איך בוחרים בנק ?

Gmai

New member
איך בוחרים בנק ?

אני מעוניין לבצע סקר שוק בין כל הבנקים, ולבדוק לאיזה בנק כדאי לנו לעבור (כרגע יש לנו חשבונות בנק נפרדים, מעוניינין לפתוח חשבון בנק אחד, לאו דווקא באחד מהבנקים הנוכחים). יש למישהו רשימת פרמטרים / נושאים שחשוב לבדוק כשעושים סקר בין כל הבנקים ? ואגב, אצטרך להוציא כרטיסי אשראי חשבון, בהתאם לבנק החדש ?

אמיר72

New member
לגבי כרטיסי האשראי

תלוי ממי קיבלת את הכרטיס - אם הוא הונפק לך ע"י הבנק, התשובה היא שתצטרך ברטיס אשראי חדש. אם הוא הונפק לך ע"י חברת האשראי, סביר שלא תצטרך, פשוט תצטרך לשנות בחברת האשראי את הוראת הקבע. דוגמה: אם אתה בלאומי ויש לך ויזה לאומי (לאומי קארד) ותעבור לדיסקונט, סביר שתצטרך כרטיס חדש. לעומת זאת, אם אתה בדיסקונט ויש לך לאומי קארד, שאינו מונפק ע"י קבוצת דיסקונט, ותעבור לפועלים, לא אמורה להיות לך בעייה. בדיקה פשוטה - הזכר מי הנפיק לך את הכרטיס, שושנה מהבנק או שעבדת ישירות מול חברת האשראי.

Gmai

New member
ויזה כאל זהב עסקי

הגיעו אלינו לעבודה, מילאתי טפסים, קיבלתי בדואר. אני מניח שאת הכרטיס הזה פשוט יצטרכו לשלוח לי חדש, שמוטבע עליו מספר החשבון החדש ?

ayelet i

New member
איך בוחרים בנק....

ראשית בדקו אילו שירותים אתם מקבלים מהבנק - כרטיסי אשראי, שיקים, הוראות קבע, השקעות וכד'. האם אתם מבצעים הרבה העברות מהחשבון? מעבירים משכורת לבנק? בשלב הבא פונים לבנקים ו/או בודקים באתרי הבנקים באינטרנט ומבקשים לקבל אינפו' לגבי התנאים המוענקים לחשבונות כגון אלה שאתם מבקשים לנהל - כולל, כמובן, דמי ניהול חשבון, עמלת שורה וכד'.

Gmai

New member
לא הבנתי....

שירותים של כרטיסי אשראי, שיקים, הוראות קבע, השקעות כו' - מבלים בכל בנק מסחרי, מה בדיוק לבדוק ? לא מבצעים כמעט העברות מחשבון לחשבון נכנסות 2 משכורות לבנק

ayelet i

New member
אז ככה...

הוראות קבע עולות כסף - השאלה כמה הן עולות בכל בנק... בנוסף - זה די כאב ראש להעביר הוראות קבע מבנק לבנק - אולי יש בנק שמוכן לעשות את השירות הזה עבורך. השקעות - אם רלוונטי - איפה מציעים ריבית גבוהה יותר. כרטיסי אשראי - איזה כרטיסים מציעים בכל בנק ובאיזה תנאים (מבחינת עלות) שיקים - כמה פנקסים חינם מגיעים לך בשנה. משכורות - איזה מסלולים מציעים למעבירי משכורת, איזו מסגרת אשראי (אם מעוניינים) ובאיזו ריבית. בקיצור - אתם צריכים לבדוק כמה עולים השירותים השונים בהם אתם עושים שימוש בכל בנק - ולבחור את אלה שמציעים לכם את התנאים הטובים ביותר עבורכם.

Gmai

New member
בעצם...

אין לי הוראות קבע, ההשקעות שלי כבר סגורות ולא רלוונטיות לבנק שאליו אעבור, אנחנו לא משתמשים בצ'קים מה הכוונה "מסלול למעבירי משכורת" ? זה רק אני, או שנראה לי שזה לא ממש מאור לשנות לנו באיזה בנק נהיה ?

ayelet i

New member
אז ככה...

לעיתים עשוי להיות שוני בין מסלול שבנק מציע למי שמעביר משכורת לבין מי שלא (מתוך הנחה שמי שמעביר משכורת יעביר יותר פעילות בחשבון) - שווה לבדוק. אולי אתם בעלי מקצוע/התמחות (למשל הנדסאים/עובדים במקום עבודה מסויים וכד') להם הבנק מעניק תנאים מיוחדים. מציעה לך לגשת לבנק ולקבל הצעות לניהול החשבון - ואז לבדוק איפה יהיה לך זול יותר לנהל אותו. אם ההבדלים בעלויות לא גבוהות במיוחד - הדבר הבא שצריך לעניין אותך הוא השירות. אתה יכול לנסות להתרשם מהאנשים, שעות הפעילות - אבל הכי הכי הרבה - המענה הטלפוני - עד כמה קל להשיג את הסניף ו/או מרכז השירות - לאור העובדה שזו הדרך המרכזית בה מבצעים פעולות בימים אלה...

stkachov

New member
אופס

ההודעה אמורה הייתה להשלח במסר פרטי. אתה יכול לענות לי בפרטי.

למעלה