איך גומלים בלילה ...

אמיר.

New member
איך גומלים בלילה ...

הוא נגמל מטיטול רק בגיל 3 וממש לא מפספס רק מגיל 3 וחצי. עכשיו הוא בן ארבע ואם לא מורידים אותו בלילה - הוא מרטיב. וגם אם מורידים - אין ביטוח. עצות ?

נעה גל

New member
הוא כנראה לא בשל

גמילת לילה (בניגוד לגמילת יום) היא תלויה בהפרשת הורמון מסוים שאומר לשלפוחית (סלח לי על השפה הציורית) לא להתרוקן במשך הלילה. הפרשת ההורמון נעשית בסביבות גיל 3 ואצל בנים הרבה יותר מאוחר (לפעמים אפילו רק סביבות גיל 5). כל עוד הפרשת ההורמון לא החלה אין טעם לגמול, זה סתם מתסכל את הילד וגם את ההורים. איך יודעים שיש הפרשת הורמון? הילדים קמים עם טיטול יבש לחלוטין בבוקר (או רק עם פיפי טרי מהבוקר). וכדאי גם לבדוק אם הוא שותה הרבה לפני השינה... מה שמקשה על הגמילה. אבל ממה שהבנתי ממך הוא עדין מתעורר עם טיטולים רטובים, אז כדאי להמתין עוד קצת ולראות מה קורה לפני שנוקטים ב"צעדים".

אמיר.

New member
לשים אותו בשמש ?? ../images/Emo13.gif

תראי - היזמה היתה שלו. נמאס לו הטיטול.. תחתולים - הוא בדרך כלל מתנגד (אנחנו שומרים אותם לשבתות או ביקורים אצל ההורים). הוא יבש עד חצות ואז אם לא מקפיצים אותו לשירותים - הוא ירטיב.. הוא מאד נבוך מזה. מאידך אם הוא קם יבש - הוא צוהל. תביני שאין לי בעיה להחליף לו באמצע הלילה ולשלוח כל בוקר מכונה מלאה שוב (ביחוד שעכשיו קיץ ויש קצת זמן). תהיתי לדעת אם זה נורמלי. תודה !

נעה גל

New member
כן, הוא נורמלי. ולהקפיץ אותו בלילה

לשירותים זה רעיון לא טוב משתי בחינות: 1. פיזיולוגית 2. פסיכולוגית. אני מתחילה מהפיזיולוגית - שלפוחית השתן היא איבר שמתרוקן עפ"י התניות. לדוגמא, ריקון בבוקר כשקמים מהשינה, או יש כאלה שמים זורמים עושים להם את זה... אם אתה מרוקן כל יום את השלפוחית באמצע הלילה בשעה קבועה - אתה למעשה מרגיל את השלפוחית להתרוקן בשעה הזו. ואז... גם כשתחליטו להפסיק להעיר אותו... הוא ירוקן את השלפוחית בסביבות השעה 12 בלילה במיטה. אבל זה החלק הפשוט של הבעיה, כי תוך כמה ימים השלפוחית חוזרת לעצמה ומפסיקה להתרוקן בלילה. הבעיה הפסיכולוגית עם זה שאתם לוקחים אותו לשירותים בלילה היא שאתם למעשה, מסירים ממנו לגמרי את האחריות לשליטה על השלפוחית (כל זה נכון, כמובן, אם הוא כבר בשל פיזית לשלוט על השלפוחית בלילה). אתה מבין למה אני מתכוונת? הוא לא צריך לשלוט בשלפוחית כי אתם עושים זאת עבורו (גם אם זה לא מודע אצלו). אני מציעה שתבדקו אם הוא בשל. מכיוון שהוא כבר ילד גדול ואפשר להסביר לו דברים כאלה, תספר לו על החומר הזה שמסתובב בגוף ושומר על הפיפי בלילה בתוך הגוף ושאתה רוצה לבדוק אם החומר הזה כבר נמצא אצלו או שהוא רק יגיע בגיל 5 (תאלתר על מה שאני כותבת, כי אני כותבת כאן בלי לחשוב הרבה על הדברים...) ותבקש ממנו לישון כמה לילות עם טיטול. תבדקו אם הוא קם יבש בבוקר. אם כן, אז אפשר להוריד את הטיטול ולהפסיק להעיר אותו בלילה מתוך הבנה שיהיו איזה שבוע שבועיים שהוא ירטיב ולאט לאט זה יפסק.

יע"ז, נועה, אני לא מצאתי שום רע

ב"הקפצה" וזה שיפר בזמנו לילד את ההרגשה כי זה איפשר לו לקום יבש. בכל השאר - אני איתך.

limori

New member
אמיר welcome to the club

גם רואי מרטיב בלילה ואצלו זו רגרסיה הוא כבר ניגמל וכעבור שנה חזר להרטיב בלילה. לאחר דיונים ארוכים וממושכים בפורום ולאחר קריאת המאמרים ההרצאות הסיפורים וכל האתרים האפשריים בנושא וגם התיעצות עם פסיכולוגית התיעצות עם רופאים הגענו למסקנה שיש להניח לאפרוחים להרטיב , לא להעיר ולעזוב אותם לנפשם עד גיל 5. מאז שדיויד הניח לרואי ולא נתן לו הרצאות בלילה ולא הגביל אותו בכמות השתיה ולא הכריח אותו לעשות פיפי לפני שהולכים לישון ישנו שיפור רב אצל רואי. הוא כבר לא מרטיב כל יום ומתעורר פעמים רבות יבש. לכן אמיר עם כל החוסר נוחות אני ממליצה לך להניח לו עד גיל חמש ואז אפשר להתחיל טיפול. אנחנו אגב קנינו מכשיר שמחובר לתחתון וברגע שהאפרוח מתחיל להרטיב יש אזעקה שמעירה אותו. למרות המלצת הפסיכולוגית להשתמש בזה החלטנו לא להשתמש. אנחנו מחכים לגיל חמש....יש לנו עוד שנה.....
ב ה צ ל ח ה . אבל אם למרות הכל החלטת כן לטפל בו עכשיו אז בעקרון המון הורים ממליצים על טבלת של ימי השבוע ולהדביק מדבקה ביום שהוא התעורר יבש ואם ישנם 3 ימים רצופים הילד מקבל מתנה. אני לא אהבתי אבל חברות שלי סיפרו שזה עוזר. שוב ב ה צ ל ח ה

לאה_מ

New member
גם אני לא אוהבת את שיטת

"טבלת היאוש". ואם אין שמש ביום כלשהו? אז כולם צריכים לדעת שהוא הרטיב? אני גם חושבת שילדים צריכים ללמוד לעשות דברים שלא על מנת לקבל פרס. הפרס שלו יהיה שהוא יקום יבש בבוקר. אני חושבת שגם בעיניהם זה פרס טוב, אז למה לקלקל?

אפרת_ח

New member
בהנחה שהילד עדיין לא בשל גופנית

(כמו אצל הבן של אמיר, ובשונה מרואי) המתנות הן ממש רעיון רע, לדעתי. כמו לתגמל את הילד על צבע השער... זה לא ממש תלוי בו. אני לא יודעת אם נועה הספיקה לגבות מאמר שצרפתי פעם על ההורמון שגורם לא לעשות פיפי בלילה. בכלאופן יש ילדים שאצלם ההורמון לא מופרש עד גיל מאוחר יותר, והם פשוט לא מסוגלים להתאפק. זה לא עניין של בשלות נפשית ולא התפתחות כללית - פשוט הורמונלי.

למעלה