איך בוחרים פוסט?

Sonic hedgehog

New member
איך בוחרים פוסט?

מה היה חשוב לכם בעיקר? המנחה? הקבוצה? העיר? איכות הפרסומים שלו? שיטת ההנחיה שלו? עד כמה הוא ותיק או צעיר ומבטיח? עיר? כסף?

אני פשוט נמצאת בהתלבטות קיומית עכשיו שיש לי מספר הצעות ואין לי מושג איך להחליט.

Gidi Shemer

New member
מנסה לענות

אני אתחיל בשני הגורמים האחרונים שציינת- עיר וכסף. שני הגורמים הללו לא היו העיקר, אבל היו בבחינת רף סינון מינימלי. ערים שמלכתחילה חשבתי שהן גדולות עלינו מבחינה כספית או לא מתאימות מסיבה אחרת (חינוך לילדים או העניין שזוגתי מאד נרתעה מתנאי קור) נפסלו מלכתחילה. גם חוקרים שחשבתי שלא יוכלו לתת גיבוי כספי נפסלו מלכתחילה. כאחד שעבר עם בת זוג ושלש בנות הגבלתי את הסיכון הכלכלי. עם זאת, מבין הפינאליסטים (5 אלו שביקרתי אצלם) לא בחרתי דווקא את העיר היותר טובה (האמת שכן, אבל הייתי מוכן לבחור עיר אחרת כל עוד היא עומדת בתנאים המוקדמים).

המרכיב החשוב ביותר בשבילי היה המנחה. במקרה שלי רציתי לבוא עם פרוייקט עצמאי משלי, אז היה חשוב שהמנחה יעסוק במשהו שיתרום לפרוייקט, אבל מצד שני ייתן לי עצמאות (כמעט) מוחלטת ברמה המדעית. מצד שני, היה לי חשוב מאד להיחשף לחוקרים שעושים דברים שונים ממה שעשיתי עד היום. מעבר לכל שיקול אחר, חיפשתי מנחה ש"חושב מדע" בצורה שונה ממני ומבחינתי זה היה הקלף המנצח אצל המנחה שבחרתי, היכולת שלי "להידבק" ביכולת חשיבה שונה ובגישה מדעית אחרת. זה לא שהפכתי למדען אחר, אבל בהחלט למדתי איך לגשת לדברים בדרך שונה מזו שהייתי רגיל אליה.

לגבי פרסומים וותק, היה לי חשוב לראות שמדובר במעבדה פוריה שמצליחה לפרסם, אבל לא עשיתי תחרויות בין מספר ואיכות הפרסומים.
ביחס לנקודה האחרונה, חשוב לציין מה המטרה והדרייב מאחורי הפוסט. אם משרת החוקר היתה דבר מאד מאד מאד חשוב אצלי בהחלט יכול להיות שהייתי בוחר במעבדה מס' 2 בדירוג המקורי שלי ולא בזו שבחרתי. מעבדה מס' 2 נוהלה ע"י תותחית על בתחום שלי וכבר בביקור המקדים, באינטרקציה שהיתה ביננו, היה ברור לי שאם אני בא אליה, אז אלא אם יקרה משהו באמת חמור או חסר מזל- אני רואה את עצמי בעוד ארבע שנים עם science או cell או nature ביד. היא היתה כל כך ממוקדת פרסומים שכבר בשיחות המוקדמות הרגשתי איך הפרוייקט שלי שהיה עדיין ברמת התכנון מתפרסם או-טו-טו. בגלל שהפוסט שלי לא היה בכוןן של "משרת חבר סגל, ייהרג ובל יעבור", הגורם הזה לא "ניצח" אלא היה רק אחד מהמרכיבים, אבל בסיטואציה אחרת סביר שהייתי בוחר בה.

ולסיום, לגבי הקבוצה- זה כבר עניין מאד אישי. אני יודע שיש אנשים שמסתכלים על אופי הקבוצה ועל האופי האישי של המנחה כשיקול זוטר. אני אישית לא חייב שכולם יהיו חברים טובים שלי, אבל אני לא יכול לדמיין את עצמי קם לעבודה כל בוקר במשך ארבע שנים והולך לעבוד אם אנשים שאני לא סובל. אני שוב מציין שזו נקודה אישית שלי ודווקא הייתי שמח אם היא לא היתה שם.

Philip Jr

New member
אפשר לברך אותך?

על ההישג המרשים מאד.. זה נהדר שיש לך מספר הצעות ואני מאחל המשך דרך נפלאה, ושכמובן תבואי לפורום המון גם אם את כבר לא לומדת בחו"ל טכנית..

מכיוון שהפוסטדוק עוד רחוק מאד ממני, פה מסתיימת התרומה שלי לשרשור

הלקח שלמדתי מחיפוש המנחה לדוקטורט

ומניסיונם של פוסט-דוקים אחרים הוא קודם כל לדבר עם האנשים שעובדים עם המנחה, ולראות מה הם חושבים עליו. מישהו שנראה על הנייר מצוין, או שעושה רושם ידידותי בפגישה אישית, יכול להתגלות כמעסיק מהגיהנום. אז דבר ראשון הייתי בודקת שאף אחד מהמנחים המדוברים לא בעייתי. אחד הדברים שצריך לשים אליהם לב בהקשר הזה הוא גם מה התקציב שלו בשלב הנוכחי (שיכול להיות מאוד שונה ממה שהיה לפני 5 שנים, נניח) - אם יש לו בעייה של גיוס כספים, שוב, זה עלול להיות סיוט.

אחר כך הייתי בודקת, באמת, פרסומים (לצורך קידום הקריירה שלך), ואת האוניברסיטה באופן כללי (כלומר, את המחלקה הרלבנטית באוניברסיטה) - יש הבדל בין מחלקה מקושרת, עם מרצים טובים ונחשבים, שזוכה למבקרים בקליבר דומה, וכו', לכזאת שלא - מבחינת מה שאת תפיקי מהשהות שם, גם מבחינת התפתחות החשיבה שלך, וגם מבחינה פרקטית של קשרים, אנשים שתעבדי איתם, וכו'.

אבל, כאמור, זה לא מניסיון אישי שלי לגבי חיפוש פוסט-דוקטורט...

מחזקת את דבריך

זה גם נסיוני !
לדעתי חשוב לוודא שהמנחה אכן אינו בעיתיי ושהוא עם תקציבים.
ברגע שתגיע לקרקע כזו- משמע קרקע רגועה- ולא קרקע שהיא מלחמתית ושורדת.
ואז תוכלי לפרוח בעצמך והמנחה יהיה פנוי להשקיע מעצמו.

Sonic hedgehog

New member
אלו היו דרישות סף

כך שלכולם יש תקציבים ולמיטב הבנתי (עד כמה שהצלחתי לעשות תחקור רקע, הם אנשים נחמדים)

possum2

New member
שוקלים את כל מה שציינת, ואז מחליטים מהבטן.

עושים טבלת ״בעד ובנגד״ (ע״ע מאיר שלו), שוקלים את כל הדברים, פוסלים את מה שנראה לא מתאים, ואז עוצמים את העיניים ומחליטים בין מי שנשאר ברשימה לפי מה שהאינטואיציה אומרת.
עבורי, זוהי החלטה גדולה מדי בכדי לעשותה בצורה ריציונלית. החלטות כאלו אני בד״כ מקבל בסופו של דבר ״מהבטן״. לדעתי אין תחליף לאינטואיציה בשקלול של כל כך הרבה משתנים.

ובסופו של דבר, זה לא נורא משנה לאן תלכי. הפוסט הוא מה שאת תעשי ממנו, ולאו דווקא המנחה או המקום.

Sonic hedgehog

New member
האמת שנכון לעכשיו, אחרי כצה טלפונים חטופים

אני נוטה להחליט על מקום לפי איפה שאצליח למצוא גן לילד

GeJuFan

New member
אני מקווה שאין לה

מחשבות לעשות עלייה לישראל.

רק אומרת...

נצל"ש מה לגבי פוסט בארץ?

אחרי דוקטורט בחו"ל בא לי לחזור, האם השיקולים זהים.
מציין שאין לי שאיפות ל"קריירה אקדמית"

ABD2b

New member
מזל טוב!

אישית, לא עשיתי פוסט למרות שהייתה לי האפשרות. כשחיפשתי פוסט (והאמת, גם בהחלטה על התוכנית דוקטרורט) התהליך שלי היה הפוך מזה של גדי -- השיקולים הפיזיים/כלכליים היו הקריטריון האחרון כדי להכריע בין ה"פיינליסיטים" מתוך הנחה שתמיד אפשר להתכלב לשנתיים (כן, אני יודעת שאצלך זה הרבה יותר!) אבל הפוסט צריך להצדיק את עצמו מקצועית. אני חושבת שהדירוג שלי היה
1. פוריות והתאמה מחקרית
2. התאמה בינאישית (סגנון עבודה ו"כימיה")
3. מקום נחמד וכסף

לפי הודעות קודמות שלך, אני מניחה שמלכתחילה התראיינת רק במקומות שעברו סף כלשהו ב-1 (למעלה). הראיונות איפשרו לך אולי ללמוד על 2 ואז אפשר לפסול מקומות פחות מתאימים ולעשות את הבחירה הסופית לפי שיקולי נוחות וכד'. ואפשר לומר, שבסופו של דבר, כולם מקומות טובים ושווים ומה שלא תבחרי יהיה טוב, אז פשוט לכי עם מה שבן זוגך מעדיף וכד'.

בהצלחה רבה מאד!

boneguy

New member
איך אנחנו בחרנו....

ראשית, פוסום2, אני יודע שאנחנו חלוקים בדעתנו לגבי קבלת ההחלטה החשובה הזאת, אז בבקשה תשתדל לרדת עלי בצורה נחמדה יותר

כמו שראית בכותרת, כתבתי "אנחנו" בחרנו בכוונה. ולא, אישתי לא באקדמיה ולא חיפשה פוסט, או משרה או לימודים במקביל.

התהליך התחיל עוד בפניה הראשונית לחוקרים. מכיוון שידענו שלא נוכל להרשות לעצמנו מחיה עם שלושה ילדים (שניים בגיל של חינוך פרטי) בערים ה"נחשקות" אקדמאית (וגם לא) כמו בוסטון, ניו יורק, סאן פרנסיסקו, בכלל לא פניתי לחוקרים משם. ובתחום ממנו באתי היו לי הרבה אפשרויות, כולל קשרים אישיים של המנחה לשעבר שלי במספר מוסדות מכובדים. לא ראיתי את עצמנו מתכלבים בדירת שני חדרים, ואישתי לא ראתה את עצמה נשארת בבית עם שני ילדים. נכון, דיברו פה על "מחיר" שצריך לשלם בעבור התקדמות מקצועית שעשוייה לשנות את הכל. עבורנו המחיר הזה היה כבד מידי ולא בא בחשבון. שסיימתי את ה- tour בחמש ערים וכעשר מעבדות כמעט כולם הציעו לקבל אותי, ואז התחילה מערכת השיקולים:

1. כלכלית- כמה הציעו לך? מכיוון שגם ככה אנחנו מרוויחים גרושים, אז הבדל של כל 1000 דולר הוא משמעותי. וכן, להיות במעבדה מעולה, עם פרסומים והכל עבור 38K לא היה עוזר לי כי הייתי צריך לחזור אחרי שנה לארץ. אז כאן מדובר בשיקול כמותי נטו, והערכה שלכם עם מה אתם יכולים להסתדר. זאת ועוד, אין דין אותו שכר בעיר A לעומת עיר B. בנושא הזה עשינו עבודת מחקר מאוד מקיפה לגבי עלויות מחייה, הוצאות, ומה לא (הרבה בזכות הקומונה), יצרנו קשר עם מקומיים ללמוד מה עומד בפנינו. במידה וההצעות שוות המישור הזה, עוברים למישור הבא:

2.. המעבדה - כנראה שכל המקומות שפנית אליהם נופלים בצחום העיניין שלך. במקרה הזה אני מסכים עם פוסום2 והלכתי לגמרי על תחושת בטן - בחרתי במעבדה שמתעסקת במשהו אחר לגמרי ממה שידעתי לפני כן, והכרתי לפני כן. הייתה לי הרגשה שאני זקוק לשינוי אווירה ויכיוון. מבחינת המנחה, אין ספק שמכל מי שפגשתי, זו שבחרתי בה הייתה בין הטופ 2 של התחברות, הרגשה טובה, מילים טובות מהצוות, ותחושה שיש חיבור (היה עוד אחד בסנט לואיס, שהיה כל כך נחמד, שממש הרגשתי קשה עם זה שהייתי צריך להודיע לו שאני לא מגיע). אמנם בדקתי את רקורד הפירסומים של כולם, אבל בפירוש לא הלכתי לטובה ביותר - מבחינתי זה שיקול חשוב, אבל לא מכריע. הסיבה לכך היא שאני לא בטוח רואה את עצמי בתור PI עוד כל וכך שנים. אני דווקא נמשך יותר להוראה, וגם הייתי רוצה לשלב ביום מן הימים את העבודה הקלינית עם האקדמיה.

3. גאוגרפיה - שיקול חשוב מאוד!!! החל מהמרחק לעבודה, כמה רכבים תצטרכו (אני נוסע באופניים, לפעמים עם אוטובוס - 10 מייל לכל כיוון). כאן גם נכנסים שיקולים של מקום מגורים ביחס ליכולת לגור באזור עם מערכת חינוך טובה (בלי להתרושש), ומזג האוויר. אתם כבר חיים פה כמה וכמה שנים, ובטח מנוסים ומכירים יותר. אני ידעתי שאם יש דבר שאני שונא זה לחות וחום - פשוט לא יכול לסבול את זה. לא בהפתעה בחרנו באחת הערים היבשות ביותר בארה"ב. קור לעומת זאת לא הרציע אותי, ואני חייב לציין שאחרי חורף אחד, גם טמפרטורות של מינוס 10 עד מינוס 15 ביום לא היו נוראיות כל כך (כולל רכיבה על אופניים).

אלה השיקולים העיקריים, וכמובן שהכל צריך להיות במשתוף עם בן הזוג, ובהסכמתו המלאה - לא פשוט!!

בכל נקרה, כולם מחכים לדעת מה תבחרי. בהצלחה!

Sonic hedgehog

New member
האמת אצלי זה מאוד מסובך

כי התראיינתי אצל אנשים בשלבים מאוד שונים של הקריירה. כך שבנוסף לכל השיקולים הרגילים אני גם מנסה להחליט אם ללכת למנחה הותיק מאוד שכולם מכירים ושחלק מהפוסטים שלו כבר מבוססים היטב במשרות באקדמיה (אבל אחוזי ההצלחה הם פחות או יותר כמו בכל מעבדה כזו בערך פחות משליש ונראה שפחות לאחרונה).
ללכת לזה שהוא פחות או יותר באמצע הדרך (מעבדה בערך 10 שנים) ומפרסם מאוד טוב בשנים האחרונות.
ללכת לאחד מהמנחים הצעירים אך מבטיחים שהתראיינתי אצלם, נראה ששם המחקר הרבה יותר מלהיב אבל יש גם את הסיכון שבמנחה חדש.

למעלה