איך אתם מסבירים

איך אתם מסבירים

את העובדה הפלאית שכל שנה ושנה מחדש טו באב נופל על ירח בדלי? מישהו שם למעלה דואג לתזמן את זה במיוחד לירח בדלי?
מאוד מסקרן אותי הקטע הזה

יאיר, בערך לפני קצת יותר מעשור

התחלתי לשים לב למחזוריות המופלאה הזו. איך אתה מסביר את זה?

האמת שלא עקבתי.. את בטוחה שכל שנה ושנה?

אם אכן בעשר השנים האחרונות זה קרה, זה באמת מעניין.. מצד שני כבר שמעתי על מקרים של קורלציות מדהימות בין התאריך העברי והלועזי בחיינו, אלא שמעבר לקוריוז - לא חושב שיש בזה משמעות מעבר לכך.

כן יאיר, בטוחה למדי

התחלתי להתעניין באסטרולוגיה לפני עשרות שנים, כשהייתי בת 14 בערך, אז יש לי מודעות מאוד מפותחת ואני גם עוקבת מאז אחרי מיקום הירח מדי יום ביומו. אז אתה אומר שחוץ מקורלציה מקרית אין לזה שום משמעות?
אני דווקא חשבתי על ציר אריה=דלי, כלומר בית ראשון מול בית 7 שהוא בית הזוגיות, ו"חג האהבה" שנופל בדיוק על הציר הזה... אבל אם אתה חושב שזה רק קוריוז אז אולי זה באמת ככה

אכן, זה בגלל הלוח העברי הירחי

ט"ו באב (וט"ו בכל חודש) הוא בירח מלא, וכאשר השמש באריה (בחודש אב) הירח המלא הוא בדיוק ממול - בדלי, מאוד פשוט. הלוח העברי מבוסס על חודשי ירח עם התאמות לשמש כדי להשאר בתחומי עונות השנה הנכונות, ולכן מוסיפים את אדר ב', להבדיל מהלוח המוסלמי שהוא ירחי בלבד, ולכן זז אחורה לעומת שנת השמש, והלועזי שהוא שמשי בלבד, ולכן אין קשר בין התאריך בחודש ומצבו של הירח.

ראי, האסטרולוגיה שלנו עוסקת בעיקר בשמש

ואילו האסטרולוגיה העברית עוסקת בעיקר בירח.. מעניינת התנועה הזו שמחזירה משתי שיטות שונות ירח למקום זהה שנה אחרי שנה.

למעלה