איך אתם מתמודדים?

jinjetta

New member
איך אתם מתמודדים?

חשבתי בהתחלה להעלות את השאלה הזו לסקר, אבל נראה לי שזו צורה מגבילה מדי לדון בסוגיה הזו.. כולנו מתמודדים עם בן או בת משפחה פגוע/ת או חולה/חולת נפש. כמובן, ישנן דרגות שונות של מחלה, כמו גם דרגות שונות של הצלחת טיפול. אבל בתוך כל התהליך הזה מעניין לדעת איך ועד כמה פנתה המשפחה שלכם לייעוץ או תמיכה מקצועיים (או לא מקצועיים), כדי ללמוד יותר, כדי לדעת איך להתמודד עם המצב החדש והמעורפל לעיתים (שכן, כולנו יודעים שנושא מחלות ופגיעות הנפש אפוף בהרבה סטיגמות וחוסר ידע, שמקשים עוד יותר על ההתמודדות מול החברה). אז מה עשו אצלכם כדי להתמודד ברמה המשפחתית (כללית או פרטנית)? קבוצת תמיכה של משפחות נוספות? טיפול משפחתי משותף? טיפול פסיכולוגי נפרד לכל אחד מבני המשפחה (או לחלקם)? או אולי (כמו אצלנו במשפחה), לא עשו כלום..? איך אתם מרגישים עם קיומו או העדרו של טיפול? עד כמה הטיפול, אם היה, עזר לכם?

ארנט

New member
אז ככה....

אז ככה. אני כבר שבועיים משתתפת סמויה בפורום (קוראת בלבד). אמי אושפזה לפני שבוע ויומיים בבית חולים פסיכיאטרי עקב דיכאון קליני ומינון יתר של כדורים (היי אחותי...., כן זאת אני). ההתמודדות מאוד מאוד קשה, וגם זה בלשון המעטה. כל תחומי החיים נפגעים והקושי שלי הוא רגשי, נפשי ופיזי. הקשה ביותר הוא מערכת התמיכה המצומצמת שלנו (וכאן לשאלתך). אנחנו שתי אחיות בלבד. אמי גרושה וללא משפחה תומכת (אמה בבית אבות במצב הקרוב לסיעודי, אחות אחת אשר אינה מעורבת בעזרה ממשית). אני בעלת משפחה משלי (בעל +ילד מקסים) ואחותי נשואה. ה"בום" העצום גורם לתחושה שהנה הסיפור משתלט על חיינו ואין מי שיושיט יד או יושיע אותנו... מתוך המצוקה הגדולה התחלתי לחפש מקורות תמיכה. אני ממש בשלבים ראשוניים. בנתיים התקשרתי למוקד בנפשנו והובטח לי כי יחפשו עבורי קבוצת תמיכה באיזור מגוריי. במקביל פניתי לעמותת אנוש ואני מתכננת לקבוע עמם פגישה בסניף במקום מגוריי. אשמח מאוד מאוד לקרוא מבני משפחה של חולים לאילו מקורות תמיכה נוספים ניתו לפנות והאם קיימות קבוצות תמיכה לבני משפחה באזור המרכז

מורןא

New member
../images/Emo24.gif

בניגוד לאחותי לי יש פסיכולוגית כבר 4 שנים אז אני משתפת אותה בתחושותיי. היא מנערת אותי כשאני מאבדת גבולות ונותנת לזה להשתלט לי על החיים. יש גבול מסויים ואני משתדלת בכל הכוח לשמור עליו. הגבול הוא שזה לא יפגע בחיי האישיים. לא לתת לזה לחלחל. יש לי מחוויבות לצערי כלפי אימי ואני אבצע אותו כפי שאני יכולה. אבל מעבר לזה זה פשוט יהרוס לי את הנפש שכבר נהרסה פעם אחת בגלל הנושא הזה. הכי חשוב ואת זה אני ממליצה לכל מי שפה זה לשמור על הגבול שדיברתי עליו. אתמול עלה לי רעיון לראש. מאחר ואתם חייבים להסכים איתי שכשאדם קרוב הופך לחולה נפש יש תחושה של אובדן. בעצם מאבדים את האדם שהוא היה ומקבלים תמורתו אדם יותר קשה, נכה נפשית. אני בעצם הבנתי שאיבדתי את אמא שלי וזה סוג של אבל. במקביל החלטתי שכאלו חתמתי על חוזה, החוזה שחתמתי עליו הוא לתת את המינימום בטיפול באימי. הרי יש אנשיי מקצוע שמטפלים כמו שבאמת צריך. אסור לי להפר את החוזה, כי אחרת יפעילו נגדי סנקציות חברתיות ובזה אני לא רוצה. אז אפילו שהחוזה שחתמתי עליו גורם לקשיים אני חייבת לעמוד בו. הטיפול באמא שלי הוא מאין חוזה עכשיו, מאין מחוייבות ותו לא. וזה מה שצריך לעשות וזהו. נראה לי שככה הכי קל להסתכל על זה. ואני גם אשמח לשמוע איך אחרים מתמודדים ולקב רעיונות. ומה עושים אחרי שהאדם החולה משתחרר מבית החולים.

טיפול הוא הכרחי

אנחנו נעזרנו רבות. אני בטיפול פסיכולוגי + טיפול פסיכיאטרי בן 3 שנים נגד דיכאון תגובתי בעקבות מה שקרה לבת שלי בגיל כה רך
, וקבוצת הורים בבי"ח פסיכיאטרי בו היא היתה בגן. הבן הבכור שגדול מהבת שלי בשנתיים וחצי גם כן טיפול פסיכולוגי + קבוצת תמיכה. וגם בעלי נעזר בשעות הצורך באנשי מקצוע.

למעלה