איך זה בדיוק עובד...

אטל81

New member
איך זה בדיוק עובד...

שלום, ההורים של חבר שלי בתהליכים של גירושים... האשה ביקשה את הגירושים והאב שמתענה ממנה התנגד בהתחלה, אבל, אז הבין אם מה הוא נמצא והסכים... ביום ב' האחרון נאמר לי שהם עלו לירושלים ואישרו להם את הגירושים סופית ורשמית... היום נאמר לי שזה עדיין לא רשמי - והנציגים ברבנות נמצאים לטובת האב... הבנתי שהנציגים שם יכולים לקבוע שהם לא יכולים להתגרש...זה נכון? חשבתי שאם יש הסכמה בין הזוג, אז הגירושים מאושרים....כנראה זה לא כ"כ פשוט.... אז איך זה בדיוק עובד? תודה.

למיטב ידיעתי והיא לא מקצועית..

יש צורך קודם בהסכם לגבי הרכוש. ולא הבנתי את מה שכתבת שהם לטובת האב... הוא לא מסכים להתגרש? כי אם הגבר לא מסכים לתת גט, אז אין גט ואחר כתבת שיש בניהם הסכמה, השאלה הסכמה על מה? על הפרידה או גם על הרכוש והמזונות במקרה הצורך?

אטל81

New member
עד כמה שידוע לי...

הם הלכו לעו"ד וסכמו ביניהם על עניין רכוש, מזונות (נשארה רק ילדה אחת מתחת לגיל 18) הכול סוכם ביניהם... האבא עדיין אוהב את אשתו למרות כל הבעיות שהיא עושה לו, היא נמצאת במעיין משבר גיל המעבר, ומתנהגת כמו ילדה קטנה, אבל ממש ילדה קטנה, היא הורסת את הילדה הקטנה (בת 15) שלהם - קונה לה בגדים לא צנועים, מבזבזת כסף בלי חשבון (כאשר יש להם בעיית משכנתא גדולה...) אני לא מצדיקה את שניהם בהתנהגות שלהם, אבל אני מבינה מה האבא סובל, והוא גם הבין את זה והחליט לשחרר אותה כי גם הוא רוצה לחיות את החיים שלו. בנוסף, לפי מה ששמעתי, אחרי שהם היו ברבנות לפני מס' ימים - האמא שם דיברה שטויות בקצב והרבנים שם מצדיקים את האב...עכשיו היא פוחדת ואומרת לאבא שאם הרבנות יוצרת איתו קשר שהוא יגיד להם מה שהיא אומרת לו! אז,,,אני חוזרת שוב על השאלה, איך זה עובד? אחרי שהם הסכימו ביניהם על הכול..האם באמת הרבנות יכולה לשלול את הגירושין? תודה.

כנראה

שאין לך את כל המידע בעניין שלהם. באופן כללי גרושין זה בהסכמת שני הצדדים (יש מקרים בהם מחייבים לתת גט ומפעילים סנקציות על הסרוב)

למעלה