איך היה לכולם?

hedonism

New member
איך היה לכולם?

אני חושבת שהיה די קל...הייתה בחירה יחסית נוחה (אולי קצת פחות בתקופה השנייה), השאלה על רפובליקת ויימאר הייתה מוזרה למדי עניתי על הנושאים שאני הכי מתמצאת בהם והכי קלים לי - בניין הבית הלאומי בשנות העשרים, ארה"ב, גרמניה הנאצית ומלחמה קרה שם הייתה שאלה קלה לגמרי מה בחרתם? ספרו ספרו

אני בחרתי בשאלות...

3- שאלה ממש קלה בשאלה 4- ארה"ב 5- נאצים ובמלחמת ששת הימים שהייתה שאלה ממש צפויה היה כייףףףף!!! ועוד יותר כיף שאין יותר היסטוריה!!!

BRAND NEW 3

New member
אני בחרתי

רפובליקת ויימאר, ארה"ב, גרמניה הנאצית והמלחמה הקרה . השאלות לא היו כאלו קשות והבגרות הייתה דווקא טובה. איך הלך לכם??

bitbit17

New member
...

בדיוק כמוני!!! תגידו, במלחמה הקרה, היה צריך להזכיר את הקומיקון נאטו ואלה?

subotaj

New member
אני בחרתי ב...

צרפת+יהודים במזרח התיכון - הכי קל שבעולם ארהב - נחמנד היטלר +נירנברג- סבבה מלחמה הקרה - מצויין אני לא יודע אם צריך להזכיר את הקומיקון אבל אני כתבתי במשפט אחד על הקומיקון ועל ברית ורשה

נגה84

New member
אני הזכרתי...

אבל לא הכרחי!! תגידו זה רק אני או שהשנה המגמה היא לתת בגרויות קלות? אני עניתי על שאלות 2, 5, 6, 9 וזהו...נגמר היסטוריה....איזה כיייייייייייף יותר אין היסטוירה לכל החיים !!!!!!

net4u1

New member
כן הבגרות היתה אחלה

כל מה שהימרתי שיהיה היה, והם ממש היו בסדר בשאלות כמעט ולא הפתיעו אותי. אני בחרתי על פולין ויהודי פולין, ארה"ב, גרמניה הנאצית ומלחמת ששת הימים. היה אחלה נדבר שנקבל ת´ציונים, הא?

ווימאר היה קלי קלות

כמו שאלת בגרות מאזרחות היה שם מערכת של משטר עם הפרדת רשויות ובחירות, סממן ראשון לדמוקרטיה עקרון הפלורליזם והכרעת הרוב בפרלמנט - עוד סממן לדמוקרטיה. אני מקווה.

נכון! ככה כתבתי... ובאמת היססתי

באיזה בגרות אני נמצאת, אזרחות או היסטוריה?
כל מה שאני יכולה לומר זה
למי ששמע תפילתי ולא עירבב נושאים! רק שיש לי הערה. מי שעשה את השאלה על האידיאולוגיה הנאצית, סעיף א´ שבו היה צריך לכתוב על הצעדים שנקטו הנאצים.. הם כתבו בסוגריים לא להתייחס לחוקי נירנברג. המשפט הזה ("לא להתייחס לחוקי נירנברג") קצת בילבל אותי כי זה גרם לי לחשוב שאולי הם רוצים שאני אכתוב על ליל הבדולח, אריזציה, סיפוח אוסטריה, גירוש זבונשין וכו´. ובאמת לדעתי זאת הייתה טעות גדולה לכתוב את הערה הזאת כי היא גרמה לי ליותר מדי היסוסים ולבזבוז זמן...
זה בילבל עוד מישהו או שרק אני כאן מבולבלת כל הזמן? (לפחות בסוף עניתי כמו שצריך, זה מה שחשוב)

נגה84

New member
נירנברג

היית צריך לכתוב על חוק האזרחות, החוק להגנת הדם והמדינה, והחוק ששינה את הדגל לצלב קרס ולהסביר שכל החוקים האלה תואמים את האידיאולוגיה הנאצית שרואה ביהודי גורם שמאיים על הגזע הארי ולהסביר איך כל חוק מתאים בצורה כזאת...

נגה84

New member
אווווופס כנס לכאן!!

סליחה לא התייחסתי לשאלה שלך... היית צריך לכתוב, למשל, על תהליך האחה שכלל את חוק ההסמכה, ביטול האיגודים המקצועיים בינואר 1934 ואיחוד תפקידי הקנצלר, הנשיא ושר הצבא, באוגוסט 1934.

אם אני לא טועה צריך היה לכתוב על...

אחד מהצעדים שהובילו לעלייתו של היטלר לשלטון. לא? = היטלר מכריז על בחירות חדשות במטרה לזכות ברוב מוחלט כדי שהוא לא יצטרך להקים קואליציה. == שריפת הרייכסטאג... === חוק ההסמכה... ==== ביטול המבנה הפדלי של גרמניה === חיסול האיגודים המקצועיים והקמת חזית העבודה הגרמנית.. == חיסול צמרת ה-SA במסגרת ליל הסכינים הארוכות = מותו של הינדנבורג שהוביל להפיכתו של היטלר לרייכסקנצלר (כל הסמכויות מרוכזות בידיו של היטלר) נראה לי שסעיפים מפה... לא?

האמת?

אני לא יודעת... כתבתי גם את זה אבל אח"כ עשיתי איקס גדול על האריזציה כי זה לא נראה לי בטוח. מה שבטוח זה שהערת הסוגריים שלהם (שהיתה אמורה לעזור?!) רק בילבלה. עוד מעט בטח יפרסמו באנקורי את התשובות אז נוכל לדעת.. או שאולי יש כאן מורה להיסטוריה שיכול לענות קודם?

bellalio

New member
אני חושבת

אני חושבת שהשאלה הייתה באמת מבלבלת אבל אני בטוחה שענית נכון תגידי מה כתבת בשאלה 1.ב רוח של תשוקה שכמותך.

anna_nicole

New member
אני בחרתי

פולין - היה ממש קל ארה"ב - היה בסדר.. נאצים - גם ידעתי טוב מלחמה קרה - חירבשתי!!!!! בעיקר בתוכנית מרשל

למעלה