איך זה ישפיע עלינו?

Ridcully

New member
אם אתה יבואן/משווק יותר רווח

אם אתה צרכן לא תהנה מכלום, מה שכן לא ראיתי שום דבר שקשור לפורום 8 או 788 מתוך רשימת המוצרים

מיצו

New member
ומה הקשר יבואן? הפטור הוא עד 1200 ש"ח

יבואן מייבא בטיפה'לה יותר מזה. לא?

lior135

New member
זה לא אותו צב

למיטב הבנתי, זה צו אחר שפורסם עליו לפני מספר חודשים (גם פה) המדבר על פטור מלא ממכס על רשימת מוצרים די ארוכה יש לציין. דגש: פטור ממכס בלבד, לא מס קניה ולא מע"מ. ככה שבסופו של דבר, ההוזלה לא באמת משמעותית ברוב המוצרים. הצו של היבוא האישי עד 1200 ש"ח הוא צו אחר, ולא ראיתי עדיין שום פרסום שהוא נחתם.

avi elbaz

New member
אולי לא נחתם אבל כבר בפועל מיושם

שיחררתי מהמכס שבוע שעבר חבילה בסכום הגבוה מ 50 $ ולא נדרשתי לתשלום פרט לעמלה של דואר ישראל.

NEO83

New member
גם אני שיחררתי חבילה שעכרה גדולה מ50$ בעבר

זה קורה, שיטת האן דן דינו.... זה לא אומר שהצו בתוקף ופעם הבאה שתזמין זה יעבור חלק.

liquidspice

New member
זה יהרוס אותנו, חברתית

מה נראה לך? יעודד הזמנות מחו"ל. כבר היום אני משתדל להזמין כל מה שמשתלם כלכלית להזמין מחו"ל. ולא רק מוצרי אופנועים. הלוואי שאפשר היה להזמין דלק

Raffael

New member
לא התעמקתי בזה, אבל כדאי לשים לב למשהו

מדובר על פטור ממכס. לא ראיתי איזכור של מיסים אחרים. חשוב לזכור שישראל חתומה על הסכמי סחר עם השוק האירופי ועם ארה"ב ומספר מדינות נוספות ובמסגרת ההסכמים האלה, אין מכס על סחורות המיובאות מאותן מדינות. במילים אחרות, מוצר שמגיע מצרפת, ספרד או ארה"ב ומלווה בתעודת מקור רשמית, פטור ממכס. זה כך כבר שנים רבות. זה נכון לגבי בגדים, מכוניות, אופנועים, מוצרי חשמל ועוד. אין עליהם מכס. יש עליהם מיסים אחרים (מס קניה) שהופכים אותם ליקרים הרבה יותר בארץ. אם הצו הנ"ל עוסק רק במכס, יש פה יותר תרגיל תקשורתי יח"צני מאשר משהו שישפיע בצורה משמעותית על הכיס שלנו. זה לא חלילה שהייתי חושד באנשי האוצר שהם מסתירים טפח וחושפים חצאי אמיתות כדי ליצור רושם שונה מהמציאות - אנחנו מכירים אותם שנים ויודעים שהם ישרים כמו סרגל ואמינים לגמרי - וכאמור, לא התעמקתי בכתבות האלה, אבל אני חושב שכדאי לזכור את העובדות האלה לפני שמפנטזים על הספר הבא של תמר בורנשטיין-לזר "קופיקו מצטייד לחורף בפעם השניה השנה ובזול!"

גיקסר

New member
מה זאת אומרת איך ישפיע ?

תחשוב שתוכל להביא כל דבר עד סכום זה ללא כל ביקור של חדווה. ומה שיצטרך ביקור אצל חדווה עד לסכום זה כנראה יגרום לנו לטרטור. אני חושב שיוטלו אגרות שחרור והיטלים להכניס את הכסף מכיוון אחר. לגבי צמיגים ההגדרה לרכב כנראה תתפוס לכל רכב מנועי אלא אם יציבו סייגים. לא ברור לי האם היבוא האישי יהנה מהטבות אלו כי די קל לתקוע לך איזה תקן או מסמך כלשהו שיעלה לך להביא. אני מקווה שההוזלה תתבטא בהוזלה גורפת עד לצרכן. לצורך העניין אם המכס על צמיגים שמשלם יבואן הוא 10% זה אומר שההוזלה תהיה בסך הכל 10%,לא שזה רע אבל עדיין יכול תמיד היבואן להעלות את המחיר בטענת "מחסן מבוקר בטמפרטורת דרישות היצרן שעלה לי 100000000יורו להקים"

Raffael

New member
משה, אתה יבואן ואתה יודע שזה לא כזה ליניארי

אם המכס הוא 10%, הוא חל על המחיר של המוצר בנמל ישראלי, מחיר CIF. על זה נוספות עלויות שונות כמו מע"מ שהיבואן משלם, עלויות אחסנה, עמילות מכס, הובלות ואח"כ כל העלויות "בבית", כלומר שיווק, הפצה, פירסום וכו'. אם יש מכירה לקמעונאים בדרך, זה ממשיך ומתגלגל... ה10% לא נשארים באותו יחס במחיר לצרכן ולכן סביר שהירידה במחיר לצרכן תהיה נמוכה יותר, לפעמים משמעותית. כמו כן, בארץ מקובלים מרווחים מאוד גדולים בשיווק, כך שלא ניתן בכלל לחזות מה יעשה יבואן פלוני לאחר הוזלה מסוימת במיסים. הרי כמעט בכל חנות ובכל ענף בארץ, מספיק להשתעל כששומעים את המחיר כדי לקבל הנחה של 10% ולפעמים הרבה יותר, אז ליבואנים שאומרים שהם יוזילו בשיעור X בעקבות הפחת מיסים באותו שיעור, אני אומר פחחחחח.

למעלה