איך אתם ממיינים

inigo2

New member
איך אתם ממיינים

הנה השאלה. יש לי 18000 חלקים, או נגיד 5000. אני מתחיל למיין ועכשיו יש לי כמה אפשרויות מיון. נניח שאני ממיין את כל החלקים "שיש בהם אדום" הצידה. עכשיו אני צריך למיין את כל האדומים לפי צורות (בד"כ יש 6 טיפוסיות). זה אומר שעל כל צבע\דוגמה יש לי 6 קופסאות. אם יש 10 צבעים שונים זה אומר 60 קופסאות. איך זה נראה אצלכם?

א ר י ק ל

New member
היטבת להגדיר. כך בדיוק זה נראה אצלי

אומנם זה לא באמת 60 קופסאות. אך זו התמונה פחות או יותר.. יש קופסאות שמתחלקות לכמה נושאים, ובינהם יש קו הפרדה ריק.

האדרים

New member
מיון??? הולך כל הכיף. ../images/Emo178.gif

התרשמתי מהחישובים ולא אסתיר שגם אני ממיין, אך לא בכזה פירוט. אם יש אלמנט מובהק, כמו חברבורות נמר, הם יכנסו לקופסא נפרדת, כנ"ל לגבי רקע לחוד וצבעוני לחוד. הכי שווה שיש בלאגן ומתאמצים ממש למצוא חלק. כשהכל ממויין בפרטי פרטים, זה מרגיש "מקצועני" מידי. לדעתי הולך כל הכיף. וידוי: שיטתי היא פיזור מספר רב של חלקים מול העיניים, ואז קל יותר לאתר חלק. רעייתי להיפך, צריכה מעט מאוד חלקים על השולחן, ומיון מאוד נוח לה. הילדים הרבה מעלינו, פשוט לוקחים חלק ושמים. ילדים. מניסיונינו, Educa is Color-Oriented and Ravensburger is Shapes-Oriented . לכן,גם החברה המייצרת משפיעה על הצורך ושיטת המיון.

א ר י ק ל

New member
תגובה למשפחת פאזל-

כשמרכיבים בהרמוניה של משתתפים רבים, אכן כיף "לעבוד" (לשחק..) בשיטה זו של הבלאגן. זה אתגרי וכיפי, מושלם לכל המשפחה/זוג אוהבים או חברים. אך בתור יחיד..הסדר הוא הדבר הנכון.

mgos0911

New member
מיון חתיכות - לפי צורה וגם הצבע |מא

צבע שולט , הרוב בשקיות סנדוויץ (חבל על המקום) רק אילו של איזור העבודה בחוץ.

מה שאני הכי אוהבת בפאזלים זה דווקא

להרגיש את החלקים בין האצבעות. לכן אני לא ממיינת בכלל. אלא כל פעם מחפשת את החלקים בתוך הקופסא של אזור מסויים. וזה הולך לי ממש טוב. עכשו אני עובדת על הפאזל של ההורוסקופ - 9000 חלקים. בחצי הראשון יש 4500 חלקים, ואני לא מיינתי כלום. כל תמונה של חלק בהורסקופ פשוט חיפשתי את החלקים בקופסא וזה דווקא הלך ממש טוב. אומנם לפי דעתי זו שיטה איטית יותר ממיון אבל כייפית יותר .

תאמין לי, אם זה עובד עם 9000 זה

עובד גם ב-18000. בהצלחה בכל אופן

מממאיה35

New member
מיון ראשוני

לפי צבעים/אזורים. כל מיון כזה אני שמה בשקית אוכל (כמו שמישהו כבר כתב פה) ורק לגבי האזור עליו אני עובדת, אני מבצעת מיון לפי צורות של החלקים. אגב מספר צורות החלקים תלוי בחברה שייצרה את הפאזלים. יש חברות שיש רק 3 צורות אופיינות, ויש באמת כאלה עם 6 צורות

shlv480

New member
../images/Emo45.gifבלאגן שליטה!

גם אני נמנה עם אלה שעושים רק מיון קצר וראשוני של רקע וצבעים לאיזה שלוש ארבע קבוצות, לא יותר. אוהב את הבלאגן וההפתעה. ככה זה יותר כיף, יש יותר רעניין ואלמנטו החיפוש נחמד יותר, מאשר שהכל טכני ומסודר מדי. לצערי, אני נאלץ להסכים שבפאזלים של 5000 ומעלה דרוש מיון רב- מניסיון

ssyוM

New member
אצלי יש כמה שלבי מיון פאזל

שלב ראשון - הפרדת המסגרת והרכבתה. שלב שני - מיון גם לפי צבעים בקופסאות . שלב שלישי - עורכת מיון חוזר של צבעים עם דגש על הדקויות שבין צבע לצבע ( אם מדובר בפאזל קשה להרכבה מבחינת צבעים ) ושלב רביעי ( בדר"כ אינו נחוץ ) - לאחר המיון החוזר לפי צבעים מיון ע"פ צורת החלקים
.

אני ממיינת לערימות

ולא לקופסאות או לשקיות סנוויץ'. אבל מצד שני הפאזל הכי גדול שעשיתי היה של 1500 חלקים... כמו שאחרים כבר כתבו כאן, אני אוהבת לדוג את החתיכה החסרה מתוך הבלגן, זה חלק מהכיף בעיניי. אני עושה מיון ראשוני מאד לפי צבעים, על השולחן, ומתחילה להרכיב. אם יש צבע רקע גדול מאד דומה ואחיד (למשל שמיים) אני גם ממינת לפי צורה (רק אותו), אם לא - אני מרכיבה רק לפי הצבע ופרטי הציור.

בעצם זה כמו משחק זיכרון 1000 חלקים

כשחושבים על זה. -אתה זוכר שראית חתיכה דומה אבל כבר אין לך מושג איפה...

למעלה