זה די פשוט
במירוץ למליון היו הרבה הדחות כבר בהתחלה לפני שהספיקו להיות ספוילרים, העונה נמרחה על שישה-חמישה זוגות שנשארו אחר כך, מתוכם ארבעה הגיעו לגמר, זה יותר מחצי ממי שנשאר... ככה שהיה די צפוי מה יקרה הלאה ולא נשאר הרבה מה לגלות. מתוך 11 זוגות זה באמת ספוילר להגיד מי יגיע לגמר, אבל מתוך חמישה לגלות מי הארבעה שיגיעו לגמר זה לא כזה ספוילר. ככה שלא ממש היה מה לגלות על מי שהגיע לגמר. בנוגע לזוכה, זה כמובן לא היה אפשרי בגלל שהגמר לא צולם עדיין, הוא צולם ממש לא מזמן. למה הגמר לא צולם עם שאר העונה? בדיוק בגלל זה. ישראל מדינה קטנה וישר רצים כאן ספוילרים, לכן ברוב התוכניות שמצולמות מראש, נמנעים מלצלם את הגמר עד שהוא אכן מגיע, כי אחרת זה די בטוח שהזוכה כבר יתפרסם עוד בתחילת העונה. יש תוכניות שזה קצת הורס אותן או פוגם בחוויה, אבל בסך הכל זה שווה את זה בשביל לא לדעת מההתחלה מי זוכה, כל עוד זה לא פוגע בפורמט עצמו. בהישרדות זה לא המקרה. הגמר אמנם אמור להיות משודר בשידור חי, אבל הזוכה עצמו אמור להיבחר עוד על האי, לפני שהם חוזרים לארץ. פשוט הם לא אומרים להם מי זכה עד הגמר, אבל הזוכה כבר קיים. במקרה של הישרדות היה שווה בהחלט לסבול את הספוילרים בתמורה לשמירה על הפורמט, אני במקום ההפקה פשוט הייתי מפיצה כל הזמן ספוילרים שונים ולא נכונים, ככה שאנשים כבר לא ידעו לאיזה ספוילר להאמין ולאיזה לא וישארו במתח. נדמה לי שהם אכן עשו את זה בעונה השניה, אבל גם אז הם החליטו לבחור את הזוכה רק בארץ (ועוד לתת לקהל להדיח מתמודד!!! שלפחות בשניים מהמקרים אותו מתמודד היה זוכה אם לא היה מודח), זה החריב את הפורמט לגמרי. לכן בתוכנית כמו המירוץ למליון זאת החלטה חכמה, אבל בתוכנית כמו הישרדות כבר עדיף שיהיו ספוילרים.