איך יודעים אם יש adhd?

dafhne0

New member
איך יודעים אם יש adhd?

לאח שלי יש ילדים עם adha וכנראה גם לאמא ואולי לאבא שלי יש . איך אדע אם לילדות שלי יש ?הגדולה בבי''ס בכתה א תלמידה טובה . אין תלונות של המורה אבל רגישה ופגיעה .

05 מיכל

New member
שלום!

מה מדווחת המורה? האם הילדה חולמנית? איך היא מבחינה חברתית? איך היא מתמודדת בבית עם משימות, סדרים, סדר יום? אם את רואה חולמנות בתחומים האלה - אולי יש מקום לחשוד. אם לא - לא הייתי חושדת בשלב זה. תמיד כדאי להמשיך לשים לב, כמובן. זה נכון אצל כל ילד. לגבי רגישותה, נסי לשוחח איתה על רגשותיה בצורה כללית, לא "על חם", לא כשהיא פגועה ממשהו ספציפי. ספרי לה על עצמך כילדה, או על ילדה אחרת שנפגעת בקלות, ותנסי לשמוע ממנה מה אולי מעיק עליה או על ילדות אחרות לפי תפיסתה. הבת שלי למשל דיברה הרבה על האפשרות שהיא לא תשמע מה המורה אמרה לעשות, ועל כך שקשה לה בביה"ס (למרות שהמורה דיווחה על תפקוד מעולה) והרבתה לפחד שיכעסו עליה. בדיקת שמיעה היתה תקינה, וכל זה היה רמז לאפשרות של הפרעת קשב (התפקוד וההתנהגות הטובים עלו לה במאמץ מוגזם, והיא כל הזמן פחדה שלא תעמוד בדרישות.) אבל ילד יכול להיות פגיע גם מסיבות אחרות, ולכן חשוב לדובב אותה. בכלל, אם תתרגשלי לשתף את ילדייך בחייך וברגשותייך, וגם בקשיים וב"פשלות" שלך, יש לך הרבה יותר סיכוי שהם ישתפו אותך בשלהם, ותמיד יהיה לך יותר מידע על המתרחש בעולמם הפנימי. אגב, מה אתך עצמך? לך אין קשיים בריכוז או בהתארגנות? בהצלחה!

dafhne0

New member
תודה

וואלה - צדקת . הילדה חברותית מאוד וניגשת לילדים אבל גם נעלבת בקלות וקשה לה עם משחקים בהם היא מפסידה ( ואז היא לא משתתפת ) היא לא כל כך חולמנית מלבד כאשר יש מטלות כגון שיעורי בית . ו... היא דומה לי בנושא שיעורי בית - הייתי עושה אותם בהפסקה או קוראת מדף ריק ....אני אחכה ואראה מה קורה. אגב- היא אינטיליגנטית מאוד - מחוננת לפי אבחון . תודה

למעלה