. כמו כן את יכולה לבדוק מה המכנה המשותף שקיים בכל העיסוקים שמלהיבים אותך. היעוד הוא התפקיד (לא העיסוק) שאת לוקחת על עצמך, בכדי להגשים את מה שחשוב לך.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
הבשלה

לפעמים דברים צריכים לחכות ולהבשיל כדי להתגלות. נסי לבדוק בתחומים שאת עוסקת בהם - איך היית מתארת את כל תחום? אילו מילים ניתן להוריד מהתיאור ואילו לא, כדי לשמור על העיקר שבו שאליו יש לך תשוקה? האם מילים אילו מכוונות אותך יותר במדויק?

CIsaac

New member
בפשטות, הכי טוב

בפשטות הכי טוב שלום לך שיר, את משתפת אותנו במספר עובדות ומעלה מספר שאלות: עובדות: עוסקת במספר תחומים. תשוקה עולה ויורדת בהקשר של אותם תחומים. לעיתים חשה בלבול. לעיתים לא מעיזה ללכת עד הסוף. הנחות שלך: היעוד הוא הדבר שבשבילו מוכנים להקריב, להתאמץ, לצאת מאיזור הנוחות, לפרוץ קדימה. כשיודעים את המה הרבה יותר קל למצוא את האיך. שאלות: מה נועדתי לעשות? בקשה: תרגילי כיוון. והנה לך מעט ממה שביקשת. היעוד הוא מפגש של ערכים, יכולות ואמונות. כלומר: היעוד שלי נגזר מהערכים אותם הפנמתי בחיי, האמונות שאספתי בהתנסויותי והלמידה שלי והיכולות שבחרתי לפתח במשך השנים. ואיך תגלי את הייעוד שלך? איך תגלי את אותו מפגש? אשתף אותך במחשבותי, ואם יתאימו לך - קחי כל מה שמתאים. יש לך תמונה בראשך של איך ראוי לו לעולם להיות. תמונה זו אני מכנה ה"חזון". יש כלים רבים לחשוף, להגדיר ולפתח את החזון האישי שלך. לאור אותו חזון את בוחרת את חלקך ותרומתך למימוש אותו חזון. חלק זה אני מכנה ה"שליחות" שלך. גם לשליחות יש כלים שמאפשרים את חשיפתה. נראה לי שהשליחות (כפי שהגדרתי אותה), מקבילה ליעוד (או מהווה פלח נכבד ממנו). אין צורך לראות היום את החזון שלך כפי שייראה לך בעוד עשור. החזון ישתנה עם הזמן וזה טבעי. את תדאגי לגלות מהו החזון שלך, היום. יש כלים שמסייעים ליישום השליחות או הייעוד. בהצלחה בחיפוש שלך איציק

shir300

New member
תודה רבה מאוד לכולכם

הארתם לי את השאלה ששאלתי. יש לי הרגשה שאם אגלה את הליבה של העשייה שלי ואחווה אותה אז יהיה לי יותר קל לדלג מעל למכשולים.. אני חושבת שאני מחפשת את ההרגשה של אמונה במה שאני עושה, בחשיבות שלו, ביכולת שלי לממש אותו. כתבתי את ההודעה הזו מתוך תחושה של זרימה לעבר המקום הזה.. ענבל, אני חושבת שיש משהו באמירה שלך על הבשלה רק שלפעמים נראה לי שזה יותר תקוע ממבשיל.. ומצד שני אולי צריך לקבל את התהליך בקצב שלו. לקחתי את השאלות המכוונות שלכם ורשמתי ואחזור עם תובנות.. תודה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
../images/Emo140.gifנשמח לקרוא את תובנותייך. בהצלחה!

orenapl

New member
ייעוד

שירי שלום, בנוסף לדברים היפים שכתבו לך למעלה אני רוצה להוסיף עוד נקודה קטנה למחשבה. לפעמים השריר שאנו צריכים לאמן בכדי למצוא את "הייעוד" שלנו הוא שריר השחרור. אם נכוון את העדשה פנימה ופשוט נקשיב, נרגיש ונתבונן הייעוד יגיח לו מאליו. אני מאמין שאנו יודעים מה אנו רוצים ואוהבים לעשות, מה מעורר בנו תשוקה ומה מצית את האור בעינינו. אבל המציאות, המגבלות המשוערות, הפחד וחוסר האמונה העצמית מערפלים את ראייתנו. מזמין אותך פשוט להקשיב לעצמך לתת לייעוד שלך להתגלות בפנייך. זה נשמע קצת מיסטי ורוחני, אבל אני באמת מאמין בזה. בהצלחה,

shir300

New member
עצה מצוינת

אתה אומר בעצם להרפות את שריר החיפוש והמאמץ ולחזק את שריר ההקשבה, שאינו עשיה, אלא יותר הוויה ושקט. מדהים. לפעמים באמת המגבלות והפחד לא מאפשרים אפילו לחלום וכמו שכתבת מערפלים את היכולת לראות את החזון. לתת ליעוד להתגלות- יש לי הרגשה שזה מתחיל לקרות ואני מודה לך על מה שכתבת.. כל כך פשוט וזורם. אני מקווה שאצליח "להזיז" הצידה את העננים האלה של הספק ולראות בבירור. כמו שכתבתי זה מתחיל לקרות, אני חושבת. אם יש לך עצה מה לעשות כשהספק והפחד עולה מחדש- אשמח לשמוע. המון תודה.

orenapl

New member
התמודדות עם פחד

שלום שירי, אני שמח כי העצה היתה מועילה עבורך. לצערי, אין לי פתרון קסם להשתקת הפחדים, אבל אני כן יכול להציע מספר תובונות. 1. מודעות - פעמים רבות הפחד שלנו מבוסס על נסיון עבר שחוסם מאיתנו התנסויות נוספות בהווה ובעתיד. השלב הראשון הוא להיות מודע לאותן מגבלות משוערות ולהבין כי מדובר בשדון קטן שמנכר לנו בראש בכל פעם שאנו מתחילים לצאת מאזורי הנוחות. האתגר הוא להשתיק את השדון. להבין, כי מדובר בשדון ולא להיכנע אליו. 2. אומץ - גם האמיץ וגם הפחדן פוחדים. ההבדל בינהם הוא שהאמיץ פוחד ופועל בעוד הפחדן נשאר במקום ללא תזוזה. לכן האומץ הוא לפעול יחד עם החשש ולא לחכות שהוא יעלם. 3. מטרה ברורה ומשמעותית - ברגע שיש לנו מטרה נחשקת וברורה, היא עוזרת לנו להתגבר על החששות בדרך. תנסי לנסח לעצמך מטרה משמעותית ובת השגה ולהתחיל לנוע לעברה בצעדים קטנים. 4. שותפים לדרך - להעזר בחבר, בן זוג, מאמן או כי מי שיכול ללוות אותך בתהליך ולסייע לך לחצות את רגעי הפחד. 5. זיהוי מקורות הכח שלך - רגע לפני שאת מתחילה לנוע, זכרי את העוצמות שלך, את המטרות שכבר השגת בחיים, את החששות שהתמודדת איתם. שאלי את עצמך מה נתן לך את הכוח אז ותגייסי את הכוחות האלו לתהליך 6. פעולה עקבית ותהמדה - הדרך הטובה ביותר להתגבר על הפחד היא בעשייה ובתנועה. שיהיה בהצלחה

כשאת פתאום מדברת בשפת ההתלהבות....

אז את יודעת שאת בדרך לייעוד. את שפת ההתלהבות מדברים כאשר את קמה בבוקר מלאה באנרגיה למרות שהלכת לישון מאד מאוחר... כשאת הדברים שאת עושה את עושה מתוך אהבה וכוונה, ומתוך חיפוש אחרי מה שמאמנים בו ורוצים אותו.... צלילה ראש מאמנת מומחית 054-6602542

למעלה