איך יודעים שזהו זה

1שינקין

New member
איך יודעים שזהו זה

פגשתי חבר ושאלתי לשלומו.ענה לי מצויין כי הכיר בחורה עם תחומי התעניינות משותפים לשלו.בקשתי דוגמא והוא מספר ששניהם אוהבים את השיר בלבלי אותו.אמרתי לו שיש להם בסיס איתן לזוגיות.והשאלה היא איך יודעים שהבחירה מתאימה למחזור חיים.

.m

New member
מהו מחזור חיים?

הצרכים שלי בזוגיות היום אינם זהים לצרכים שהיו לי אתמול, ויתכן ולא יהיו זהים לצרכים שיהיו לי מחר, מהסיבה הפשוטה שאני, כאדם, מתפתחת ומשתנה. אז איך אוכל להתחייב היום לשארית חיי? במקום זה, אני מעדיפה להתחייב היום למה שמתאים לי היום, להעריך אותו כל עוד הוא נמשך, ולא ליפול לתוך אותן תבניות שאליהן אנו מחונכים מגיל אפס ("And they live happly ever after"), ולדעת שכשהצרכים שלי או של בן-זוגי משתנים, אין טעם להאחז בעבר. בסופו של דבר, תמיד ימצא אותו מישהו שיתן לי מה שאני צריה, ויצטרך מה שאני יכולה לתת. והדבר הכי טוב שגיליתי תוך כדי, הוא שאני לעולם לא לוקחת את בן זוגי כמובן מאליו. כי הוא לא.
mai

Grimsom

New member
זכות בחירה

לא נראה לי שאפשר לדעת דבר כזה - זוהי בחירה שאדם עושה. אם היא תתאים לו או לא, זו החלטה שלו. שכן, לדעתי, האדם הוא יצירה עצמו. אם חברך יחליט שבאשה זו רצונו לדבוק כל חייו, כל שעליו לעשות הוא להתמיד בהחלטה זו במשך כל חייו - בכל יום מחדש.

sabbine

New member
"שלשה המה נפלאו ממני

וארבע לא ידעתים: דרך הנשר בשמים דרך נחש עלי צור דרך אניה בלב ים ודרך גבר בעלמה" (משלי, פרק ל, פס' יח-יט)

r i p l y

New member
מעניין - טיעון לוגי מרתק...../images/Emo13.gif

מוזר כי בטעמים של תה אני והחבר שלי הפוכים לגמרי כל תה שנתתי לו לטעום הוא לא אוהב תה וניל\ צמחים(הוא אומר שאין לזה טעם...) וכו הוא מוכן רק תה רגיל על קפה בכלל אין מה לדבר. הוא אוהב את "סאות פארק" ואני את הסימפסונים. אגב את השיר "בלבלי אותו" שנינו לא אוהבים...

אייל81

New member
אני משער שפשוט צריך לנסות...

לא נראה לי שיש נוסחה שיכולה לבדוק כמה בחורה "מתאימה למחזור חיים" של אדם. לפעמים הפכים נמשכים,לפעמים הפכים מתנגשים....

neko

New member
שמעתי פעם על מחקר שהראה ש80%

מהזוגות הנשואים זמן רב (מעל 10 שנים או משהו כזה, לא זוכר בדיוק) הם בעלי אותו סוג דם. מעניין, לא? ד"א, אחרי ששמעתי את זה שאלתי את חברה שלי וגיליתי שאכן שנינו בעלי אותו סוג דם, ואנחנו מאד קרובים למרות שאין לנו כמעט שום דבר במשותף...

למעלה