איך הגעת לקונג-פו???

איך הגעת לקונג-פו???

כשהייתי קטן אבא שלי היה "מזיין את לי את השכל" בכך שבכל אחד מאיתנו יש כוחות עצומים, יכולות מופלאות שאצורות בתוכנו. אחר כך הוא גם קרא לזה בשם: "קונג-פו". הוא חי את חייו, מגיל קטן, בידיעה ש"הכל אפשרי". והוא העביר לי תחושה זאת. הוא שמע על קונג-פו בכמה הזדמנויות, בצעירותו, בין היתר באמצעות סדרת הטלוויזיה "קונג-פו" בכיכובו של דיויד קרדיין. סדרה זו היתה זמינה בחו"ל בלבד והיא היתה אם אינני טועה החשיפה המשמעותית הראשונה של המערב ל"קונג-פו". אגב, ברוס-לי חשף את למערב את המושג "קונג-פו" בתור אמנות לחימה ותו לא (נכון, אמנות לחימה עם פילוסופיה וכאלה, אבל עדיין לחימה), אבל הסדרה "קונג-פו" חשפה את לראשונה את הקונג-פו. כילד, אני זוכר שיום אחד התקשרתי לאבא שלי, שהיה בעבודה, ואמרתי לו נחרצות: "אבא, החלטתי! זהו! אני רוצה ללמוד קונג-פו!!" הוא צחק. אז לא היה שום מורה לקונג-פו זמין בארץ. בגיל 13 מצאתי את עצמי לראשונה נפגש עם יצחק מזרחי, המורה שלי לקונג-פו. עם יצחק אני לומד כבר 17 שנים (לאחרונה השלמתי את לימודי אצלו, אך אני ממשיך להיעזר בו באופן שוטף לצורך המשך התקדמותי בקונג-פו). יצחק לימד אותי את רוב הקונג-פו שלי: 1. עבודה פנימית ומדיטציה 2. אמנות הלחימה 3. טאו וסן 4. בסיס לשאר אמנויות הקונג-פו (ריפוי, עבודה עם אנרגיה וכל השאר) כיום אני ממשיך לשקוד על פיתוח הקונג-פו שלי, בעיקר בעזרת עצמי - וכמובן בעזרת אנשים נוספים. יש לי שני מורים, בנוסף ליצחק: מורה לרפואה ומורה להילינג. בעזרתם אני מטפח את הבסיס המעמיק והאיתן שהוקנה לי על-ידי יצחק בנושאים אלה. למרות שהסיפור שלי הוא סיפור של אחד שהתחיל בגיל 13, אני רוצה להטעים שאפשר להתחיל ללמוד קונג-פו בכל גיל - ושגם בגיל 40 אפשר להתחיל ללמוד ולהפוך להיות מומחה תוך פרק זמן סביר. תיאורטית, זה אפשרי. אימוני קונג-פו הם לא "קריעת תחת גופנית" וכל מי שלומד אצלי יודע זאת. לימודי קונג-פו הם, בפשטות, לימוד עצמנו. ניתן להתחיל את לימוד הקונג-פו מכל מיני כיוונים, כגון: - אמנות היכולת - הילינג - תזונה - טאי צ´י - הגנה עצמית - מדיטציה - מעברים קסומים וכולי. לא חייבים להתחיל באמנות הלחימה דווקא... למרות שכך אני התחלתי. טוב, מספיק ברברתי, מספיק סיפרתי לכם על איך אני הגעתי לזה, עכשיו תורכם...

ירון-מ

New member
איך הגעתי לקונג-פו אז ככה הכל התחיל

ביום גשום..... סתם תמיד רציתי ללמוד משהו בתחום אומנויות הלחימה (עוד לפני שידעתי שיש כזה דבר קונג-פו (כשהיינו ילדים כולנו ידענו בוודאות שברוס לי זה קראטה) ותמיד איכשהו זה נשאר בגדר רצון (כך זה היה ביסודי ובתיכון ובצבא וגם בלימודי) עד לפני קצת יותר משנה שאז כבר ממש התחלתי לדבר על זה עם חבר והחלטנו שחייבים להרשם לאומנות לחימה. יום אחד צפיתי כהרגלי בערוץ המדע והיה דוקומנטרי על מנזר שאולין. כמה ימים אחרי זה התחלתי ללמוד (אמנם סגנון שונה ולאחר שגיליתי את עולמו המופלא של האינטרנט ואת הפורומים של אומנויות הלחימה הגעתי בסופו של דבר לבן. זהו מקווה שלא שיעממתי אתכם יותר מידי

deep ocean

New member
הממממממ

שמעתי על קונג פו בחיי. התחלתי ללמוד צ´י קונג והיה לי טוב עם זה. לא חשבתי בכלל להתחיל ללמוד קונג פו. רציתי לדעת להגן על עצמי, אבל לא ידעתי באיזה אומנות לחימה אני אבחר. ואז הכרתי אותך, ועדיין לא למדתי אצלך בכלל את הקונג פו, ולא ממש תכננתי ללמוד אצלך, אבל אמרתי-טוב בן הזה כולם בפורום אומנויות לחימה מזיינים את השכל עליו, אז אולי אני אעשה אצלו שיעור נסיון. ואז ביום אחד קמתי בשש בבוקר ו.........אתה יודע את הסיפור איך הוא ממשיך משם....הרי הכל היה במקרה, סתם החלטתי להתנסות בשיעור שלך. נשיקות

~דויד~

New member
אז איך הגעתי לקונג פו

התרחשויות מפתיעות ציפו לי ביום אחד מיוחד. נפגשתי לתומי עם אחת המורות שלי להילינג, שבמקרה היא גם אחת המורות שלך, בן. אני לומד הילינג כבר יותר משלוש שנים. ורק בשנה האחרונה עבדתי איתה באופן פרטי. הגענו יחד למסקנה שעלי להפעיל את הגוף, ובאותו היום היא לפתע הגיעה למסקנה שיהיה טוב עבורי ללמוד קונג-פו אצלך, בן. ואז התקשרתי אליך, וקבענו שיעור נסיון. אני זוכר שניסיתי לשגע אותך, איזה יום אני אלמד ובסוף הלכתי על ראשון ורביעי. ואז ביום ראשון הגעתי למקום המפגש וגיליתי מי זה בן. אז ככה זה התחיל...

soulbird

New member
אז ככה

אני בכלל היתחלתי באומנות לחימה אחרת כי רציתי משהו יותר פיזי מטאי צ´י (בנוסף) . ואז ניפצעתי וחשבתי שאם אני נמצאת באומנויות הלחימה בסיניות כדאי שאשאר שם . למה בכלל אומניות לחימה * מישמעת עצמית * ביטחון עצמי * להפעיל את הגוף * הגנה עצמית השילוב של צ´י גונג והקונג פו הוא מושלם למרות שהצ´י גונג קשה לי בגלל הפציע וכואב לי והאיכות התרגילים לא מה שהייתה.

רותיק

New member
שלום, איך הגעתי לקונג-פו

שלום, אני רוצה גם לספר לכם איך גם אני הגעתי לקונג-פו וטאיצ´י. אז ככה התחלתי בגיל 19 להתאמן בסטודיו b. (ארובי ,חיזוק ,מתיחות וכו´) וכך רצוף, למעט תקופות הפסקה פה ושם המשכתי להתאמן,אגב, עד היום (עברתי כבר את ה-30 שומו שמיים). המשכתי והמשכתי עד ש........ לפני שלוש שנים הרגשתי שחסר לי משהו. שלעלות ולרדת ממדרגה, לעשות שפגט, או להרים ולהוריד את היד....זה בעצם נורא משעמם ולא מתפתחים לשום מקום עם זה (אלא אם מתקדמים לקטע של הדרכה). ואז ישבתי לי יום אחד בכיכר מסאריק ושתיתי לי קפה עם חברים ובעודי יושבת שם בא משהו והדביק פוסטר של האנס הסדרתי על העץ שמול הבית קפה. (מי שהיום אנחנו יודעים שהוא בני סלע). אבל אז לא ידענו........ ואז פתאום הכל היה ברור -אומנות לחימה!!! אני אלמד להגן על עצמי!!! אני אהיה לוחמת!!! זאת הייתה הדרך הלאה. ובאופן מדהים הרגשתי שזה מתחבר לדמוי שיש לי על עצמי בחיים כבן אדם, שהוא לוחם פנימי בשדים ,בקשיים ,בפחדים וברצונותיו להגשים את עצמו. אבל אז הייתה השאלה מה? ההבנה שלי באומנויות לחימה הייתה בערך כמו בהכנת שמיכות מפקעות של תולעי משי. (פשוט ראיתי אח"כ איך עושים את זה בסין וזה מדהים). והתחלתי לחפש ולשאול וממש לא רציתי טאי´צי כי זה נראה לי "עדין" מדי, אבל שיחה עם חבר טוב שמתאמן בטאיצ´י שכנעה אותי לפחות לבוא ולנסות. אז באתי. ופשוט נשאבתי פנימה כמו לתוך דלת קסמים שנפתחת בפני עולם קסום שעל קיומו לא ידעתי קודם. כמובן שדי במקביל התחלתי ללמוד גם קונג-פו אצל אותו מורה (גם בשביל הג´ינן) וגם כי הרגשתי שזה פשוט משלים אחד את השני. כמו שני צדדים של אותו מטבע. ואני מאחלת לעצמי להמשיך ולהתפתח באומנויות הלחימה עד יומי האחרון, וגם מודה לכל מי שהביאני עד הלום.

רותיק, תודה רבה על השיתוף המקסים!

וברוכה הבאה לפורום!
מה זה "ג´ינן"?

רותיק

New member
ג´ינן זה...

ג´ינן זה מצב של אטראף, קריזה, ג´נאנה שבו מרגישים שרק התחרעות מוחלטת על משהו (או על מישהו) יכולה להרגיע אותו. (מה שבדרך כלל גם לא עוזר ואז עושים טאיצ´י)...

chanda

New member
איך זה היתחיל אצלי

מזמן מזמן חיפשתי לי פעילות יותר משמאותית. רציתי משהו שיאשה לי טוב,קן יאפיל את הגוף ושיאפשר לי ליהיות שוב פאילה יותר פיזית אחרי הניתוחים בברך. כול משהיקרתי הימליץ לי על יוגה, אבל פשות לא הלך לי עם זה. לא התחברתי. אד שיום אחד רונן סיפר לי שהוא הולך לקונג פו. איך? איך שחחתי מקונג פו? איך יכולתי לשקוח את אחד הסידרות הכי אהובות אלי בילדותי? מיד התלהבתי מהריון והיגאתי לשיור הקרוב. פגשתי את בן והתמקרתי בכייף אוהבת ונהנת מכל רגה (גם שקשה) קארו

אגב, אבא שלי לומד אצלי...../images/Emo6.gif

כן, אחרי שבמשך שנים הוא החדיר בי את תחושת העוצמה של העולם ושל עצמנו, הנה הכל חוזר אליו... בצורה מקצועית!!! הוא לומד אצלי כבר כמה חודשים (בהתמדה, יש לציין) בחוג "אמנות היכולת". זה מאוד כיף לי שאבא שלי לומד אצלי! הוא אמנם גדל עם תחושת ה"הכל אפשרי" עליה סיפרתי בהודעה הקודמת, אבל עכשיו הוא סופסוף לומד כיצד להפוך את התחושה הזאת למציאות פיסית. איזה כיף לי ולו!!!! בן

למעלה