איך זה הגיוני???

BaaMan

New member
איך זה הגיוני???

בס"ד הנושא הוא עוד פעם אוכל היות ונושא זה מעסיק אותי מדי יום ביומו ויש לי תלים של שאלות על זה. ציטוט מ"אוצר היראה": "אבל גם שארי הכשרים הרוצים לילך בעקבותיהם בדרך התורה, צריכין על כל פנים להרגיל עצמן למעט באכילת פרות ומגדים, ועיקר מאכלו יהיה פת במלח שהוא דרכה של תורה כמאמר רבותינו ז"ל" איך זה הגיוני??? לאכול כל החיים פת ומלח? פראזניק בטח אתה עוד פעם תכתוב שהכוונה היא לאכול לשובע...אם כן למה זה נכתב כך? בדוגמא של מאכל ספציפי? ואם הכוונה היא באמת לאכול לשובע ועיקר האכילה היא איך אוכלים ולא כמה אוכלים אז בבקשה תביא לי ציטוט אם אפשר... תודה

פראזניק

New member
"אתה בטח עוד פעם תאמר"

תתפלא, אני לא אומר
ראשית, עיין שבחי הר"ן במקום בו מדבר רבינו על עבודת אכילה. שנית, עיין ב"שיר נעים" שכתב רבינו לפני ליקוטי מוהר"ן, שם כתוב רבינו "נאכל לבד לקיום נפשותינו" - פירוש: רק לקיום נפשותינו ולא יותר מזה. ולגבי 'פת במלח'? דומני שאין הכוונה כפשוטו, אלא כפי שפירש רע"ב על המשנה שם וזו לשונו: "פת במלח תאכל - פי' אפי' אין לך מה לאכול אלא פת במלח אל תמנע מלעסוק בתורה". וכמובן, שאדם צריך לשאוף לכך. שמאכלו יהיה לקיום הגוף בלבד, וגם זה לא במעדנים, פרות ומגדים. אבל מצד שני, שהשאיפה הזו לא תשבור אותו כאשר הוא אינו מצליח להשיג אותה. זו הנקודה העיקרית ורבי נתן מדגיש אותה כמה וכמה פעמים ב'עלים לתרופה': כאשר אדם צריך לשאוף למשהו והוא אינו משיגו, אל יתן לשאיפה זו לשברו ולהעציבו, שכן כך וודאי תוחטא המטרה. ואנחנו, שאיננו בדרגה עליה מדבר 'אוצר היראה', אמנם מן הראוי אולי (וה'אולי' - בגלל מה שאומר רבינו בשבחי הר"ן, שגורם לי לחשוב שוב שאין כוונת 'אוצר היראה' - כפשוטו) שנשאף לאכול רק 'פת במלח', הרי שבנתיים עלינו להשתדל להמעיט באכילה ולא לאכול יותר מאשר 'קיום הגוף' ושאכילה זו תהיה כדי להתחזק לעבודת ה' וכו'. כך נראה לדעתי העניה

BaaMan

New member
אני צריך מקור...

בס"ד אני לא יודע איפה החלק שמדבר על זה

shimrit63

New member
רוצה לבקש בקשה מבורא עולם

אבאלה היקר היום זה דור של לא רעב ללחם ולא צמא למים כי אם לשמוע את דברי ה' אנחנו מוכנים להגיע לאכול פת ומלח ולישון על הארץ מוכנים הכל רק שתביא כבר את המשיח ותגאל את עם ישראל גאולת עולמים ותבנה את בית המקדש אבאלה תשמע אותנו אנחנו זועקים בבקשה

BaaMan

New member
וואי זה טוב!!

בס"ד כבר חשבתי שהלב שלך כתב את זה
הלוואי עליי יום טוב

shimrit63

New member
זה לא שקר

אני מביעה על גבי המקלדת את תחושות ליבי והם חזקות ביותר

BaaMan

New member
אני לרגע לא חשבתי שזה שקר!!

בס"ד אולי זה היה נשמע ככה... למה את כל הזמן חושבת שאנשים כותבים בציניות??

shimrit63

New member
כי אמרת שלרגע חשבת שאני כתבתי

וזה כן אני חיברתי למרות שהמילים מוכרות לכולם אני פשוט יושבת עם המקלדת ומחברת את מה שיוצא לי מתוך הנשמה ואם כך קיבלת עוד משהו אהבה חדשה קמתי היום עם אהבה חדשה יש לי את ה' יתברך היקר שלי יש לי בורא העולם הטוב שלי יש לי הכל בטובו מעניק לי הרבה אהבה הרבה חום הרבה ליטוף הרבה פינוק הרבה אושר הרבה בריאות הרבה פירגון הרבה שמחה יש לי אור בעינים הי יש לי למה לחיות מה לעשות הכל כזה יפה ופורח הכל כל כך זורח הפנים שמחות האושר קורן הכל מלבלב ויפה העצים פורחים הפרחים מחייכים הכל שמח הכל טוב אני מחייך מאושר ויש לי הכל יש לי אהבה והיא אהבת ה'

למעלה