איך ידעתם מה לעשות?

איך ידעתם מה לעשות?

סיפור ארוך, בקצרה- נשואים 18 שנה, 2 ילדים נהדרים, בית יפה, משרות מכובדות. כלפי חוץ- הכל נהדר. אבל בפנים, ההרגשה שהכל רקוב. חתונה לאחר הכרות ארוכה, לאחר סיפור אהבה גדול, מחשבות על חיים טובים ביחד. במציאות- כבר הרבה שנים שאין בינינו כלום. אין זכר לאהבה הגדולה שהרגשתי כלפיו, אני לא זוכרת מה זה להתגעגע אליו. ולדעתי זה הדדי. להפך- ככל שהוא יותר רחוק ממני, אני מרגישה יותר טוב. איך מחליטים שזהו זה? ששוברים את הכלים? שמתגרשים? איך מתגברים על ייסורי המצפון שמפרקים בית של 2 ילדים? איך ממשיכים לגרום להם לחייך, לצחוק כמו שתמיד נהגו? איך לא שוברים להם את הלב? איך מתחילים שוב מהתחלה? איך בכלל בטוחים שזהו זה ואין יותר מה לעשות? אל תענו לי טיפול זוגי. כבר היינו אצל שני מטפלים, אצל שניהם זה נתקע. אני המשכתי בטיפול זוגי לבדי, ועדיין לא רואה צל של היתקדמות. בחדרי ליבי אני חושבת שאני יודעת את התשובה, שאני לא רוצה לחיות איתו יותר, אבל אני כל כך מפחדת. מפחדת להתחיל את הכל מהתחלה, מפחדת לצאת לדרך לבדי, מפחדת על הילדים שלי, מפחדת על החגים בנפרד, על חגיגות של הילדים בנפרד, על התבגרות לבד. למרות שבעצם למרות שאני בזוג, אני יותר מהכל לבד כבר עכשיו. אני פשוט מפחדת מהכל. איך מתקדמים מכאן?

rrredshay

New member
רובינו עברנו את זה.

קודם כל אני שמח שרשמת פחד ולא בושה, כי יש הרבה כאלה שחיים ככה בגלל שהם מתביישים להיות גרושים. את חייבת להתגבר קודם כל על הפחד הזה, כולנו פה עברנו את השלב הזה, לא נעים, לא אידיאלי, אבל גם לא נורא. את החיים שלכם אני בטוח שתרוויחו מחדש. הילדים? אני מניח שהם כבר בוגרים ומרגישים. עדיף להם לחיות עם הורים גרושים כלפי חוץ מאשר עם הורים שמתנהגים ומרגישים כמו גרושים באותו בית. חגים? שבתות? גם ככה את אומרת שיותר טוב לך רחוק.... אז אני גם פה רואה רק שידרוג. זה לא שאני מנסה לעודד גרושין, אבל אם כבר ניסיתם הכל ואין יותר "ביחד" אז הגיע הזמן לצאת לדרך חדשה, לחיים חדשים. בהצלחה.

הבושה פחות מעניינת אותי

יותר מעניין אותי הפחד הזה, שמשתק אותי. אני פשוט לא יודעת איך מתגברים על זה. איך יודעים שהגעתי להחלטה הנכונה? איך יודעים מהי ההחלטה הנכונה? איך באמת בטוחים שניסינו הכל?

זה שאת נושמת לא אומר שאת חיה.

אני שומע את המצוקה שלך ואת כל ההתלבטיות שעולות מהדברים שלך. וליבי איתך. אם באמת ובתמים,ורק אם באמת,הגעת למסקנה העגומה שכלו כל הקיצים,ואין שוב אפשרות ולו מזערית לתקן את מה שיש ביניכם, אני חושב שאת יודעת מה הדבר הנכון עבורך לעשות. שבי עם שני דפים נפרדים ותעשי חשבון נפש עם עצמך. ברור לכל שיש מחיר לא קל לגירושים ולחיים שאחריהם.ולזה שיוזם אותם יש אף תחושת אחריות למצב שייווצר,ולעיתים גם מעין הלקאה עצמית בזמנים הלא קלים שעתידים לבוא עליו. ואם נוסיף את תחושת האחריות לדברים ולקשיים שעתידים לבוא על ילדיו בעקבות ההחלטה שלו הדברים די ברורים. את אולי מפרקת להם את הבית,אבל במטרה לבנות להם אחד טוב יותר,שיש בו אמא שמחה ומאושרת בשבילם. מן הצד השני את משלמת מחיר כבד וקשה כבר היום בצורה שפורטת אותו לפרוטות מכאיבות. האושר שלך,התחושות עמן את קמה בבוקר ומסתכלת על הצד השני של המיטה,ההגשמה העצמית שלך,הקושי והתסכול של לחיות ביחד אבל כל כך לבד,ההרגשה של לקמול כל יום עוד קצת והתהייה הבלתי נגמרת ומבעבעת האם אין משהו אחר בעולם הזה בשבילך ? אין לי ספק שאת מפחדת לעשות צעד כל חשוב ומהותי שישפיע על החיים של כל כך הרבה אנשים חשובים בחיים שלך. אבל את צריכה להגיע לנקודת הכרעה שהיא בעצם מן פרשת דרכים.והיא תהיה נקודת המפנה בחיים שלך. ורק את יכולה ומסוגלת לייצר אותה. לפעמים לוקח עוד קצת זמן בשביל להתבשל עם עצמך ולהשלים עם המחיר הנדרש. אמנם מחיר לא קטן ולא פשוט,אבל טומן בחובו אינספור אפשרויות והזדמניות חדשות עבורך ועבור ילדייך. תחליטי מה שטוב עבורך ומשם השמיים הם הגבול,ואת תלמדי לעוף ולנצל את זה כראוי. מכל מצב קשה אנחנו גדלים ומתפתחים,ממש כמו יער שנשרף,ומתחדש לאט ובטוח אחרי שכל הזבל המיותר נשרף. אף אחד לא ביקש את השריפה,אבל לאחריה אפשר להיות במקום הרבה יותר טוב. תנסי לעשות את זה בצורה מבוקרת וככה תגיעי לשם בצורה אופטימלית ובלי הרבה כוויות...
ומה שלא תחליטי מאחל לך בהצלחה.

בכמה משפטים הצלחת לכתוב את מה שאני מרגישה

מדהים! הבעיה היא איך אני מגיעה לנקודת ההכרעה. בדיוק כמו שכתבת- זאת תהיה נקודת מפנה בחיי, לכאן או לכאן. נכון זה לוקח זמן להבשיל ולהגיע לנקודה הזאת, אבל אני מרגישה שאני כבר המון זמן באותה נקודה ולא מצליחה להגיע להכרעה. ובנתיים? אני בעיקר לא מאושרת. אני אעשה את מה שהצעת, אקח 2 דפים ואכתוב את הבעד והנגד בכל מצב, אולי זה יעזור לי להתקדם.

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

לא ממש ידעתי מה לעשות הרגשתי מה אני צריכה לעשות :) וכן זה קרה אחרי ניסיונות ארוכים לשנות את המצב, אחרי אינסוף כשלונות, ההבנה וההרגשה חילחלה לאט לאט לאט, היה שם גם פחד, ייסורי מצפון והליכה אל הלא נודע ויחד עם כל זאת היתה שם תקווה למשהו אחר וטוב יותר. זה שאת מפחדת זה אומר שאת רוצה להמשיך לחיות, רק אחרת, זה אומר שאת לא אפטית, שאת רוצה לתת לך ולילדים שלך חיים מאושרים יותר, שמחים יותר, מלאים יותר, זה אומר שמכאן את יכולה לצמוח ולעלות. הדרך לעיתים לא פשוטה, אבל היא שווה את המטרה. שיהיה בהצלחה ואנחנו כאן :)

NoaModiin

New member
את צריכה ל"התבשל" עם המחשבות

עד שההחלטה תבשיל אצלך
הרבה מחשבות בעד/נגד, יחסיינו לאן, אפשרויות שינוי וכו'. בסופו של דבר תדעי שזהו זה כשזה יבשיל אצלך. לגבי הילדים - אם הם בגיל ההתבגרות- יהיה להם ולך מאוד מאוד קשה. את זה את צריכה לקחת בחשבון ולהתכונן לזה. לגבי הדרך החדשה שלך - זה יגיע, ותופתעי עד כמה מהר. את רק צריכה להיות אחרי הכל ופנויה רגשית. שיהיה בהצלחה בכל דרך שתלכי בה. ברוכה הבאה

../images/Emo51.gif

אני "מתבשלת" בתוך המיץ הזה כבר תקופה ארוכה... ועדיין לא מצליחה להגיע להחלטה שאני אהיה שלמה איתה. הילדים על סף גיל ההתבגרות, וברור לי שבכל מקרה- זה החלק הקשה, משהו שהם יסחבו איתם כל חייהם.

ye44

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

כולי דמעות קחי
"עזבי שטויות" בשביל מה לך להתגרש ? חבל על הילדים למה לגרום להם צער ? תמשיכי לשלם לייעוץ לי גוץ לי כסף, שתאמר לך כמה את מסכנה ואומללה ותנסי לשקם וזה יעבור ועוד כמה שנים הכל יהיה בסדר והאהבה זה לא הכל בעולם והוא הישתנה והכל יבוא על מקומו בשלום, את תהי בת 50 ו"דוראסל" התעשרו על חשבונך מרוב שתחליפי
ל"רוקט פוקט "
או שתתחילי במסע ריגושים שלבסוף זה
בפנים
אל תדאגי לילדים הם נהנים מהסיטואציה
אז תטיסי אותו לכל הרוחות
וצאי לדרך חדשה מה קרה ? תמותי ברעב ? כל ההתחלות קשות גם כשמתחילים לאכול פרוסת לחם בהתחלה זה קשה אח"כ זה הופך להיות רך נעים וטעים תשאלי את " חיים דנדשים" יש לה שתי
ביד

../images/Emo13.gif

בתוך העצב, הצלחת לגרום לי לחייך. אני לא מפחדת למות ברעב. אני מפחדת שהילדים שלי ימותו מרעב, אני מפחדת שלא יהיה לי תאבון, אני מפחדת שאני אתחרט. אני מפחדת לנסות את הפרוסה הקשה.

ye44

New member
התכוונתי לגרום לך להתעורר ולא ל ../images/Emo13.gif

אני לא מפחדת למות ברעב.=כבר את אמיצה
אני מפחדת שהילדים שלי ימותו מרעב,=אל תדאגי יש גמ"ח אני מפחדת שלא יהיה לי תאבון,=מצויין כך לא תתנפחי
אני מפחדת שאני אתחרט.=לא
על חלב שנשפך יש חלב סויה יותר איכותי
אני מפחדת לנסות את הפרוסה הקשה. =אין לך מושג כמה שהיא תהיה טעימה

למעלה