איך את מזהים

אקסיום

New member
איך את מזהים

בשניות הראשונות שאתם נכנסים לרחוב מפניה,אם הוא חד סטרי או דו,כמובן שאין תמרור .

One Echoe

New member
אם יש אי תנועה באמצע,

זה חד סטרי. אם אין=דו סטרי. אם אין אי צנועה ויש תמרור של חד סטרי, זה חד סטרי כמובן.

aviGODFATHER

New member
הא??

איי התנועה ממש לא קשורים לסוג הכביש (אתה בעצמך אומר שיכול להיות גם בחד וגם בדו)

One Echoe

New member
רק אם יש תמרור.

אין כביש דו סטרי שיש בו שטח הפרדה באמצע. ואין כביש חד סטרי שאין בו שטח הפרדה באמצע.

aviGODFATHER

New member
../images/Emo26.gif

יש כבישים חד סטריים בלי שטח הפרדה. במקרה לפני כמה שבועות שינו איזה כביש ליד הבית שלי - הוא היה דו סטרי והפכו אותו לחד סטרי - חוץ מהתמרורים אין שום שינוי.

One Echoe

New member
יש תמרור של חד סטרי?

בדיוק מה שאמרתי. לא מבין לאן אתה חותר.

aviGODFATHER

New member
לפי כיוון המכוניות החונות

*אם המכוניות החונות בשני הצדדים של הכביש חונות בכיוון שלך (ז"א אתה רואה אותן מאחורה) אז זה חד סטרי. *אם המכוניות שחונות בצד שמאל שלך מופנות כלפיך (ז"א אתה רואה את הצד הקדמי שלהן) אז זה דו סטרי. אני חושב שיש חובה לחנות בצורה הזאת, אבל גם אם אין (או שיש ומצפצפים על זה) - זה פשוט יותר נוח לחנות ככה וכן זה בד"כ המצב.

aviGODFATHER

New member
אההה ועוד משהו

אם המכוניות בצד ימין שלך מופנות כלפיך (אתה רואה את הצד הקדמי שלהן) - תיזהר! אתה נוסע נגד הכיוון!

ממש לא נכון

היו לי מלא פעמים בכביש דו סטרי שכל המכווניות חנו בכיוון ההפוך.. ושאלתי את המורה שלי והוא עדין ענה לי שזה דו סטרי...

One Echoe

New member
שיטה לא טובה בעליל.

הרבה פעמים אני רואה מכוניות שחונות נגד כיוון התנועה.

aviGODFATHER

New member
זה נכון, אבל

רוב המכוניות חונות בכיוון התנועה כי זה פשוט יותר נוח. לפעמים יש כמה "מורדים" אבל אפשר להבין שרואים 5 מכוניות שחונות בכיוון הנכון ו-1 שחונה "הפוך".

One Echoe

New member
ואם יש רק מכונית אחת שחונה

נגד כיוון התנועה? ראיתי את זה כמה פעמים ואני אומר לך, ברצינות. לא סתם בשביל להראות שאני צודק. אני באמת חושב שזו שיטה מסוכנת. אתה לא חושב שמה שכתבתי זו שיטה יותר טובה?

may17g

New member
יש כמה דברים

בזיהוי ראשון חייב להיות בכניסה לרחוב חד סטרי תמרור שמסמן על כך או תמרור שמסמן אין כניסה. (יענו אם הוא חד סטרי לכיוון ההפוך מהכיוון שממנו באת) המכוניות החונות יכולות לעזור. אבל לא תמיד. (יש מקרים יוצאי דופן שבהם בדו סטרי חונים רק בכיוון אחד או שאנשים עברו על החוק בחד סטרי וחנו הפוך) ברחוב צר אם יש 2 נתיבים (קו הפרדה מקווקוו או לא) זה דו סטרי (אחרת זה היה נתיב אחד חד סטרי, לא היה צורך בשניים ברחוב צר) וביציאה-אם יש קו עצירה(כי יש תמרור תז"ק או עצור)-אם הקו עצירה על כל הרוחב, זה חד סטרי, אם הקו על חצי מהרוחב, זו דו. כנ"ל לגבי חיצים על הכביש ביציאה ממנו... (בהנחה שיש איזה כביש שאתה לא בטוח, אולי תסע ליציאה ותבדוק) אהה.. וכמובן שאם באות לך 30 מכוניות מהכיוון הנגדי, ואין אף אחד אחרייך, זה בטח חד סטרי...

One Echoe

New member
הזיהוי הראשון ממש לא נכון.

לא לפני כל כניסה לכביש חד סטרי יש תמרור של חד סטרי. למעשה, מעטים הם הכבישים שיש אליהם את התמרור.(אלה כבישים בלי שטח מפרדה)

Krishi

New member
?!?!

בכל כביש חד סיטרי יש תמרור המורה על כך בכניסה שלו! ואם אין אז זה מחדל של העיריה של העיר בה נמצא הרחוב. יוצאים מן הכלל כמובן זה כבישים עם שטח הפרדה בין כיווני הנסיעה, שהכיוון נסיעה שלך זה בעצם מעין כביש חד סיטרי שאין לך תמרור בכניסה אליו המורה על כך.

NewUser4

New member
קצת סדר.

כאשר פונים לכביש יש לשים לב אם נמצא בו תמרור המורה על כך שהדרך חד סטרית (תמרור כחול עם חץ ישר בצבע לבן). אם קיים אחד כזה, הכביש הוא חד סטרי. אם לא, ישנם שני מצבים: א. כביש ללא שטח הפרדה=כביש דו סטרי. או ב. כביש עם שטח הפרדה=כביש חד סטרי (כאשר ישנו כביש בעל שטח הפרדה, בכל צד שלו התנועה היא חד סטרית).

MrJacKasS

New member
מה ??

אם אין שטח הפרדה זה יכול להיות כביש חד סיטרי! יש מלא רחובות כאן ללא שטח הפרדה או סימון מיוחד שהם חד סיטריים!

Krishi

New member
הוא אמר

אם אין תמרור של כביש חד סטרי. כלומר, אם אתה נכנס לכביש שאין בו תמרור של כביש חד סיטרי, ובכביש הזה אין שטח הפרדה אז הוא כביש דו סטרי ללא שטח הפרדה. או, לחילופין, אם יש שטח הפרדה בין כיווני הנסיעה אז הכביש הוא חד סטרי למרות שאין שלט המורה על כך.

למעלה