כן, הוא נורמלי. ולהקפיץ אותו בלילה
לשירותים זה רעיון לא טוב משתי בחינות: 1. פיזיולוגית 2. פסיכולוגית. אני מתחילה מהפיזיולוגית - שלפוחית השתן היא איבר שמתרוקן עפ"י התניות. לדוגמא, ריקון בבוקר כשקמים מהשינה, או יש כאלה שמים זורמים עושים להם את זה... אם אתה מרוקן כל יום את השלפוחית באמצע הלילה בשעה קבועה - אתה למעשה מרגיל את השלפוחית להתרוקן בשעה הזו. ואז... גם כשתחליטו להפסיק להעיר אותו... הוא ירוקן את השלפוחית בסביבות השעה 12 בלילה במיטה. אבל זה החלק הפשוט של הבעיה, כי תוך כמה ימים השלפוחית חוזרת לעצמה ומפסיקה להתרוקן בלילה. הבעיה הפסיכולוגית עם זה שאתם לוקחים אותו לשירותים בלילה היא שאתם למעשה, מסירים ממנו לגמרי את האחריות לשליטה על השלפוחית (כל זה נכון, כמובן, אם הוא כבר בשל פיזית לשלוט על השלפוחית בלילה). אתה מבין למה אני מתכוונת? הוא לא צריך לשלוט בשלפוחית כי אתם עושים זאת עבורו (גם אם זה לא מודע אצלו). אני מציעה שתבדקו אם הוא בשל. מכיוון שהוא כבר ילד גדול ואפשר להסביר לו דברים כאלה, תספר לו על החומר הזה שמסתובב בגוף ושומר על הפיפי בלילה בתוך הגוף ושאתה רוצה לבדוק אם החומר הזה כבר נמצא אצלו או שהוא רק יגיע בגיל 5 (תאלתר על מה שאני כותבת, כי אני כותבת כאן בלי לחשוב הרבה על הדברים...) ותבקש ממנו לישון כמה לילות עם טיטול. תבדקו אם הוא קם יבש בבוקר. אם כן, אז אפשר להוריד את הטיטול ולהפסיק להעיר אותו בלילה מתוך הבנה שיהיו איזה שבוע שבועיים שהוא ירטיב ולאט לאט זה יפסק.