איך הייתם מגיבות

m i c h a l 6 1

New member
איך הייתם מגיבות

רוצה לספר לכם סיפור. איך משפחה שלמה מסתובבת חמוצת פנים וחסרי אונים. אז כך: יש לי אחות שהיום היא גרושה עם 3 ילדים. לא אספר לכם את כל קורות חייה אבל בקיצור נמרץ כל חייה גרה בית אחד ליד ההורים וכמה שאפשר היה לינוק מהם רגשית וכספית הייתה מומחית בזה.הבחורה נקלעת לחובות מפה ועד הודעה חדשה, והטעות של ההורים זה שכואב להם לראות אותה כך ואז הם משלמים לה חוב אחד פה וחוב אחד שם,קניות פה וקניות שם ובקיצור "לחם בזיון" עכשיו כל הזמן היא איימה שהיא תבוא לגור אצלם בבית. לפנ ארבעה חודשים עברו כל הארבעה +כלבה אל ההורים שלי.והקטסטרופה בעיצומה הורי הולכים ונגמרים לי מול העינים. וכמה שאחי ואני מנסים לדבר אליה שתעוף משם כלום לא עוזר. נוסף לכל לפני שבועים היא הכניסה לשם גם את החבר שלה שאבא שלי פשוט לא יכול לסבול אותו. מה עושים? שנהם אנשים מבוגרים. אנחנו מנסים להתנהג כאנשים מתורבתים אליה אבל לא יודעים כבר מה לעשות בכדי להעיף אותה! גם הורי כבר מתמוטטים. מה עושים? אולי משהיא כאן יש לה תובנות? תודה על העזרה

הילהל

New member
לגייס עזרה מקצועית

מה שאת מתארת נשמע כמו התעללות בהורים מבוגרים היא לא יכולה לכפות עליהם את המצב הזה אפשר לערב את עובדי הרווחה בעירייה שלכם, צריך להיות שם גם אגף רווחה לקשיש (גם אם הוריך לא קשישים, הסיטואציה מתאימה לזה) אם את לא רוצה לפנות לרווחה ויש לך אפשרות כלכלית - אפשר לחפש ייעוץ פרטי לנושא אצל פסיכולוגית או עובדת סוציאלית המתמחים בענייני הורים מבוגרים וילדים.

m i c h a l 6 1

New member
אף פעם לא חשבתי שאגיע לזה

פשוט לגשת לאגף הרווחה ולספר להם?חושבת שיש באפשרותם להוציא אותה מהבית?

אל תדאגי הם מומחים בזה.

ועדיף שכבר תגשי לאחת העובדות הסוציאליות שם היא כבר תנחה אותך שלב שלב. בהצלחה אבל רק שתדעי זה לא יקרה ביום אחד אבל היא תצא מהבית.

אנאהיא

New member
אולי לפנות לעורך-דין ?

שיוציא צו בית-משפט להרחקה מהבית. זה קיצוני מדי ? בכל מקרה, כדאי לשמור את האופציה הזאת למקרה ששום צעד אחר לא יועיל.

pf26

New member
אמרתם לה בצורה ברורה שהיא צריכה לצאת?

יש אנשים שלא מבינים רמזים, במיוחד אם קשה להם כלכלית, ולא "מתחשק" להם להבין. חוץ מזה - אני חושבת שההורים שלך צריכים להיות מאד חד משמעיים ולהגיד שהבן זוג חייב לעוף החוצה. לא הבנתי איך זה שייך להתנהגות של אנשים מתורבתים. ההורים, שהם בעלי הבית, צריכים להגיד לה שבריאותם בסכנה, עקב המתח והלחצים. לפנות לרשויות הרווחה נראה לי פעולה קיצונית. זה ממש פוגע, ועלול לנתק לתמיד את הקשר עם האחות. הייתי עושה צעד כזה רק אחרי ששיחות ברורות ומופרשות היו נכשלות.

m i c h a l 6 1

New member
איבדו כל כבוד עצמי

זה מה שקרה להורים שלי, וזה מה שהכי כואב! אחותי מתעלמת מכל מה שאומרים לה, עושה הצגה של מסכנה, בכי,השתטחויות על הרצפה, וכל הבולשיט הזה. יופי של הצגה ובסוף עושה מה שהיא רוצה וכל זה עוד לפני הילדים שלה!

אם להורים שלך זה קשה ולא מתאים - הם אלו

שצריכים לתפוס שיחה עם אחותך, לתת לה הודעה ברורה שתוך יומיים/שלושה/שבוע/חודש היא צריכה להתפנות מביתם עם הילדים, הכלבה ובן הזוג. אתם צריכים לתת להם לעשות את זה ולא אחיך ולא את אמורים לנהל את השיחה הזו איתה. בהצלחה.

m i c h a l 6 1

New member
כן את צודקת

אני יודעת שההורים שלי טעו בהרבה דברים לגביה, ושכל הנתינה הזו נעשתה מתוך רצון לעזור. אולם פה הניצול עובר כבר כל גבול. ועלה המלפפון על הגנן. מאז שהם שם מצב בריאות ההורים שלי הולך ומתדרדר. ושניהם עם לחץ דם בשמים. מדוכאים.ובעינים שלהם אני רואה קריאה לעזרה. אחותי שמה עליהם פס בגדול, שואגת עליהם, ועושה בבית זה כבתוך שלה. לפני כמה שבועות דיברתי איתה בטונים מאוד גבוהים והחלטים(מה שלא מאפיין אותי בכלל)ואמרתי לה מה אני חושבת עליה ועל כל המצב . המילה היחידה שהיא אמרה לי, מה אני אשמה במצב שלהם? אני גרמתי להם את זה? וטרקה לי את הטלפון בפרצוף!מאז אני רואה אותם דועכים לי מול העינים וזה כואב. אני מבינה שזה הסרט של ההורים שלי, אבל בכל זאת כואב לי עליהם מאוד. לא נעים לגמור את החיים שלך בצורה כזו!

לא כתבת אם היא מקבלת מזונות, אם היא עובדת

בני כמה הילדים, איפה אביהם? האם היא גרה קודם בשכירות? אולי כדאי לעזור לה לשכור דירה ולהוציא אותה מבית ההורים. אולי היא מסוג הבוגרים שלא יכולים לקחת אחריות על עצמם. מה מצבה הנפשי, אולי היא בדיכאון קליני? זה שהיא היתה נשואה ואם לשלושה ילדים לא עושה אותה עדיין לאדם אחראי. שאלה איך ניהלה את הבית בזמן הנישואין, האם אז כן היה הכל בסדר ורק אחרי הגירושין התחילה ההתדרדרות. אדם עובר בחייו תהפוכות ומשברים ולא כל אחד מצליח לצלוח את החיים בצורה טובה. לדעתי יש לפנות לעזרה מקצועית ודחוף למען הילדים, אולי לה לא תעזרו אבל לפחות לילדים. אולי אביהם יסכים לקחת אחריות עליהם במקום שיגיעו למקומות לא רצויים נפשית או חברתית.

ליאת +

New member
ההורים שלך אנשים מבוגרים

ואם הם החליטו לשכן אצלהם משפחה נוספת- זו החלטה שלהם. אם את חושבת שבשל מצב כלשהו (נפשי, גופני, קבוע או זמני) ההורים שלך לא מסוגלים לקבל החלטות- זה דבר אחד ואז יש לפעול אולי מהצדדים של פניה לרשויות, כפי שהציעו לך. אבל אם ההורים שלך מתפקדים באופן סביר, וזה מה שהם בחרו לעשות- אז לדעתי עם כל העצב שבדבר, אין הרבה מה לעשות- זו בחירה שלהם! אני מתארת לעצמי שההתנהלות שלהם לאורך השנים הייתה דומה וזה רק המשך של זה. מה את יכולה לעשות? מעט מאוד, להתערב מול ההורים שלך- להפגש איתם מחוץ לבית (אצלך או בבית קפה) לתמוך בהם ואולי תצליחי לעזור להם לראות את המצב בצורה אחרת.

למעלה