איך בוחרים מטפל?

zimes

New member
איך בוחרים מטפל?

התגלגלתי למצב משונה בו אני מטופלת אצל שני מטפלים סינים - אחד בדיקור, והשני בכוסות רוח (מכשיר חשמלי). ראשית - האם זה רע? שנית - איך יודעים מי טוב (יותר)? אצל שניהם מדובר בטיפול ארוך (בזמן), שלא מצופה לתתת תוצאות במידי, מטיפול לטיפול. (עוד: לאחד פחדתי להגיד שאני מטופלת אצל השני, מחשש לשטף של זלזול, ואילו השני אמר שהטיפול של הראשון לא מתאים לי עכשיו) תובנות?

מטפל?

מטפל סיני יודע לעשות את דיקור וכוסות רוח, כך שזה לא משנה מי מהם מטפל. אם החלטת בכל אופן להישאר אצל שניהם, אחד חייב לדעת מה שהשני עושה ולהפך על מנת לא לגרום נזק לטיפול של השני ולהביא אותך למצב של ריפוי ואיזון. את מי לבחור? את זה רק את יודעת, מי לא מזלזל (בקולגה), מי רציני, ואל מי את מתחברת יותר רפואה שלמה

בעיקר לפי ה ../images/Emo23.gif

כמה הערות והארות.. ראשית אני אינני מכירה כוסות רוח חשמליים ומלבד העובדה שכל מטפל סיני אמור לדעת לעשות כוסות רוח , לעניות דעתי , מלבד לטיפול אקוטי ( שאינו המצב שאת מתארת) לרב לכוסות רוח בלבד אין אפקט ממשי.. ( ואנא קחי את דברי בהסתייגות , אינני יודעת לשם מה הטיפול). לשאלתך איך בוחרים מטפל, יש שיטות רבות ושיקולים מגוונים כגון - הכשרה מקצועית , המלצות והצלחות , עלות הטיפול , סוג הטיפול ועוד . את יכולה למצוא את המטפל שעונה לכל הקריטריונים שביקשת , אולם לכשתגיעי איליו תרגישי אי נוחות לחשוף את עצמך או תרגישי בתחושת הבטן שהוא לא רציני או לא מתיחס לבעיתך כפי שהיית רוצה - וזה לדעתי חשוב יותר מכל דבר אחר - החיבור בין המטופל למטפל , היכולת שלו לשדר לך שהוא פה בשבילך , היכולת שלך לחשוף בפניו פרטים רבים , להתיעץ איתו וכמובן גם לספר לו כי הינך מקבלת טיפולים נוספים שונים "שמתחרים" שלו. מחלוקת מקצועית היא דבר נפוץ וכשמטפל אחד יבחר לטפל בכוסות רוח מטפל שני יחלוק עליו מכל וכל - זהו היופי שברפואה שיש דרכים רבות להגיע להחלמה ואיזון הגוף , זה תמיד מזכיר לי את המשפט " עשה לך רב" גם כשלא נוח לך עם פסיקותיו תלך בעיקבותיו.. הייתי ממליצה לך לשבת עם עצמך ועם תחושות הבטן שלך ולנסות להחליט עם מי את הולכת - אם תחליט שאת נשארת אצל שניהם חובה עלייך לדווח לשניהם אחד על טיפולו של השני. יכול להיות שתחליט להשאר רק אצל אחד או לעזוב את שניהם ולגשת למטפל רב תחומי שיעשה גם דיקור וגם כוסות רוח.. ארוך..
מקוה שעניתי
יעל

zimes

New member
תודה.

אתמול הודעתי שאני מפסיקה עם הכוסות רוח. כדי לעזור לי להחליט, היה לו אתמול פישול (ענין של תשומת לב, שנראה לי מזלזל בי), וגם - בתי, שנוסעת אתי כדי שסבתא תהיה אתם בינתיים, הבהירה לי את דעתה על נסיעות מיותרות. תודה! ד"א - יעל - מה שאמרת לגבי הכוסות רוח - זה מה שאמרת המדקר. המצב שלי הוא באמת לא של בעיה נקודתית קשה.

tanka

New member
את יודעת מה נכון.

בתור מישהי שעברה טיפול בדיקור,הדרך בה בחרתי את המטפל היתה על פי אופן האינטראקציה בינו לביני.לדעתי חשוב ביותר לבחור במטפל שאת מרגישה חפשית ופתוחה לתקשר איתו בנוגע לכל בעיותייך.אם יש אלמנט של מבוכה או חשש במהלך הטיפול,ואת לא יכולה להביע זאת בפני המטפל/ת כי אז את חסמת את עצמך והטיפול לא יהיה אפקטיבי.זו דעתי בכל אופן. המון אהבה,אור ובריאות

למעלה