איך זה לא נבחר?

Brady

New member
איך זה לא נבחר?

אני במצב רוח קיצי ככה שאיכות ממני והלאה. דסקסו.

ספרד

tajci

New member
טעות ענקית

ספרד מצטינת בבחירת השיר הפחות טוב...
אבל אם להיות כנים, נראה שההפקה לא הבינה איזה אוצר יש להם ביד. ההופעה שלהן בגמר הספרדי היתה חלשה ורחוקה מאיך שהן נראות ונשמעות בקליפ.
כבר כתבתי שזה אחד הפיספוסים הגדולים בעונת הקדמים המצוינת שהיתה. מקווה שהמסקנות יוסקו ונראה משהוא בסגנון הזה בשנה הבאה

משתי סיבות. אחת מוצדקת, והשניה לא מוצדקת

הסיבה המוצדקת - ההופעה שלהן בגמר לא הייתה משוכללת בהשוואה לזו של הצמד שניצח. אמאיה ובובת השעווה באמת נתנו הופעה מרגשת וסוחפת (שכשלו לשחזר באירוויזיון).

הסיבה הלא מוצדקת - ספרד הלכה על בטוח, על המוכר והנוח. שוב שיר דיסני שלא מסכן אף אחד, וגם כשאתה יודע שמדובר בקיטש אתה קצת מתמכר. אבל הבעיה העיקרית של ספרד, היא אותה בעיה של כל המדינות הותיקות בתחרות ממערב אירופה והיא ההנחה ששיר מסויים "מתאים לאירוויזיון" או שהוא "שיר שנשמע מהאירוויזיון". להגיד על שיר שהוא מתאים לאירוויזיון זה משהו שצביקה פיק היה אומר בזמנו, בנימה חיובית. היום כשמישהו אומר דבר כזה, הוא אומר את זה בנימה של גנאי.
מדינות המערב משתתפות בתחרות בין השאר כי היא ותיקה ומסורתית. לא כי היא אקטואלית או רלוונטית. היא נטועה בהיסטוריה של כולם והן חשות מחוייבות כלפי התחרות. המחוייבות הזאת היא בעיקר התרפקות על הנוסטלגיה, על השירים של פעם. וכשמגיעים שירים לקדמים של המדינות האלו שהם מיושנים, קיטשיים, נוסטלגיים, נוטפי רגש - הם יכולים לזכות, כי הם משקפים בדיוק את היחס של מערב אירופה לתחרות.
זאת נשמעה כמו אמירה מאוד מכלילה, כי תמיד יהיו דוגמאות שמחריגות את האמירה הזו. באופן מעשי, ככה המדינות האלה חושבות, מפרשות ומנהלות את התחרות.
אני חושב שזו הסיבה המרכזית שבבסיסה הסיבה ש LO MALO הגיע למקום השני אבל לא לראשון.

DH1212

New member
למען האמת, שירי EDM מקפיצים מעולם לא מצליחים בתחרות הזאת

ויש סיבה טובה לזה - הם פשוט נשכחים נורא מהר. הם לא באמת משאירים שום אימפקט על הצופה מעבר לשלוש דקות השמחות והמקפיצות שהם פה זה מתחיל, ופה זה נגמר.

אני לא חושב שהשיר הזה היה עושה טוב יותר ממה שהם שלחו השנה. אני דווקא חושב שהם עשו בשכל.

אני שוב אחזור ואגיד שלטעמי מוזיקת הרקע היא פשוט shape of you של אד שירן. לא מאמין שהם בכלל העזו להציע את השיר הזה. פשוט גניבה.

tajci

New member
מסכים

אבל ספציפית ספרד(התחרות ממש פופולארית שם ולא מזמן קראתי ריאיון עם פסטורה סולר שאמרה שהלחץ של הציבור הספרדי ממש מפריע לאומנים...), מרימה קדמים ומנסה לצאת מהשבלונה של הלוזרית, ואיכשהוא זה יוצא לה עקום.
כבר שלוש שנים רצופות היה להם שיר נהדר שנשאר בקדם ולא נשלח לתחרות. וזה עוד לפני שהזכרתי פשעים נגד האנושות בעבר...
מה שכן, כשספרד כבר שולחת שירים מצוינים, הם לא מצליחים באירויזיון מכל מיני סיבות. ולראיה זכיה יחידה בכל שנות התחרות(למרות שהם שלחו המון קלאסיקות ולהיטי ענק).
בקיצור, אני אופטימי, כי לו מאלו היה להיט היסטרי בספרד ויכל להצליח ממש בתחרות. אם הם מבינים את זה וישארו אותנטים ועדכנים אז בסוף הם גם יצליחו. מי האמין שישראל תוכל לנצח? ופורטוגל?
ודרך אגב, לו מאלו סיים רק במקום השלישי

הקדמים הספרדיים נראים כמו הקדם של ישראל ב-2001

לפעמים, כל ההופעות, התלבושות, המנחים והשירים הם היישר ממתנ"ס בברצלונה.
שיתביישו בעצמם!
אפילו כשנבחר שיר טוב יש תחושה שזה בזכות זה שהתפלק להם.

Brady

New member

מסכים. מזל שיש מדינות כמו בלגיה שמביאות משהו שונה (גם אם הן נופלות לפעמים, כמו השנה, עם שיר בינוני. עדיין מעריך את הכיוון)
אני משוחד לגבי ספרד כי אני אוהב את המדינה והעם ככה שאשמח שהם יתפכחו.
&nbsp

Willo the Wisp

New member
זה קורה הרבה בקדמים מצ׳וקמקים ברחבי היבשת

בקדמים הסקנדינביים ודומיהם אפשר להרים הופעות לפרצוף לכל שיר, כי מרכיבי ההפקה הם ברמה כזו שמאפשרת מימוש מושלם של כל רעיון.
בקדמים המחולטרים יותר, כמו בספרד וגם הקדמים שהיו אצלנו, הכל הרבה פחות מהוקצע ולכן הופעות שאפתניות עם ריקודים ופירוטכניקה לא עוברות מסך ונראות כמו מופע בבית מלון, מה שנותן יתרון לבלדות - שבאופן טבעי ההעמדה שלהן יותר פשוטה וקלאסית.
עוד משהו זה שoperación triunfo הוא לא רק ריאליטי מוזיקלי אלא גם ריאליטי בסגנון האח הגדול עם מתחרים שסגורים בבית אחד ומצולמים 24/7, וזה עשוי להפוך מתמודדים מסויימים לפייבוריטים לאו דווקא בגלל השיר שלהם אלא בגלל כל מיני תכונות אופי לא רלוונטיות.

Brady

New member

ההופעה של לו מאלו באמת לא וואו, גם אם לא רעה. השיר שנבחר עשה את הקטע שלו הרבה יותר טוב, אבל עדיין, שיר לא מעניין כמו זה אי אפשר לשדרג יותר מדי. עדיף שהיו לוקחים סיכון עם לו מאלו, בתקווה שההופעה תהיה יותר מרשימה
הם גם נהנים מבונוס שרוב המדינות לא נהנות ממנו - הסגנון והשפה מאוד פופולריים בעולם כיום. חבל.
&nbsp

L e j l a

New member
ספרד מומחית בפיספוסים

כמובן שהפשע הכי גדול היה לא לשלוח את קורל. לא יאומן כמה שההפסד הזה עוד צרוב בזיכרון

Brady

New member
שונא את השיר של קורל, אבל שני האחרים בהחלט טובים יותר

מהשירים שנבחרו בשנים שלהם.

למעלה