איך גוזרים עיגול ישר?

0p9o8i7u

New member
איך גוזרים עיגול ישר?

סימנתי עם מכסה אבל הגזירה יוצאת עקום כל הזמן אני מקטינה את העיגול בגלל שזה לא יוצא ישר יש למישהי רעיון איך שומרים על העיגול שיהי עיגול ולא אליפסה???

חתולי8

New member
עיגול ישר??../images/Emo8.gif

זה כמו לבן כהה....
בכל אופן, השיטה הכי טובה היא עם פאנצ' עגול. יש בכל מיני גדלים ואצלי למשל זה ברשימת ה"דחוף לקנות". בינתיים אני מסמנת עם דיסק או מכסה, גוזרת לפי הסימון תוך כדי תפילה לאלוהיי הסקראפ שתעזור...

גוזרים ממש לאט, אפשר גם

עם מכשיר חותך עיגולים . אני רכשתי את חותך העיגולים של מרטה , כי הוא היה מדורג גבוהה וראיתי בכמה אתרים שהוא הכי מומלץ . הוא באמת קל לשימוש אבל לפעמים הסכין נתקעת באמצע הסיבוב והנייר נחת עקום או נקרע אחרי שחתחתי 3 דפים לניסיון בקושי הצלחתי לחתוך שני עיגולים טובים : ) והסרט הדרכה ממש לא עזר : (

ניצנץ1

New member
הכי זול - מחוגה חותכת - יש בחנויות אומנות

אולי גם ברשת אבל עם ארטא אני בטוחה לחוטין שישץ אומנם עושה מין חור קטן באמצע, אבל כמעט בלתי נראה ומחיר ממש סביר. מכשירים אחרים הם כבר יותר יקרים בהרבה- כל מיני חותכי עיגולים מסובכים.. ( היה גם קולזל נהדר, אבל הפסיקו לייצר)

מצטרפת להמלצות -

מחוגה חותכת - מאוד נוח, לקח לי קצת זמן להבין איך חותכים אבל בעזרת תמי (wintam) הסתדרתי
אגב אני קניתי בארטא תל אביב ב-39 ש"ח, ראיתי גם בחנות יצירה הענקית שיש בפולג (נתניה). יש אפשרות לקנות פאנצ' עיגול - אבל זה מאוד מגביל. את צריכה לקנות כמה כי אין משחק עם הגודל, וכל אחד עולה בסביבות ה-60 (לקטן) ו-100+ לגדולים - לטעמי הוצאה מיותרת (כי מאוד יקרה). יש כמה חותכני עיגולים של עוד חברות (כמו שציינו פה של מרתה וכאלה) - פחות מכירה. דבר אחרון - אם לא בתקציב שלך לקנות עכשיו כלום, תקחי מספריים עדינות (אני השתמשתי בעבר במספריים לציפורניים, העקמומיות שלהן עזרה לי), ותגזרי לאט לאט לאט לאט. אני גוזרת קודם מלא קווים ישרים שמשיקים לעיגול, ולאט לאט מצמצמת את מה שנשאר (הייתי ברורה?). אם העיגול יוצא לא מדוייק, יישון של הצורה (לתפוח עם דיו כהה על קצוות הצורה), קצת יטשטש את החלקים הלא מדוייקים... בהצלחה !!

אההה... לא יודעת איך קוראים לה,

אבל היא נמצאת באיזור תעשייה, איפה שאיקאה, מאחורי איקאה יש מרכז קניות עם טיב טעם, ארקפה, הום סנטר וכל מיני - שם. לטעמי קצת יקרה משאר חנויות היצירה אבל היא די גדולה (ללא מוצרי סקראפ כמעט).

הגריטה

New member
אה אוקי, שכחתי ממנה ../images/Emo13.gif וכן היא באמת יחסית

יקרה. פעם היו להם אלבומי שמרדפים לא יקרים (40 שח+-) אבל לא נראה לי שעדיין יש. תודה

הרגע באתי משם....

קוראים לה "ארט סנטר". יש מבחר אלבומים אבל לא ראיתי שמרדפים, ובכלל מגוון חומרי היצירה מאוד דליל והיא יותר מיועדת לכלי כתיבה ולציוד לצייר וכאלה... (אבל כמובן שהשארתי שם כמה שקלים...
)

הגריטה

New member
אני חושבת שקניתי שם אלבום לפני שנתיים לפחות,

כך שאני לא מעודכנת
וברור, תמיד מצליחים להשאיר כמה שקלים
, מוכר לגמרי

carma30

New member
בעיה..

לדעתי שווה להשקיע בתבנית חיתוך של spellbinders(במידה ויש לך קאטלבאג..

flowers1

New member
קניתי אצל martha stewart

מכשיר שחותך כל גודל של עיגול שווה ישנו גם דרך האתר שלה משהו של חברה ek אם אני תועה

wintam

New member
הטיפ של חוף מבטחים הוא התשובה בשבילך

הרעיון הוא לא להזיז את היד שמחזיקה את המספריים, "פותחת וסוגרת" אותן, אלא לסובב עם היד השנייה את הנייר. התנועה במצב כזה הרבה יותר חלקה ועגולה, ככה שבגדול זה עובד. חוץ מזה, בסקראפבוקינג מותר לזייף! מה מותר??? מומלץ! זה חלק מהיופי ומהאופי של האמנות הזו. בהצלחה!

שניצל13

New member
מספרי ציפורניים אבל

להחזיק אותם הפוך, כלומר שהעיקול שלהן לא בכיוון של העיגול שאת גוזרת אלא, כאילו את מתכוונת לגזור עיגול משמאל למספריים (בהנחה שאת ימנית). צורת האחיזה הזו מאפשרת גזירה בדיוק על הקווים ומונעת הקטנה של העיגול בזמן הגזירה. מקווה שהיה ברור. אם לא אוכל לצלם ולהעלות תמונה אבל אני יוצאת עכשיו וזה יהיה רק מחר

למעלה