איך הזיכרון שלכם?

dory38

New member
איך הזיכרון שלכם?

חבר טוב שלי, שמכיר אותי מכיתה א' (כלומר, מ-1987 ואנחנו חברים טובים מ-1991, לצורך הדוגמא), כלל לא זכר את המאורע הבא: בכיתה ו', חודשים לפני סיום היסודי, המחנכת הציגה בפנינו את אורח החיים הבדואי. הגיע בדואי אורגינלי, חמוש באוהל, דגם גמל מקרטון (לא נראה לי שבית-ספר תל-אביבי יאפשר כניסת גמל לשטחו), פיתות טעימות עם לבנה, זיתים וקפה שחור /תה עם בקלאווה. היו כאלה שזה חשף אותם לתרבות הערבית, לטוב ולרע, וכאלה שלא הזיז להם כלל וכלל. הוא שייך לקבוצה אחרונה. וכן, מדובר על זה שמצביע לימין בעקבות אחיו הצעיר.

RossieL

Active member
כל פעם מחדש אני נדהמת

מה קשר זה שהחבר, כשהיה בכתה ו', השתייך לקבוצה שלא הזיז להם לבין זה שכיום משתייך למצביעי הימין?

הרמיזה כאילו כל מצביעי הימין שונאים ערבים היא מרגיזה, בלשון המעטה.

מעבר לכך, זיכרון הוא די מצב סלקטיבי.
יש זכרונות שאנו מעדיפים/ בוחרים לא לזכור.
אולי זה המצב?

dory38

New member
לא אמרתי שיש קשר, סתם העליתי את זה

בלי קשר, יש לו זיכרון של חתול. כמובן שיש לו מעלות אחרות. והוא לא שונא ערבים, או אף אחד כמעט.

לא הבנתי מה הסיפור קשור לזכרון

א. מה היתה ההערה המוזרה על בית ספר שלא יאפשר כניסה של גמל?
למה נראה לך הגיוני להביא מהמדבר גמל למרכז ואיך בדיוק?
ומה בדיוק רצית להגיד בהערה? שבתי ספר גזענים נגד גמלים?

ב.אתה אומר חשפו אותם לטוב ולרע....איך בדיוק בדוואי עם תה ולבנה חשף מישהו למשהו רע? אירוח בדוואי זה רק טוב.
אני מניחה שהוא לא סיפר לכם על מילת נשים שזה הרע.
ולכן לא הבנתי איך מביקור חביב יכולים להחשף לצד רע...

אבל השיא של הסיפור שלך זה הקישור לחבר שמצביע ימין....כאילו...לא הבנתי, כל מי שבילדות אכל לבנה עם בדוואי אמור להפוך לשמאלני?

ואחרי הכל...איך כל זה קשור לזכרון?
אם רצית לספעלות זכרון היית מספר על הביקור, מה הזכרון קשור לחבר שהוא ואח שלו מצביעי ימין?

בקיצור,אני בטוחה שהיתה לך איזו אג'נדה ממש מוזרה.

dory38

New member
מה שמדהים בעיני הוא משהו אחר

איך חוויה תרבותית נצרבת אצל א' ו-ב' בכלל לא זוכר שהתקיימה. ברור שלא היו צריכים להכניס גמל לבי"ס יסודי במרכז העיר.זו הערת דרך אגב, בדיוק כמו זה שהחבר הוא מצביע ימין (אבל שפוי). זו סתם טריוויה. וכן, אני מודע לכך שלא הכל זוהר בתרבות המוסלמית והבדואית, אני לא מעריץ שוטה של ערבים. אבל אני גם לא שונא אוטומטי שלהם. יש לי טענות קשות ליחסם למשטרה- מצד אחד מתלוננים שאין משטרה אבל כשהיא חוקרת רציחות ונשק לא חוקי, לא משתפים פעולה. צביעות שאין כמותה.

ניסית לעשות קשר בין זה שהוא מצביע ימין לבין זה שהוא לא זכר

את המפגש עם הבדואים.
תהיה אמיתי, אני לא צודקת?

dory38

New member
לא, ממש לא

ההקשר רופך לחלוטין. אין מחקר שהוכיח על קשר בין בעיית זכרון ועמדה פוליטית. מה שכן, מחקרים הראו על קשר בין זכרון חלש לנטייה להתאבדות.

חביף11

New member
המלצה חמה -

גם אני הבנתי בדיוק כמו האף הגדול, אולי כדאי במקרה כזה לכתוב כמו בהודעות שאתה מקבל מארגונים וממוסדות טל"ח.

למעלה