איך היה המפגש?

giladznaor

New member
איך היה המפגש?

לצערי לא יכולתי לבוא, אבל אשמח לשמוע איך היה. ובכמובן, איך הסביבון של פול?

גילה או

New member
כיף

יחסית למפגשים קודמים הינו קבוצה קטנה יחסית(אולי כולם היו בפסטיגל? או נתקעו בפקקים שהיו בדרך.). פול צולם לטלויזיה לערוץ 9.הוא התבקש ללמד דגם של בעל חיים ולימד כבשה (קפל לי כבשה...)מינימליסטית שהוא יצר לפני הרבה זמן ושכח את קיומה עד לרגע בו חיפש כבשה בDATABASE והגיע לכבשה שלו עצמו. לאחר סיום הצילומים עברנו לדבר האמיתי -סביבונים. פול לימד את הסביבון שלו .יחסית קל לקיפול חוץ מהעובדה שצריך להשתמש בדף קטן יחסית 15/15 (למרות שבעבודה היום כבר קיפלתי את הסביבון מיממו).הסיבה לגודל קשורה איכשהוא לצורך במסה בזמן הסיבוב (ועוד הסברים שקשורים לפיזיקת הקואנטים......). היה דיון "סוער "בין מירי שטענה שהכי טוב לתקוע בסביבון קיסם לבין פול שהתעקש על גפרור והאמת ש2 האפשרויות מוצלחות.הסביבון יוצא חמוד,מוצק ,מיסתובב די טוב ויש בו משהוא שמזכיר את צורת הסביבון הקלאסי. גדי לימד 2 סביבונים .אחד מהם מסתובב בנשיפה וגם איתי לימד סביבון מסתובב על ידי נשיפה או על ידי סיבוב קלאסי של האצבעות .זה היה די סוריאליסטי לראות חבורת מבוגרים נושפים ונושפים ומסובבים סביבונים . אני לימדתי את הנר של קסהרה ומאוד הפריע ליהודה שהנר לבן והלהבה צבעונית אז הפתרון להשתמש בנייר דו ציבעוניי כשמנסים לקפל נרות חנוכה . דיברנו קצת על הכנס אבל מאחר שזה לא לגמרי סגור אני אשאיר למירי לספר בזמנה החופשי על כך.

mirigami

New member
המפגש היה מהנה וכנס ביולי

היה מפגש מהנה כפי שגילה תיארה. ויהודה הביא את שרשרת העגורים בקרוב אפרסם את התאריך של המפגש הבא כדי שתוכלו להערך מראש. אני מנסה לארגן למפגש הבא אולי סדנה שבה כל אחד יוכל ליצור את הנייר לקיפול פרטים בהמשך.... כנס ביולי 08 יגיעו כנראה אמנים רבים. בטוח ג'וזף מקנדה וכנראה גם ניק רובינסון מאנגליה. ובועז כבר יהיה בארץ
שבוע הבא יש לי מרתון של פגישות ולאחר מכן אתן פרטים נוספים. נראה ששנת 2008 תהיה מעניינת לאוריגאמי חג שמח מירי

gvish

New member
פול לימד שני סביבונים

אני לימדתי את הסביבון http://www.origadi.com/gadi_vishne/spinning_top.html והבאתי דוגמא של http://www.origadi.com/gadi_vishne/spinning_flower.html שני הסביבונים של פול הרבה יותר קלים לקיפול. הסביבון השני של פול (זה שבתמונה של גילה הוא הראשון) מאוד פשוט, ומירי הראתה איך בעזרת מדבקה ילדים קטנים יכולים לקפל וריאציה שלו. ניסיתי את זה וביתי בת ה-4 קיפלה, סובבה, וזרחה מאושר. ניסיתי לשלב בין הסביבון שלי ושל פול, והתקבל סביבון מצויין. כשיוצרים את הידית עבור הסביבון מתקבל ריבוע ממנו צריכים ליצור את בסיס הסביבון. בשלב זה במקום לסובב את הידית ליצירת מעין פירמידה, מקפלים את הסביבון של פול - ומתקבל הסביבון של פול עם ידית נייר.

למעלה