איך בוחרים בנזוג?

Gersivan

New member
איך בוחרים בנזוג?

או - "שאלת מיליון הדולר"
איך אפשר לדעת, לשער, לקבל כיוון, לגבי המשכיות של קשר שמכיל הרבה בעיות. איך אפשר לדעת אם אלה בעיות שניתן לפתור אותן, או שמא האדם לא מתאים בבסיס.
אני נתקלת בזה הרבה, גם אצלי וגם אצל חברות.
הרי עם כל אדם יהיו קונפליקטים וחילוקי דעות, אז מתי יודעים שהגיע הזמן לחתוך ולהמשיך הלאה?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
תשובות קלות?

אם זה היה קל, כולנו היינו רק עם בני זוג שמתאימים, לא?
בסופו של דבר זה תמהיל - בין הצרכים שאנו מוצאים להם בית בבן הזוג הזה, בין הצרכים שבן הזוג הזה לא יכול למלא, ביכולת שלנו לאהוב ולהעריך את בן הזוג הזה, ולהיות מסופקים ממה שמערכת היחסים הזו יכולה לתת, גם בחוסר שלמותה.

איך בוחרים

שלום לך,
בכל עניין הבחירה יש להבין שאף פעם אין אפשרות לדעת כי אי אפשר לדעת מה יהיה ומה יתגלה בעתיד.

רק המחשבה/צפייה על כך שיש אפשרות לדעת יוצרת מתח, חוסר וודאות ופחד מכיוון שהיא מולידה מחשבה על כך שכביכול ניתן לדעת רק שזה לא ידוע לי.
המחשבה על האי ידיעה העתידית יוצרת גם יציאה מרגע ההווה:
במקום להעריך וליהנות ממה שיש, אנחנו עסוקים במה יהיה...

ככה שאנחנו מוסיפים מתח ודאגה ולא נהנים ממה שיש לנו ברגע זה.

וויתור על האפשרות לדעת משהו יוצר נוכחות ברגע ההווה ואז האדם יכול להעריך בכל רגע נתון, מה נכון עבורו ויפעל בהתאם.

תשובות

נושא זוגיות הוא נושא מאוד מורכב כל אחד מגיע מגיע מהעולם שלו עם ערכים תבניות וגם קופת שרצים.

את בני הזוג אנחנו חושבים שאנחנו בוחרים אבל התת מודע עושה את זאת עבורינו אנשים במודעות גבוהה יכולים לנהל דיאלוגים עם התת מודע
לגבי המשכיות הקשר לא ניתן לדעת גם אחרי החתונה ,ניתן להרגיש לאן הקשר מוביל
ועל כן ישנם משפחות עם כמה ילדים שמפורקות עבור מחשבה שהיה משהו טוב יותר
בקשרים שישנם המון בעיות קודם צריך להיות רצון לחיות יחד ולאחר מכן לפתור את הבעיות ,עם זאת ישנם אנשים שדרכם היא לחיות עם בעיות זה מה שהם יודעים
לחתוך או להמשיך זה מאוד מורכב החלטה של הזוג
מנסיוני שבני הזוג מוכנים לעבוד על הזוגיות הזדמנות נהדרת לצמיחה זוגית ואישית
ישנם פעמים שגם אחד מבני הזוג עובד על יחסים וזה משתנה
שאלה
זה עבורך או עבור מתאמנים?

Gersivan

New member
עבורי

ועבור אנשים בדרך.. שנתקלים בשאלות האלה.
בקיצור אין דרך לדעת

אין דרך לדעת

מאוד מורכב מנסיוני ישנם זוגות \משפחות שהכל היה כמעט נפלא (למראית עין)והתגרשו מכיון שאחד הצדדים מצא משהו שחשב שהיה לו טוב יותר
ניתקלתי גם משפחות במשבר שהצליחו לצאת מימנו
יש לא פשוט לחיות בזוגיות ,בהרבה מקרים לא פשוט לנו עם עצמינו
אז בזוג
ועל כן אפשר לעשות עבודה זוגית ,אפשר בנפרד
הספרים של הנדריקס נהדרים נותנים מבט מעמיק מאוד על הזוגיות

כמה דברים על זוגיות ובחירות

שלום לך

בתפיסה שלי אנשים יכולים להשתנות ללא גבול, אפילו מקצה אל קצה - אם הם רוצים ומוכנים להיות פתוחים לתהליך שינוי. שהוא תמיד תהליך של שנים. אני מאמינה בהתפתחות אישית וגם מוקפת כבר שנים רבות מאוד בתוצאות חיוביות של שינויים. אנשים הפתיעו אותי כבר בכל פרמטר אפשרי, כך שללא ספק מבחינתי אין דבר כזה לגבי שום אדם (ובשום גיל ובשום מצב) - "ככה הוא". כמו כל אדם לפעמים גם אני נלכדת בחשיבת "ככה הוא", אבל בעומק ליבי אני לא מאמינה בזה.

בתפיסה שלי גם אין ממש דבר כזה "לא מתאימים". אם אנשים רוצים להיות יחד ורוצים להיות בתהליך התפתחות אישי וזוגי - זה יכול להיות מדהים, ויהיה מדהים. אותו דבר הפוך. זה שזוג נראה בהתחלה "מתאים בול", אבל הם לא יתפתחו יחד - זה לא יהיה מדהים לאורך זמן. הורמונלית, האהבה הכימית, דועכת בבממוצע אחרי 4 שנים, או אחרי הילד הראשון, מה שמגיע קודם. אז אם נתבסס רק על "התאמה" או משיכה, לא נגיע רחוק.

ספרים נפלאים לקרוא על שתי הנקודות האלה הם: "כוחה של נחישות" מאת קרול דואק, ספר מאוד אהוב עלי שמדבר בהרחבה על התפיסה הזו של האם יש דבר כזה תכונות. כתבתי מאמר די פופולרי על הנושא הזה ועל הספר, שתוכלי בקלות למצוא. ספר נפלא אחר - על איך אנחנו בוחרים בני זוג ומה קורה לאהבה הרומנטית - הוא "לבסוף מוצאים אהבה" מאת מרויל הנדריקס, שגם עליו אני ממליצה בחום.

עכשיו אכתוב לך בנימה אישית יותר ולפי תפיסתי. לי הדבר החשוב ביותר בקשרים אישיים - גם רומנטיים וגם חבריים - הוא פתיחות לשינוי. מבחינתי, אם האדם פתוח לשיחות עמוקות (לא בהכרח ארוכות, וזו נקודה חשובה בין גברים לנשים), לחשיבה עמוקה על הפנימיות שלו ועל הדרך שלו בחיים - הקשר יעניין אותי. אם לא, אז לא. אני מתה משיעמום בשיחות סלון על מזג אויר, שיפוצים ונסיעות. ואני הולכת למעט מאוד אירועים כאלה. הקשרים שמבוססים על זה לא מחזיקים אצלי מעמד. כך שמבחינתי אם אדם לא מוכן לעולם להשתתף בסוג כלשהו של עבודה אישית/קבוצתית (ואני באמת אומרת כלשהו, יש מגוון אדיר) אז כנראה שלא נהיה קרובים אישית. ולא רומנטית (בעבר, כאשר שקלתי קשרים רומנטיים).

נקודה אחרת שתמיד השתמשתי בה והיא שנויה במחלוקת, אבל זו תפיסתי - המשפחה היא מראה חזקה מאוד לכוון ההתפתחות של אדם בחיים. בטח, כולנו משפרים את מה שהיה בדור הקודם. אבל בגדול, אם מסתכלים על ההורים שלנו - רואים את הכוון שלנו. אני לא משלה את עצמי שזה לא נכון גם לגבי אישית. ספציפית אני חושבת שהקשר הזוגי (בד"כ אלו הורים) שאדם גדל בתוכו הוא המודל העיקרי שלו לזוגיות, לטוב ולרע. אז כמו שאין אדם ללא קשיים, כך אין קשר זוגי ללא קשיים, ולא סביר לחפש בן זוג שמגיע ממודל של זוגיות מושלמת. בכל זאת, המודל שהאדם גדל בו מסמן את הקשיים העיקריים שיעלו בקשרים שלו. כן, אפשר להתאמן, כן, אפשר להתפתח, אפשר לשנות המון, המון - אבל הנטיה הבסיסית תהיה משהו כזה. אז ככה שאני תמיד התעניינתי להבין מעט את הדינמיקה הזוגית שבתוכה האדם גדל.

נקודה נוספת - מגיל צעיר ניסחתי לעצמי את התפיסה שלאדם יש מכלול התנהגויות חברתיות שאותן הוא מפנה לכל האנשים. אין דבר כזה להיות נדיב לחלק מהאנשים תמיד, ואלים לחלק אחר תמיד. האלימות תגיע לכולם בסופו של דבר - תלוי בזמן ובמצב. אז אין דבר כזה מבחינתי "לאמא שלו הוא מתנהג בביקורתיות נוראית, אבל אלי הוא תמיד מפרגן". לא. הוא יהיה ביקורתי אלי מתישהו - והשאלה היא, אם זה מקובל עלי. הרי ברור שיהיו קשיים לאורך הדרך. השאלה היא איזה קושי מקובל עלינו (כללית) ואיזה לא. וזה די ברור למן ההתחלה, אם מסתכלים. האם ביקורתיות זה משהו שאני מוכנה לקבל? חוסר סבלנות? עצבנות? הסתגרות? להבין מה כן ומה לא מוכנים לקבל.

ואחרון - בתפיסה שלי, אם את תהיי בתהליך התפתחות אישית שיעזור לך להתקרב יותר לעצמך, ולהבין יותר את עצמך ומה את רוצה - זה גם יצור שינוי חיובי בקשר, וגם יעזור לך להבין יותר טוב אם זה קשר שכדאי לך להמשיך לטפח, או לא.

בהצלחה

ladybug4NLP

Active member
אם לפשט את העניין:

בזמנו עצמתי עיניים ושאלתי את עצמי:
0. האם אני אוהבת אותו
1. האם אני יכולה לראות את עצמי חיה עם הבן אדם
2. האם אני יכולה לחיות לא רק עם היתרונות שלו אלא גם החסרונות
3. האם אני יכולה לראות את עצמי מזדקנת יחד עם הקנדידט
4. האם הייתי רוצה ילדים משותפים

התשובה הייתה כן לכל השאלות ועל כן היה לי קל יותר לכוון של הביחד

זה יהיה עוד מעט 40 שנה ויש לנו עוד

40 שנה כבוד גדול

שאלה לי ?
כל מה מה שראית באדם לפני 40 שנה לא השנה?
הצפיות לא השתנו במהלך השנים

ivgy1980

New member
התייחסות

אם תשימי לב, מעט מאוד אנשים באמת "בוחרים".
הרוב, פשוט "זורמים" עם מה שיש וסומכים על המזל.
לעיתים זה מצליח, אך במרבית המקרים מתפוצץ בעוצמה אדירה.

ladybug4NLP

Active member
אז הגיע הזמן להקדיש לכך קצת מחשבה

אחרי הכל-אם את מחפשת שמלה יפה - תרוצי לכמה חנויות. לא כן?
כנ"ל לגבי כל מיני דברים אחרים שחושבים על זה ובוחרים.

לזרום אפשר כשההנחות הבסיסיות מתאימות לך. צריך בסיס טוב בשביל "לזרום" אחרת משם "זורמים לרבנות עם 2-3 צאצאים הנדבקים לחצאית שלך.

ולרותי:
בהחלט יש דברים שהשתנו ואחרי כ"כ הרבה שנים נראה שעשיתי עוד "עסק יותר טוב" מאשר חשבתי.
כמובן שזה קח/תן ופשרות בלי לגעת בקווים אדומים שכל אחד מציב לעצמו.

אני למדתי לחיות עם XXXX והוא למד לחיות עם XXXX שלי

3 ילדים מצויינים ועוד כמה נכדים חמודים מכל אחד - פשוט היה ועדיין כדאי.

מצד שני אתם חושבים שאנחנו לא רבים קצת? (בעיקר אני כי אני לא מוכנה ללכת לישון על בטן מלאה)
אבל שוב... לטנגו מוצלח צריכים שניים, ואנחנו שניים (למרות שלא למדתי לרקוד טנגו עד היום למגינת לבו)

מקוה שעזרתי קצת

למעלה