איך ?ומתי? בן .17..

איך ?ומתי? בן .17..

שלום לכולם..אני בן 17 וחצי בערך ממשפחה דתית לאומית..הורי תאמת ספרדים אורגינל כזה..אבל בזכות תתונעות נוער וזה לא יצאנו ערסים ברוך ה(?!?!) וכל אחי דתים לאומייים וכך גם האוירה..אני אישית מדריך בתנועת נועא אני אחד לפני האחרון..ובזמן באחרון הגעתי למסקנה שאני לא רוצה את אלןהים בחיי..אבל אני אומר לעצמי למה סתם עכשיואני יסיים לימודים ובצבא אחזור במקום להסתבך עם הישיבה..והכל..ואיך בכלל לעשות את זה..ההורים שלי הם ספרדים כאלה שלא להאמין לא בלקסיקון..ועוד שאלה רוב החברה באתר באו מחרדי או מדתי?

קודם כל, ברוך הבא

יש כאן גם דתיים לאומיים לשעבר (כמוני) וגם חרדים לשעבר. לדעתי הרוב כאן חרדים לשעבר.

בנוגע ל"מתי לצאת בשאלה"- אין כאן תשובה נכונה. אם מרגיש לך נכון לעשות את הצעד רק כשתסיים עם הישיבה- לך על זה.

אני אספר לך שיצאתי בשאלה בגיל 14 כשלמדתי באולפנא, ונשארתי ללמוד בה עד י"ב למרות שכבר לא שמרתי שבת וכשרות וכו'. פשוט כיבדתי את הסביבה הדתית שלי ולא עשיתי מול העיניים שלהם שום דבר "חריג". אבל בחדר שלי בשבת גלשתי באינטרנט ושמעתי מוזיקה באוזניות וכו'.

בהצלחה

ברוך הבא

כמה הערות:

1. אני מניח שאתה כותב ממכשיר סלולרי, ובכל זאת כדאי שתשקיע מעט בפיסוק ורווחים, כי במצב הקיים די קשה להבין את מה שכתבת.

2. אל תתן לסביבה שלך להשפיע בצורה כל כך חריפה על הדימוי העדתי שלך, חלק מהיציאה בשאלה היא להבין שלא מעט דברים שחונכנו עליהם ואפילו לא הבנו שיכולים להיות אחרת, גם הם קשקוש גמור.

3. אתה מוזמן להישאר ולכתוב. יש פה הרבה אנשים שיוכלו לעזור לך מניסיונם.

רות014

New member
ברוך הבא.

וכמו שאמרו יש הכל פה.
אני בבאה ממשפחה דתית לאומית

לא לגמרי הבנתי מה אתה שואל...

בכל אופן ברוך הבא ובהצלחה!
אם תוכל להסביר מה כתבת אני אשמח לנסות לעזור, פשוט הכל כתוב שם נורא לא מסודר וביחד עם ההפרעות קשב וריכוז שלי נהיה לי בלאגן לא נורמלי בראש...

למעלה