איך בנו?

donodare

New member
איך בנו?

במשחק day of the tentacle 1.האם הרקעים/חדרים עצמם זה תמונות? 2.הכל זה ספריייטים? 3.בחדרים תמיד יש דלת שאפשר לפתוח/לסגור, זה שינוי של ספרייטים במיקום מסויים? 4. יש חלקים במשחק שזה כאילו סרטונים, מה זה/מה הטכנולוגייה?

freak2100

New member
מי יודע איך בנו?

בעקרון ברור שזה הכל תמונות מוכנות... זה לא שהמשחק מבצע רינדור של הדברים בזמן אמת, כמו במשחקים של היום. בכל מקרה, זה לא כל כך מעניין, כי לא נראה לי שמישהו מתכוון לפתח היום משחק DOS ב256 צבעים...

adiel666

New member
לפי ההיגיון:

1. הרקעים הם backgrounds ולא active כדיי שיוכלו להתרנדר יותר מהר כשהשחקן עובר מאחד לשני בימי ה286. 2. אלא מה? 3. הדלת היא כנראה active והיא ממוקמת בצורה מתאימה בתוך הbackground של החדר. 4. אנימציה...

freak2100

New member
זאת הבעייה עם MMF

היא גורמת לאנשים לדבר במושגים שאין להם משמעות מחוץ לMMF...

somebodddy

New member
להפך

המושגים במחוללי משחקים מיועדים לכך שגם אידיוט יוכל להבין אותם, בעוד שמפתחים אמיתיים משתמשים בד"כ במושגים יותר מסובכים.

freak2100

New member
כן, אבל תראה מה קרה כאן

הוא חושב שהוא נתן לו תשובה מקצועית, כשבפועל הוא זרק כל מני מושגים מMMF שאין להם שום משמעות טכנית אמיתית.

adiel666

New member
הסבר פשוט

active זו אנימציה. background זה מונח שיש בכל דבר שקשור לתכנות עם גרפיקה, וזה פשוט רקע.

adiel666

New member
עוד דבר שלא כללתי שם

active זה בעקרון עצם פעיל(אפשרות לתכנת לו collision וcreate או destroy), כל אנימציה היא active.

freak2100

New member
אלה לא בדיוק מושגים...

לכל דבר "אפשר לתכנת collision וcreate או destroy". כולם יודעים שbackground זה "רקע", אבל זה לא נותן שום מידע - בMMF הכוונה ברקע זה תמונה סטטית, שאין לה את התכונות שדיברת עליהן מקודם. אבל מה זה אומר תכלס? לא הרבה. בMMF אתה פשוט מסמן את האפשרות background אם אתה לא רוצה שיעשו חישובים מיותרים עם התמונה הזאת, וactive אם אתה צריך שיקרו עוד דברים, אבל כמו שאמרתי - כשאתה לא עובד בMMF, זה פשוט לא עובד ככה. בקיצור, מה שאני רוצה להגיד, התשובה שלך היא התשובה לשאלה "איך הייתם יוצרים את המשחק בMMF", ולא "איך בנו את המשחק במקור", שזאת שאלה שבין כה וכו (כמו שכבר אמרתי) אני לא מבין מה הטעם בלשאול... (זה כמו שמישהו שרוצה לבנות בית היום ישאל "איך בנו את הפרמידות במצרים")

adiel666

New member
לא בניתי את המשחק

ולכן כל מה שאמרתי זה איך ניתן לבנות אותו בימינו. הבנאדם שאל שאלה שרק האנשים שיצרו את המשחק יכולים לענות לו. נתתי לו תשובה שתאפשר לו להבין במה מדובר. backgrounds ואובייקטים פעילים הם אבני ייסוד בפיתוח משחקים דו מימדיים בימינו. הם קיימים כמעט בכל מחולל משחקי מחשב של ימינו.

ahillel

New member
במחולל משחקים

יש הבדלים גדולים בין רקע לעצם פעיל, כי רקע מפעיל בד"כ פרוצדורה יחידה של ציור, ואילו עצם פעיל יפעיל בנוסף לציור גם הרבה תנאים שבודקים התנגשויות וכ'. בתכנות בשפה רגילה אין את זה. יש רק מה שאתה מגדיר. ולכן, אגב, תכנות בשפה רגילה בד"כ הרבה יותר יעיל (מבחינת המהירות של המשחק), כי יש שם רק את הפרוצדורות שאתה מגדיר ולא את כל הדברים המובנים. "אובייקטים פעילים הם אבני יסוד במשחקים דו מימדיים"? שוב, זה נכון רק לגבי מחולל משחקים שמלכתחילה דורש את ההפרדה בין רקע לאובייקט פעיל...

Striderh10

New member
השם של המנוע של Lucas arts השתמשו אז

היה Scumm. יש היום אמולטורים שמריצים את המשחקים שרצים על הפלטפורמה הזו. אני לא יודע אם כבר השפה הזאת נמצאת בשימוש אבל בכול אופן: http://en.wikipedia.org/wiki/SCUMM

למעלה