איך התחלתם עם האוספים?

11moti

New member
כלי הצור

אוסף כלי הצור נוצר מכך, שבטיולי מצאתי פעם כלי ואח"כ עוד אחד ועוד אחד,התחלתי לקרוא ולהתעניין בנושא,, ונדלקתי,והאוסף הלך וגדל(התקפי האספניטיס כרוניטיס עוזרים מאד..הלחץ מהאשה קצת פחות..)והיום יש לי הרבה"אבנים" מתקופות שונות החל מלפני 500,000- שנה (מיותר להגיד לפני הספירה כי עוד 2000 שנה -זניחות)ולמעשה האוסף מצטרף בצורה מסוימת לאוסף כלי הנשק כי רוב הכלים הם כלים של ציידים/מלקטים כגון גרזיני יד להבים ,להבונים, ראשי חנית וראשי חץ, שהם אבות הסכינים /חרבות של ימנו. ולמעשה בטיולים השונים תמיד מתווספים פריטים נוספים(כל עוד היד נטויה...)כי קשה לי להשאיר על הרצפה כלי שאני רואה.

oren*

New member
כל אוסף והסיפור שלו... ../images/Emo63.gif

התחלתי לאסוף קוקה-קולה בזכות שכן שגר 2 קומות תחתיי. כחלק מעיסוקו של אבי, הוא טס למזרח הרחוק ובין היתר הביא לאותו שכן בקבוקים ופחיות (סין, תאילנד, הודו וכו...). חלק מהפריטים שמרתי לעצמי, התחלתי להחליף עם אותו שכן שהכיר לי גם את עולם האספנים באינטרנט, ומבלי לשים לב היה לי קיר שלם בחדר מכוסה פחיות קוקה קולה (למעלה מ-200 פחיות), חולצות, כוסות, פוסטרים, גלויות, בובות, שעונים, מחזיקי מפתחות וכו... (האוסף הוצג באוקטובר השנה בתערוכה במוזיאון הילדים בחולון). מאז הספקתי לעבור דירה, ובבית החדש בחרתי שלא להפוך את החדר למחסן קוקה-קולה, מלבד מדף אחד עליו מוצגים הבקבוקים (שאר הפריטים בארונות וקופסאות קרטון). אני כמובן ממשיך לאסוף ולהחליף. מוצרי פרסום ישראליים התחלתי לאסוף בזכות אופנת שידור הסרטים הישראליים הישנים (בעיקר ביום שבת בצהריים). כמעצב גרפי, נהניתי לראות ולזהות שלטי פרסום ולוגואים של חברות ישראליות (חלקן כבר לא קיימות וחלקן עיצבו לוגו חדש) והחלטתי להקים ארכיון משל עצמי. כרגע הוא מחולק על פני מספר ארגזים, חלקם מכילים מוצרי דפוס (כל מודעות הפרסום בעיתונים מהשנתיים האחרונות, שערי מגזינים, פרסום מסופרמרקטים) וחלקם אריזות ומתנות הקשורות לחברות מסחריות (בובות, חולצות, קלמרים, יומנים וכו...). אני לא אובססיבי לגבי אף אחד מהאוספים, מגביל את עצמי מבחינה כספית ומבחינת ההשקעה בהשגת פריטים חדשים (בתאוריה אני יכול להיכנס ל-EBAY ותוך מספר שבועות להגדיל כל אחד מהאוספים באופן משמעותי).

oren*

New member
דוגמא לפריט שחיכה רק לי

פשוטו כמשמעו - תיק הויניל הזה עם הלוגו הישן של "שטראוס", שכב בערימת רהיטים וחפצים שפונו מדירה בבניין הצמוד. אינני נוהג לחטט בערימות אשפה (ובטח שלא ברחוב בו אני גר), אבל התיק שכב באופן כזה שרק היה צריך להתכופף ולהרים (ככל הנראה מישהו חיפש בו כסף או תכשיטים). פריטים דומים נמכרים ב-EBAY בעשרות דולרים, והנה, צירוף מקרים משעשע שגרם לי להיתקל בו סתם כך בטיול עם הכלבה

את אלבום הבולים הראשון שלי

קיבלתי תמורת האפיקומן, בליל הסדר בשנת 1969. לאבי היה מנוי בשרות הבולאי, ולימים הועבר המנוי על שמי. זריקת עידוד קיבלתי דווקא בתערוכת הבולים ירושלים 73 שהתקיימה, כזכור, רק במרץ 1974 (מישהו מנחש למה?). התערוכה התקיימה בבנייני האומה, ונסענו - כל הכיתות בשכבה, לתערוכה. הודיעו לנו יום קודם שנשתתף בחידון בולאי, כי באותו היום היה יום הנוער. ישבתי כל אחרי הצהריים, רצתי לספריה, וקראתי כל מה שאפשר היה לקרוא על בולים בכלל ועל בולי ישראל. את קטלוג בולי ישראל ידעתי אז כמעט בעל פה. החידון היה קל, אף אחד מהילדים ממילא לא ממש ידע כלום, ואני זכיתי במקום הראשון וקיבלתי מתנה מהשירות הבולאי - אלבום ובולים. כך המשיכו החיים בנחת, אלבום אחד לבולי ישראל ואלבום אחד לשאר העולם. ואגב, בתקופתי איסוף בולים היה תחביב נפוץ, ובהפסקות בבית הספר היינו יושבים על המדרגות ומחליפים בולים. רק בשנות העשרים לחיי, כשהתחלתי להתעסק גם עם כלבים אמיתיים, החלטתי יום אחד להפריד את כל הבולים שהיה עליהם כלב לעמוד נפרד באלבום, שהפך לאלבום נפרד, שהפך לאוסף כלבים, שהפך לאוסף כלבי מזחלות.

מלחמת יום כיפור, והפדיחה הפרטית שלי

אריק, כשראיתי את המייל שלך, נזכרתי שהיתה לי פעם מעטפה עם בולים שיצאו לכבוד התערוכה וחותמת שאומרת שהתערוכה נדחתה בשל המלחמה. אבל מה, לא היה לי מושג איפה הנחתי את המעטפה. בכל אופן פתאום קלטתי שבטח מדובר במעטפת יום הופעה של הבולים, ואם כן אז היא צריכה להיות באלבום מעטפות יום ראשון של ישראל. אכן כך היה. טוב, אני לא אפרק את האוסף הזה, אבל עכשיו אני יודע שאני צריך לקנות עוד עותק של המעטפה לאוסף יחסי ישראל ערב.

python 4

New member
עכשיו ברור לי

למה שלושת הגליוניות של 'ירושלים 73' ממוקמות אצלי באוסף תחת השנה 74. התכוונתי לשאול על זה, אבל הנחתי שמדובר סתם בחלמאות ישראלית..

אני התחלתי כילד, הפסקתי וחזרתי

אני החלתי לאסוף כילד בבי"ס יסודי. אני לא זוכר איך התחלתי, אבל אני משער שזה היה בהשפעת סבי ז"ל שאסף בולים עד יום מותו. עד היום אני זוכר שלא ידעתי לקרוא אנגלית, והייתי ממיין את הבולים לפי צורת האותיות. א"כ הייתי מבקש מהורי שיתרגמו לי את שמות הארצות לעברית. המשכתי לאסוף עד התיכון, ואז נטשתי את האוסף. לאחר השחרור מהסדיר, סבי ביקש ממני שאני אעזור לו לסדר כמות רצינית של בולים גרמנים שהוא קיבל מחבר. הסכמתי ברצון, וקיבלתי ממנו את הבולים, אלבום וקטלוג. בקיצור, מצאתי את עצמי יושב על הבולים האלה במשך שבוע מדי יום, עד שסיימתי לסדר את כל האלבום. סבא מאוד אהב את התוצאה, ובפעם הבאה שביקרתי אותו, הוא הראה לי חלק מהאלבומים, שנראו בעיניו הכי חשובים. באותה הזדמנות הוא אמר לי שהוא מעוניין להוריש לי את כל האוסף בתנאי שאמשיך לאסוף את בולי ישראל, אוסטרליה, בריטניה וצ'כסולובקיה. כשבועיים לאחר אותו ביקור הוא נפטר (הוא אומנם היה בן 92, אבל ללא בעיות בריאות יוצאות דופן, ולכן מותו היה מפתיע, למרות גילו). למרות שהוא לא כתב צוואה, ובקשתו להוריש לי את האוסף לא היתה מתועדת, איש במשפחה לא חשב לעשות בעיות והאוסף אכן עבר אלי. נאמן לבקשתו של הסבא המשכתי לאסוף את אותם ארצות, אבל לא יכולתי שלא לשים לב שאוסף אוסטרליה הוא קטן ומכיל פחות מאלבום אחד, בעוד שאוסף אוסטריה הוא גדול, מכיל שני אלבומים מלאים וגם משפחתה של סבתי, מקורה מאוסטריה. ההנחה שלי היתה שהוא רצה שאני אאסוף את אוסטריה ולא אוסטרליה, אז או שאני לא זכרתי את בקשתו כראוי או שהוא התבלבל. בכל אופן אני אוסף את בולי אוסטריה ולא אוסטרליה. את בולי הסכסוך החלטתי לאסוף כי רציתי לאסוף תחום שהוא כולו שלי. הבחירה בתחום נובעת, לדעתי, מהעובדה שהייתי מספר חודשים לאחר השחרור מהסדיר. במהלך השרות הסדיר שלי פרצה האינתיפאדה הראשונה, ומצאתי את עצמי בתעסוקות רבות בשכם. השרות הזה גרם לי לעניין רב בסכסוך. לצערי, נראה לי שתחום האיסוף הזה ימשך עוד שנים רבות. אגב, בזמנו צברתי מטבעות שונים. אני בכוונה משתמש בבטוי צברתי, משום שלא היה מדובר ממש באספנות. את כל המטבעות הכנסתי לקופת "דן חסכן" שנשארה אצלי בילדותי. לפני מספר שנים פרצו אלי הביתה, ובין היתר גנבו את אותה קופה שהיתה מלאה במטבעות. מצד אחד התבאסתי לאללה בשל אובדן המטבעות, מצד שני לא יכולתי לחייך כשדמיינתי לעצמי את פרצופו של הפורץ כשהוא יגלה שהקופה מלאה במטבעות פגי תוקף ומטבעות קטנים מחו"ל. בכל אופן, גם היום ממרחק של כחמש שנים, אני מאחל לשרץ הקטן שאת כל הכנסותיו מפריצות יוציא על תרופות.

תמיר1991

New member
אני -

בגיל 7 קיבלתי מסבתי ללא הודעה מוקדמת אלבום בולים חדש וריק, ולידו חבילת 500 בולי עולם. אבי, אספן בולים מילדותו והלאה, עד עכשיו (פחות, אבל עדיין מגלה עניין רב), עזר לי לסדר את הבולים, ובחופש הגדול מכיתה ג' ל- ד' הוסיף לי כ- 2000 בולי עולם שהיו ברשותו. בחופש הגדול בין ד' ל- ה' התחלתי להיות "רציני" - לקנות פריטים מהשירות הבולאי, להתמקד בישראל בעיקר ולהחליף עם אנשים. בשלהי 2001 החלטתי להוסיף לישראל בולי גרמניה וקולומביה, ובזמן האחרון הוספתי עוד ועוד נושאים מנושאים, עד שביוני האחרון התחלתי לאסוף בולי חלל, ועכשיו אני עומד על אוסף של 6 גליוניות זיכרון, 5 גליונות חריגים, 20 מעטפות ו- 750 בולים, הספק נהדר לחצי שנה. בנוסף טיפחתי את אוסף ישראל, במיוחד את הגיליונות החריגים וגליונות ה- 10 ומעטפות חותמות האירוע. השבוע קיבלתי תמריץ רציני בדמות אוסף בולים בן עשרות שנים של אביה של חברה של אמי, שנפטר והוריש לה את האלבום. היא החליטה שרק אני יוכל לקבל אותו, ועכשיו אני מסדר אותו ומברך על מזלי הטוב. כעת אני בן-מצווה, ואני מאחל לעצמי עוד שנות איסוף רבות וטובות, לפחות כמו אלה שהיו לי עד כה. תמיר.

python 4

New member
אז זה הסיפור.

לפני שנים רבות (רבות מאוד) אני (הייתי בן 7-8) ואחותי, שגדולה ממני בשנתיים, הגענו לביקור אצל דוד שלי בעכו. דוד שלי החליט כנראה להיפטר מהאוסף שלו, שכן בשלב מסויים אני זוכר שהוא הוציא את האוסף בולים שלו מהארון, פיזר את כל האלבומים שלו על הרצפה, ואמר לנו שאנחנו יכולים לקחת מה שאנחנו רוצים. באותה תקופה אני ואחותי היינו תחרותיים מאוד (וקטנוניים), אז כמובן שלא חשבנו על אוסף משותף חלילה - שנינו התחלנו במרץ לאסוף בולים מהרצפה, כל אחד כמה שהוא יכל היה לקחת, ובמשך תקופה ארוכה לכל אחד מאיתנו היה אוסף בולים נפרד משלו. מדי פעם היינו מחליפים בינינו בולים כפולים (לעיתים נדירות) אבל אחותי אף פעם לא הרשתה לי לגעת באוסף שלה (וזה היה הדדי). אני זוכר שקינאתי באוסף שלה (אבל אם היא תשמע על זה אני יכחיש), כי הוא היה מסודר בצורה מאוד יפה, לפי נושאים. אצלי האוסף היה מסודר לשלוש קטגוריות: האחת היתה 'ישראל', שכללה את כל בולי ישראל, הקטגוריה השנייה היתה 'תורכיה', שכללה את כל הבולים עם כיתוב בערבית (כי תורכיה היא לא ממש מדינת אויב, נכון? וחלילה שימצאו אצלנו בולי עירק או סוריה..), והקגוריה השלישית היא 'חו"ל' שכללה כל בול עם כיתוב באנגלית (ולא, תורכיה זה לא חו"ל). לקח לי כמה שנים להבין שחו"ל זה לא מקום אחד. בהמשך נוספו קטגוריות נוספות, כגון 'הלבטיה' (קיבלתי מדוד שלי שחזר משוויץ הרבה בולי הלבטיה, מקום שאף פעם לא הצלחתי למצוא על המפה) ו- 'נופי ארצנו', קטגוריה מיתולוגית שעד היום יש לי רגשות מעורבים כלפיה. אחרי כמה שנים ירד לשנינו החשק לאיסוף בולים. מאז אחותי זנחה את האוסף שלה ואני הילאמתי לה אותו בשמחה, דודה שלי שחזרה מדרום אפריקה הביאה לי אלבום מלא בולים יפים, סבתא שלי הביאה לי שני אלבומים עם בולים ישנים, אבל הרצון והאובססיה לאיסוף התעורר אצלי רק לפני שנה וחצי כשקיבלתי כמה בולים מגרמניה. רק אז העברתי את הבולים לאלבומים חדשים, גדולים. עד אז כולם היו באלבומים המקוריים מלפני 20 שנה, במגירה!

nissim60

New member
הסיפור שלי...

גם אני התחלתי לאסוף בגיל 9 כאשר קיבלתי אלבום וקצת בולים מדודתי שבעלה היה אספן "כבד". אספתי מכל הבא ליד.במשך השנים זנחתי את האוסף ואפילו העברתי אותו לאחייני. בשנת 98 ביקרתי עם ביתי בתערוכת הבולים בת"א ואז החלטתי להתחיל ולאסוף שוב אך הפעם רק בולים וחומר בולאי בנושא ספנות. בינתיים האחיין שלי התגייס לצבא ויום אחד הוא מתייצב אצלי עם שני אלבומים ענקיים ושק בולים ואומר לי:" נסים אני מפסיק לאסוף בולים, אני לא יודע מה לעשות איתם " נו, מה יכולתי לעשות חוץ מלחטוף אותם לפני שיתחרט? לשמחתי שני ילדיי בגילים 8 ו- 10 מגלים עניין ובניתי להם אוסף קטן(לכל אחד בנפרד כמובן).

גם אצלי זה

מי ביקור אצל הדוד קיבלתי מטבעות . אוסף פרוטות כילד היתחלתי להשלים את הסדרות של הפרוטות .מילים וכו" והימשיך לשטרות . בולים .. ועד הצבא כימעט ולאחר מיכן האוסף העלה אבק במחסן ובפורום הזה בזמנו ניפתח אז החיידק של האיסוף חזר .....

בּני

New member
התחלת האוספים

אין לי מושג ואני לא זוכר איך התחלתי את אוסף המטבעות, אני רק זוכר שבכל מקום חיפשתי מטבעות מיותרים ובהתחלה סידרתי אותם בשקיות קטנות כשבכל שקית היה פתק עם שם המדינה. אמא שלי ראתה את זה והחליטה לקנות לי אלבום לסידור המטבעות (ובכל קבעה את סוג האלבומים עד היום
) וזהו לאט לאט האוסף גדל וגדל. גם אני, כמו פיתון, חיפשתי מדינות כמו sverige באטלס או התלהבתי שיש לי מטבע מ-1300 וכמו coincollector נתקלתי ביחס לא כל כך נעים מצד הסוחרים התל-אביביים. בצבא האוסף קצת נרדם, אבל הטיול בדרום אמריקה (שנה) העיר אותו, בשווקים שם אפשר לקנות מטבעות כסף בגרושים. ולפעמים מוצאים מטבעות זרוקים ברחוב... לגבי התקליטים הסיפור יותר פשוט, אהבת המוסיקה העברית משכה אותי לתקליטים של ההורים שלי, משם הדרך הייתה קצרה...

אז ככה, מיאו../images/Emo54.gif גם אני אספנית

את הסיכות/ סמלים התחלתי לאסוף בגיל 7 מסמל כומתה של חיל הקשר שמצאתי, ואני מבטיחה לכם שזה המון שנים. בגיל 14 הצטרפו מחזיקי המפתחות שבשלב מסוים הוקפאו ובשנים האחרונות חזרו לאספנות רק מחזיקי מפתחות שקשורים לתחבורה. בשנים האחרונות התחלתי בטלכרטים ישראלים ובנושאים אוטובוסים וחתולים שהם חלק מאוסף שהתחלתי בשנתיים האחרונות ושהוא מספר 1 כיום"
חתולים
כל מה שחתול חוץ מהדבר האמיתי, (לצערי הרב) באוסף הזה יש מניאטורות, פסלונים, בולים, טלכרטים, יש גם
ואפילו מדבקות.

../images/Emo6.gifהתמונה יותר מתאימה לאורן*

עם ארגז הקוקה קולה, את החתול בקושי רואים. הוא נראה מתוקי. היתה לי חתולה מהממת "פרסיאמית" (חצי פרסית חצי סיאמית) שמתה לפני שנתיים בגיל 4 וחצי.למען שלום המשפחה ויתרתי וכל האוסף המטורף שלי הוא לזכרה.

האוסף שלי

אצלי זה מחולק לשני חלקים: 1. בגיל 9 נרשמתי לחוג בולאות אחרי ביה"ס וכך התחלתי לאסוף בולים מכל העולם תחילה ואחרי כמה זמן החלטתי להתמקד באיסוף בולי דגלים. בגיל 11 זנחתי את איסוף הבולים שהגיע לכמות של כ-10 אלף בולים מהעולם שיש לי אותם עד היום. את אוסף בולי הדגלים תרמתי לאחרוני לקשקשן של הפורום (שיהיה בריא, לפחות קרוביו יוכלו למכור את האוסף שלו כדי לממן את האישפוז בכפיה של מכורי הפורומים). עדיין יש לי המון בולים שמדי פעם אני מוצא זמן לחלק לחברי הפורום (לצערי אני לא מוצא מספיק זמן, משפחה, ילדים, מחלות, עבודה, הסיפור הרגיל). 2. בגיל 16 התחלתי לאסוף שטרות. במשך 6 שנים הוצאתי כל שקל שרק חסכתי על האוסף והגעתי לאוסף של כ-700 שטרות שהתמקד על ישראל (כל שטרות ישראל מבנק לאומי ועד אותו היום וכמה שטרות בנק אנגלו פלסטין), בלגיה (כ-70 שטרות שונים) וצרפת (כ-120 שטרות שונים). ואז עשיתי את הדבר הטיפשי ביותר בחיי ומכרתי את האוסף כולו, עד השטר האחרון כולל אלבומים ודפים. ועד לאחרונה חשבתי שאני אצטער על כך עד יומי האחרון. ואז גילית במקרה את הפורום והתעורר בי מחדש יצר האספנות והתחלתי לאסוף מאפס שטרות. מה אני אגיד לכם, פתאום בא סוג של התרגשות שכבר שחכתי מהו, התרגשות שאני יודע שכבר לא היתה קיימת אם הייתי עדיין מחזיק באוסף הישן. ועל כך אני מודה לפורום ולחבריו הייחודים והמיוחדים.

JAMES DEAN

New member
אצלי זה קרה בעירך בשנת 97-1996

הלכתי יום אחד לעיר ולקניון והייתי צריך לקנות ולהזמין כל מיני דברים, אז לקחתי מכל מיני חנויות כ. ביקור ככה שאם אני אצטרך להזמין או לשאול אם יש להם את הפריט שאני מבקש. אז בהתחלה היו לי כמה בודדים ואז ראיתי שקל ופשוט לאסוף את זה. אז המשכתי והשאר היסטוריה והיסטריה. הנה דוגמא:

python 4

New member
../images/Emo6.gif

בגלל שאני קשקשן אני ידבר מעכשיו רק באייקונים. בשקט.

S i n i s t e r

New member
הסיפור שלי...

תמיד התעניינתי במטבעות, ועד לא מזמן היו לי פשוטים, כאלה שעדיין משתמשים בהם. יום אחד כשנסעתי עם דודי במכוניתו בב"ש, דיברנו על איסוף הבולים שלו, וסיפרתי שיש לי אוסף מינימלי של מטבעות... הוא כמובן נתן לי את כל ה-"בוחטה" של המטבעות שהוא אסף לאורך השנים, כולל המדליונים... וככה יש לי אוסף דיי גדול, שעכשיו אני ממיין, מנקה, מסדר ומשיג חדשים... -עמית.

למעלה