איך אתם מפרשים

primavera 1

New member
שמוליק בוקר טוב...

הנפש מעבירה שדרים לגוף... והגוף לוקח על עצמו! כלומר נפש חזקה מעבירה לגוף שדר של עצמה יציבות, גמישות,תנועה, בריאות. כשהנפש בקושי היא משדרת לגוף אותות כאב, צער, תקיעות, חולי... ולכן מצב עמוד השדרה של אדם הוא שיקוף ישיר וברור של מצבו הנפשי. לדוגמא... נשמה החשה איום שקשור לבסיס, לבית, למשפחה, למין.... מאותת מיד לגוף, הלוקח על עצמו כאב ואי נוחות בגב התחתון. הגוף והנפש תמיד יחד...

../images/Emo140.gifאהבתי...

למעשה את מדברת על שדרים שמעבירה הנפש אל הגוף ואל עמור השדרה. אז אני מבין אם כך שגם עמוד השדרה מעביר שדרים אל הנפש הגלומה באיבריו. אולי נכנה אותו עמוד השדרים, או עמוד השדירה. לשפה העיברית יכולת לייצר מצע הוליסתי מאין כמותו. אז נוכל לדבר גם על המימד ההוליסתי הגלום בשפה העיברית... אולי באי הפורום ירימו את הכפפה ונעסוק בשפת הביטוי... העיברית. ברכה לך שקמת בבוקר ושידרת לי שדרים... שמוליק

אסתר84

New member
הלוקס ולגוס

הלוקס ולגוס גורם בין היתר לבעיה בצוואר וישנה נטייה קלה לגבינת מאחר וההליכה זו גורמת ליציבה לקויה כאשר רוב משקל הגוף נוטה קדימה. אם אנחנו אומרים עמוד שדרה שדר לשאר האיברים אנחנו רואים הרבה מאוד פעמים קשיי נשימה, תחושה של דחק, דופק מואץ שמרגיש כמו חרדה, בעיות בתפקוד בלוטת התריס.. נטייה לצרידות מתמשכת . הייתי שמחה לדעת איך אתם מקשרים את זה לאישיות שמאפיינת נשים כאלה (בעיקר אצל נשים). פרט ספציפי נוסף על אותו אדם ספציפי – הבוהן מתחת לאצבע 2, נטייה להזעה מלווה בריח חזק (לא של אציטון) . בי אסתר רומי רפלקסולוגיה ותדרי ריפוי

הלוקס ולגוס

איננו גורם לשום דבר אלא נגרם מההכוונה העצמית, מההכוונה הנפשית - רוחנית. הלוקס ולגוס אינו גורם לשום דבר... תחשבי על זה... בברכה שמוליק

אסתר84

New member
או קיי

או קיי , הבנתי. זאת לא היתה כוונתי. אבל צודק אני צריכה להקפיד על הניסוח על מנת שזה יהיה מדוייק. אני יודעת מהו האיבחון האישיותי "הקלאסי". אני פשוט פגשתי בכמה וארציות של הלוקס ולגוס וזה מרגיש לי משהו מורכב (למשל אצבע 1 מעל, אצבע 1 מתחת, רק ברגל אחת..) .רציתי קצת יותר מידע. עכשיו לגבי הזיעה והריח... אני אשמח לתגובה
. תודה אסתר

יאללה מה איתך?

מה זה אתגר בשבילך האם בעיה? האם כיפוזיס? האם לורדוזיס? מדוע השפה העיברית איננה אתגר בשבילך כשפה הוליסתית?

freearth10

New member
כמו שלכל חוליה וחוליה

של עמוד השדרה יש תפקיד מסויים בגוף - כך יש לו גם תפקיד נפשי מסויים. בתחילת דרכי כמטפלת הגיע לידי דף של ביה"ס מירב עם איור של החוליות השונות וההבט הרגשי והגופני שלהם. כשהגיע אלי מטופל עם סיפור גבי והבטתי ברשימה ומה שהחוליה הזאת מספרת זה תמיד התחבר עם הסיפור של חוויות העבר שלו.
מאיה

עמוד השדרה והאברים הפריפרים - בבואה

הגוף שלנו הוא כניגון - נשמה - גוף - נפש, משמע הטיפול בו הוא כניגון. אין כמו עמוד השדרה שהוא כשדירה ממנה יוצאים ואליה באים. החיבור הפריפרי שבין חוט השדרה אל האברים הפריפרים הוא החיבור אל מימד הנפש הגלומה בהם. לעיתים כאבי גב מסתוריים. אך אם נתבונן היטב ונקשור את הקשרים, נוכל לגלות או לפחות לנסות לגלות שמץ ממסתורי הנפש. לעיתים כאבי גב הם בבואה למצבם של האיברים הפריפריים. לעיתים כאבים באברים פריפריים הם בבואה למצב עמוד השדרה. קחו למשל את נושא ההלוקס ולגוס. כאן כבר נאמרו כמעט כל המילים בשצף של כל הידוע. אז אפשר להתבונן מעוד זווית אחת. אצבעות כפות הרגליים שנועדו להצביע על כיוון מגמת הפנים בעת ההליכה, לא מכווננות קדימה ומצביעות קצת או יותר לצדדים. המשמעות, הולך אמנם קדימה אך לא מרוכז במגמת פניו. ציר האורך של כפות הרגליים עובר מהעקב דרך הצד הפנימי של הכף. מצב זה מייצר דפורמציה במפרק המטאטרסל - פלנגה של הבוהן... בנושא זה ניתן למלא דפים רבים... תחשבו על הדפורמציות השונות שבעמוד השדרה. הם לא תמיד תוצר גנטי אלא תוצר של העדפות ריגשיות, נפשיות ותפקודים פוקציונאלים שונים בחיים. מאוד אהבתי את הסיפור של מאיה היכול לשמש דוגמה ממשית. תודה לך. בברכה שמוליק

גם אני מיוצאי בית ספר מירב

לדעתי עמוד השדרה הוא בהחלט עמוד הנפש וכל נקודה שכואבת, כל חוליה "בעייתית", מעידה מבחינתי על מצב מסוים בהיבט הריגשי והגופני. אני חושבת שבעזרת עמוד השדרה ניתן בהחלט להבין לעומק דברים נוספים שיחזקו את הטיפול ויעמיקו אותו. אצלי לדוגמא, יש לי חוסר יציבות בחוליות הצוואר...

אנפה2

New member
אם אין לי כרגע שמן שקדים בבית, באיזה שמן

אפשר להשתמש בטיפול מידי?

אנפה2

New member
תמיד הייתי קונה שמנים אצל שלוס, עכשיו קשה

לי לנסוע לתחנה המרכזית היכן אפשר לקנות שמנים במחיר שפוי באזור בקעת אונו?

יש באזור נחשולים חברה נוספת של צמחי מרפא

ושמנים שאת יכולה להזמין דרכם בטלפון והם עושים משלוחים אני אשלח לך במסר את שם החברה ותכנסי לאתר שלהם ותתרשמי.

לדעתי מדובר ב'ראן צמחים'

אם זה כך אז מדובר בקיבוץ נחשונים, דרומית לראש העין, ולא קיבוץ נחשולים, צפונית לזכרון יעקב. GPS כבר אמרתי
ש.

למעלה