איך הספר הרביעי?

Guy24Gold

New member
איך הספר הרביעי?

בטוח שהוא טוב, אבל הוא מספיק טוב כדי להצדיק לקנות אותו? כי אני בטוח ששני חברים שלי יקנו אותו, ואני אוכל להשאיל אותו מהם אחרי שהם יסיימו לקרוא אותו, אבל אם המשתה הוא באיכות של הספר הראשון(שאפשר לקרוא אותו כמה עשרות פעמים בלי שיימאס ממנו) אז אני רוצה לקנות אותו. שווה קנייה? (אני מדבר על הגירסא בעברית כמובן, אין טעם לקרוא ספר בשפה שהיא לא שפת האם שלי כשיש לו תרגום כל כך טוב)

כריכרכה

New member
ישנו קונצנזוס כמעט מוחלט שהוא הספר

הגרוע (או, אם תרצה, הטוב פחות) בסדרה, מידת הפחיתות הזו נתונה במחלוקת. אני אישית, אחרי שקראתי כמה פעמים את הסדרה וקראתי את הספר האחרון באנגלית, בספק אם אני ארכוש אותו בעברית כי אני לא רואה את עצמי קורא אותו שוב, בטח שלא בשנים הקרובות, כל עוד הספר הבא לא ייצא.

הספר טוב

מתאים לקריאה יותר איטית לא מתאים לאנשים שרוצים לקרוא גרסה מקוצרת בכריכה רכה. נכנס הרבה יותר לעומק של כמה דמויות, דתות ותרבויות, להסטוריה ולמיתוסים. חוליה חשובה בבניית העולם של מרטין.

Guy24Gold

New member
יתחשק לי לקרוא אותו עוד פעם?

אחרי שאני אקרא אותו בפעם הראשונה? או שהוא סתם יישב בספרייה שלי עד שייצא הספר החמישי(ואז אני אקרא את כולם מהתחלה). יש לי אפשרות להשאיל אותו ממישהו, כדאי לשלם את המאה שקל שהוא יעלה בשביל לקרוא אותו קצת יותר מוקדם?

אני לוויתי את הספר

משתדל לצמצם בכל מקרה הוצאות על ספרים. גם ככה אין לי מקום אכסון.

Envinyatar

New member
יש בו לא מעט חריקות

"חריקות" שמאפיינות לא פעם ספרי המשך מתקדמים. לפעמים מרטין הופך לארכני מדי, או מכניס סצנות שנראות על-פניהן כמיועדות למשוך זמן או ליצור אטרקציה מלאכותית. מצד שני - מרטין, גם ב"נפילתו" טוב בהרבה מרוב סופרי הפנטזיה האחרים, ובאופן כללי הספר עדיין מעניין ושווה לקרוא אותו. אישית - כן, אני אקרא אותו פעם נוספת כשיצא בעברית.

railan

New member
סליחה, אבל לא הבנתי מהשרשור

הספר כבר יצא לאור בעברית? אם כן, של איזו הוצאה? ואיך ניתן להשיג?

nedisrael

New member
ממה שהבנתי מאופוס..

רק לאחרונה שלחתי להם מייל עם שאלה בנושא, והתשובה שקיבלתי היא שכרגע הוצאת המשתה מתעכבת ולא ברור לחלוטין מתי הוא יצא לאור. ההנחה היא שבתחילת יולי, וגם זו רק הנחה.

HarelBarok

New member
שונה.

הספר הרביעי איטי יותר משאר הספרים בסדרה וחסרות בו הדמויות שלדעתי הן היותר מעניינות (טריון, דאני, ג'ון ובעיקר בראן) שסיפורן יסופר בספר החמישי. אז איזה דמויות יש לנו פה? יש לנו את סרסי, שהיא דמות מעניינת יחסית אבל מעצבנת לפחות כמו סאנסה בראשית דרכה ואולי אפילו יותר. יש את ג'יים, שהוא אישית הדמות האהובה עלי בספר והוא נבנה בספר כסוג של אנטי-אנטי גיבור. בריאן היפה שהיא דמות די מהנה. יש גם את סאנסה, אריה וסאם שמקבלים בין שנים לשלושה פרקים כל אחת וישנן גם דמויות חד פעמיות כמו "הנביא" (אהרון גרייג'וי) הנסיכה שבמגדל (אליין מארטל) ועוד כמה. לדעתי נספר הרביעי והחמישי בעצם סוג של מעבר בין שני חלקי העלילה המרכזים (מלחמת חמשת המלכים שבספרים מס1-3 ) לבין החלק השני (מה יקרה עם כל מה שהתבלגן בספרים הראשונים) ומהווה בעצם מאין תקופת סתיו שבין הקיץ לחורף ובה מניח מרטין את התשתיות של הדמויות כדי שכשבחלק השני של העלילה, כשהחומה תיפול ושיקוצים ישטפו את ווסטרוז לא נשאל שאלות כמו איך זה שבראן יכול לעוף ואיפה טריון הצמיח אף חדש. אני הכרתי גרסה שלפיה הספר הזה בכלל לא היה אמור להכתב ושכל העלילה היתה אמורה לקפוץ 5 שנים קדימה, ואז מרטין החליט לכתוב אותו כי הוא הבין ש5 שנים זה בכל זאת הרבה זמן ושצריך לגשר על התקופה הזאת בכדי שהקורא התמים לא ילך לאיבוד בעלילה שלו וזאת הסיבה שAFFC ו ADOD נכתבו\נכתבים. אם תשאל אותי, את הספר שווה לקנות ולו רק בגלל ג'יים וההתרחשויות בדוראן ,באי הברזל וגם בגלל ג'יים שנבנה ממש טוב.

למעלה