איך ומתי יודעים...

גוהר

New member
איך ומתי יודעים...

איך ומתי יודעים אם יש לך את זה? אם את יכולה לקחת את הריקוד בתור מקצוע ולא רק בתור תחביב? ואיך עושים את זה...?

רובידה

New member
שאלה קשה מאוד

אין לי תשובה, גם לא על עצמי. צריך ללכת עם מה שמרגישים ואם מרגיש לך טוב, תקפצי למים, ותראי איך זה הולך, הכל לאט לאט עד שתתגבשי עם עצמך. בהצלחה.

שאלת בוסר...

גוהר יקירתי! את מאוד צעירה בגיל בפרט ובתפיסת הריקוד בכלל ועל כך מעידה השאלה שלך. התשובות לשאלות שלך אינן מוחלטות. הסיבה שמישהו הופך את הריקוד לדרך חיים אינה נובעת מניצוץ של רגע שמעיד ש"יש לו את זה" השאלה היא גם מי בדיוק יחליט אם יש לך את זה??? ובקיצור התשובה היא שקודם כל תתמסרי לריקוד מאהבה ולא כמגמה להפוך אותו למקצוע ויום אחד תגיעי לבד לבשלות ולהחלטה אם את מקצועית ויש לך את זה על סמך תחושותיך הפנימיות וגם על סמך תגובות הסובבים אותך.

גוהר

New member
אני יודעת שאני צעירה

אבל הריקוד בוער בי ואני יודעת שיש לי עוד המון ללמוד...אני מקבלת פידבקים טובים...אבל אתן צודקות..אני מניחה שהזמן יעשה את שלו...בנתיים כל מה שאני עושה זה לרקוד וללמוד עוד....

רומא לא נבנתה ביום אחד

את לא יכולה לדעת. השלבים הם כאלה לדעתי. מתחילים להופיע אצל אנשים הכי קרובים אליך. חברים משפחה וכו'. מקבלים ביטחון וניסיון. שלב שני מתייעצים עם המורה שלך. או לבקש מהמורה שלך לבוא אתך פעם להופעה ולחוות לאחר מכן דעה על הריקוד שלך. בתחילת הדרך באמת לא יודעים אם את מקצועית או חובבנית. אבל תחביב שמתפתח לעוד ולעוד הופעות ואת מרגישה טוב, והתגובות טובות, את מתחילה להרוויח כסף מההופעות ולאט לאט את מגלה שעברה כבר שנה, ואת מביטה במראה ושואלת את עצמך "האם אני רקדנית מקצועית?" והתשובה כבר תבוא ממך. לי לקח הרבה זמן עד שהרגשתי באמת רקדנית. תמיד הרגשתי כאילו אני מתחזה לרקדנית, לא מספיק טובה, הביקורת שלי על עצמי הייתה מאוד חמורה. לפעמים עד היום שמכריזים על שמי בתחילת ההופעה וקהל רב של אנשים מצפים לבואי, אני אומרת לעצמי זאת אני? כן, כן, זאת את! גוהר עלי והצליחי והעיקר לרקוד

למעלה