איך בונים טוטם?

Nihau

New member
איך בונים טוטם?

היש לכם דת מבוססת טוטמים? איך בונים אחת כזאת? ואיך בונים טוטם- הנדסית.

מירטל

New member
לא.

אבל אם הייתה כזו, הייתי גונבת מכל דת טוטמים מוכרת. אגב, בכדי למנוע מצב של דת אמיתית במשק, הייתי יוצרת אותה בעולם שונה לחלוטין ( מבחנת בע"ח) מעולמינו שלנו.

Nihau

New member
משהו בסגנון הזה?

טוטמים של באזיליסק, נחש מכונף, דרקון, הידרה- לאוהדי זוחלים טוטמים של בנטה, בזרקירס, גורגון, פגסוס- לאוהדי חיות המשק טוטמים של גריפון, רוך, היפוגריף, למאסו- לאוהדי המעופפים הפראיים וכך הלאה?

מירטל

New member
too much magic

יצא לך לשחק במורווינד? יש שם עולם שבו בע"ח היחיד המוכר לנו הוא העכברוש - שאר בעלי החיים הם זוחלים הולכים על שניים ( מעיין דינוזאורים), או חרקים ( מכרות הביציים שלהם הן קיני נמלים ענקיות), בעולם כזה היה מעניין לבנות דת טוטמית. אני לא אוהבת את היחס של מפלצות בתור טוטמים, התפיסה שלי את דת הטוטמים היא כמעין רוח של חיה מסויימת שממנה אתה שואב את כישרונותיה של אותה חיה, את חוכמתה הטבעית ואת ההגנות הלכאורה קסומות שלה - להכניס קסם אמיתי לתוך הטוטמים זה... אההה... יותר קרוב לסגידה לאלים אמיתיים ופחות לטוטמים.

מירטל

New member
מה זאת אומרת לא ארציות?

קסומות? או יצורים שבתנאים אחרים של אבולוציה יכלו אולי להתפתח על הארץ?

tapas tapas

New member
אם הייתי רק זוכר

באחד הטיולים שלי בארה"ב כשהייתי ילד ראינו כאלה שיחזורים של טוטמים אינדיאנים. אני זוכר שהיו להם כל מיני הסברים די "הגיונים" ובעלי משמעות פשוטה אך לא פשטנתי של הטוטם. ומה בדיוק כל ראש בשלב של הטוטם מסמל ולמה. אני חושב שהייתה לזה משמעות הרבה יותר םשוטה אך מעניינת. רק אני לא זוכר מה זה היה. אז אולי כדאי לחפש על כל מיני אתרים של מורשת של אינדאנים באמריקה.

Serpent Axis

New member
יש שם גם גזע של אנשי-לטאה

שחיים בעיקר בביצות... מעניין איך הטוטמים שלהם היו נראים...

JuffoWup

New member
אם לבני אדם יש טוטם של לטאות

ללטאות יש טוטם של בני אדם?

Super Monkey

New member
בSHADOWRUN יש איזה ספר

שנקרא "המדריך לשאמאן הרחוב". בSHADOWRUN כל הקסם השמאני מבוסס על טוטמים ויש שם בספר איזה 30 עמוד רק על טוטמים. חלק מהטוטמים עם חיות אגדתיות ופחות שיגרתיות שלמעשה הן התפתחות אבולוציונית מזורזת של החיות בעולמנו, בעקבות הנשורת הגרעינית. ההסברים שם מאוד יפים ומבוססים על מחקר שעשו על טוטמים אינדיאנים. למשל: יש משמעות לסדר שבו מונחות החיות אחת על השניה (שאגב שן לא חייבות להיות מאותה משפחה). לכל חיה יש אנרגיה מסויימת שמסמלת אלמנט בטבע ואנרגיות שמסודרות לא נכון עלולות לנטרל אחת את השניה. למשל: הנמר מייצג את האש והלוויתן את המים אז לא שמים גילוף שלהם באותו טוטם. זה הספר הכי מעמיק שנתקלתי בו במשחקי תפקידים בנושא. אולי יש מצב למצוא את הספר באימיול או חלקים ממנו בגוגל כי אני בספק אם אפשר להשיג אותו היום.

Super Monkey

New member
לאחר הקריסה הכלכלית ב1998 (..הה)

היה קצת בלאגן גרעיני באירופה ובמזרח התיכון אבל ארה"ב לא ממש הושפע מזה חוץ מפצצה אחת שהתפוצצה בנוואדה ויצרה כל מיני מוטאציות במדבר מוהאבי.

Super Monkey

New member
מממ.. שיחקתי בראשונה

ועוד באנגלית. הביאו לי את זה מתנה מארה"ב והכרתי את מרוצללים עוד לפני ששיחקתי D&D אבל השיטה היתה מורכבת מדי לחבורת ילדים בני 8. אבל לפחות למדתי אנגלית מהשיטה... הה... הייתי יושב עם מילון ומתרגם קטעים שלמים.

Super Monkey

New member
אה! וזה מופיע גם בהרחבה על המזה"ת!

(שהיא חדשה יחסית) שם דווקא יש פירוט ממש מגניב כולל בדואים שרוכבים גמלי-ענק והאווירה ממש מזכירה את "מקס הזועם"... מדבר גדול וכל אחד עושה מה בראש שלו.

Nihau

New member
יש לי את הספר. טוב עד גבול מסוים

עוד מהימים בהם שיחקתי מירוצללים. שיחקתי שאמאנית כריש כך שמוכרת לי השיטה של מירוצללים ובכל זאת אני רציתי לדעת איך בונים טוטמים מיחוץ לשיטה של מירוצללים.

Super Monkey

New member
זה טוב להשראה

את הפרטים הטכניים משתנים משיטה לשיטה. טוטם אמיתי בתכל'ס זה סתם חתיכת עץ מגולף שכמה אינדיאנים רקדו סביבו. אני בטוח שאפשר לתת לזה פרשנות כללית לכל עולם ועולם. מה שאני חשבתי עליו זה לבנות מפה מיסטית שבה כל חיה או יצור קסום מייצג איזשהו אלמנט (העורב מייצג את הערפל והמישור האסטרלי, קרפדה את הביצות, ינשוף את החוכמה של האבות ששומרים עלינו מהצד שמעבר וכו'...). להגיד לכל חיה/מפלצת שמגולפת בטוטם יכולות מיסטיות ולגבי הסדר שבו החיות מגולפות את העוצמה של אותה אנרגיה. למשל, לצורך הדוגמה, טוטם שמוצב ליד הביצה וסוגדים לו אנשי-לטאה יהיה מגולף בבסיסו בקרפדה שמסמל את החיבור לביצה בעוצמה גבוהה. מעליו התנין שמייצג בעוצמה בינונית את עוצמת הלוחם של יצורים החיים ליד ביצה, ומעליו בעוצמה חלשה יותר את העורב שמסמל את הערפל המיסטי שמעניק לשאמאן את הידע על כל מי שנמצא בתחום הערפילים של הביצה. איך לסדר את המפה וחלוקת העוצמה על הטוטם תלוי בעולם המערכה ובשיטה. אפשרות נוספת לעניין המקום על הטוטם היא חלוקה לתחומים. למשל: הבסיס יסמל את החיבור למקום, האמצע יהיה עוצמת האנשים או המקצוע (למשל פרה בשביל תרבות של חקלאים או פרד בשביל תרבות של סוחרים), ולמעלה יסמל חיבור למיסטיקה או מאגיה (למשל עטלף בשביל תרבות של נקרומנסרים..)

Super Monkey

New member
עוד משהו חשוב שצריך לשאול

מתוך הנחה שהטוטם אינו מקור לעוצמה אלא רק כלי המחבר בין מי שמשתמש בטוטם לאנרגיות שמפוזרות בקוסמוס היא איך רוצים שהטוטם יפעל. האם הוא משמש כצינור? כלומר, קולט את האנרגיות שסביבו (תוך סינון של האנרגיה לפי החיות והסמלים שמגולפים עליו) ומזרים אותם לסביבה כל הזמן. לדוגמה: טוטם שמגולף עליו השחף ואמור להגן על הדייגים מפני סערה יקלוט את האנרגיה החיובית של השמש ורוח עדינה וישמור בסביבה על מזג אוויר נאה. או טוטם שעליו מגולפת גולגולת של מפלצת רעה ונועד לשדר אנרגיה של פחד ופראנויה בסביבה שלו באופן רציף. לעומתו יש טוטם הפועל כקבל של אנרגיה. הוא אוגר בתוכו את האנרגיה מהקוסמוס ומאפשר באמצעות טקס או לחש לשחרר אותה. למשל: טוטם שאוגר אנרגיה מאלת הטבע ייתן וכאשר יש שנת בצורת בכפר השאמאן מבצע את ריקוד הגשם, הטוטם פורק את האנרגיה שבתוכו ומזמן ענני גשם וסערה.

Super Monkey

New member
מממ.. בטח טוטם של לטאה גדולה יותר

וללטאה הגדולה יותר יש טוטם של לטאה עוד יותר גדולה וכך הלאה עד שבסוף בא טי-רקס גדול ומפחיד, אוכל את כולם ומשתמש בטוטם בתור קיסם שיניים כדי לנקות את השאריות.

למעלה