איך אתם אוהבים את ארוחת הבוקר שלכם

  • פותח הנושא kriz
  • פורסם בתאריך

kriz

New member
איך אתם אוהבים את ארוחת הבוקר שלכם


קלילה?עמוסה?
חלבית? בשרית?
כזאת שתשביע רק במעט? או שתשביע לרוב היום?
"על הדרך" או לשבת כמו שצריך ולהפנק?

בעקרון הפרק אתמול, שתפו אותנו איך אתם אוהבים את ארוחת הבוקר שלכם?
 

ady18

Well-known member
עונה

ברגיל זה מסתכם ביוגרט , כריך
מה שאני יותר אוהבת
זה ארוחת פנקיקס
או ארוחת חביתה טובה
וסלט ביצים ביתי על חלה .
אין יותר מזה
בבקרים שלא ממהרת דייסה .
 

דוריק30

New member
ארוחת בוקר ישראלית

סלט עם הרבה ירקות וטחינה
טוסט לבול את המיץ של הסלט
ולפעמים גם ביצה בכל צורה

והכי כיף- כשיש זמן לשבת (כמו עכשיו כשהתינוק ישן
), לאכול לאט ולהנות מכל ביס
זו הארוחה האולטימטיבית מבחינתי
 

הדסהש1

New member
למעשה ארוחת הבוקר היא הארוחה העיקרית ביום

כך טוענים כל היא צריכה להיום עם כל אבות המזון...
אני לא יכולה לאכול הרבה בבוקר...אתמול היו שהכינו
מטעמים גורמה
 

einat162

New member
זה משתנה אצלי :

ביום-יום אני לא אוכלת ארוחה בבוקר, מקסימום כוס או שתיים של קפה עם חלב וכפית סוכר.

בעיקרון, אני נהנית יותר מחלבי מאשר בשרי (מגוון גבינות קשות / מסריחות / שמנות עם לחמים טריים, פנקייקס, בלינצ'ס, וכו'
),
אבל כשאני בחו"ל, במיוחד במדינות שארוחת בוקר נוטה להיות כבדה או בשרית- אני בכיף יכולה לפתוח את הבוקר גם כך.
..... קריספי בייקון.....
 
יוגורט עם עוגיות שיבולת שועל שאופה בבית

או עם גרנולה קנויה.

לא מסוגלת על הבוקר לאכול ביצים,וגם בשנים שאכלתי בשר- ממש ממש לא כארוחת בוקר .

עוגיות שיבולת שועל: משיבולת שועל מהירת הכנה,מעורבב עם מעדן סויה בטעם מועדף(שלי,קוקוס)קמח תירס גס וקצת מים אם צריך... לא תורה מסיני,ולא מאכל גורמה,אבל מה שחשוב- תוצרת ביתית,גם אם לא במאה אחוז,ולכן קצת יותר בריא,ובהחלט יותר זול!.
 
בלי. זה משהו מאוד בסיסי

לא עוגיה 'קלאסית'. אני אישית אוהבת את שיבולת השועל בטעם מייפל,ועם מעדן בטעם קוקוס,לדעתי הריח ממש טוב. המרקם לא של עוגיה,אבל מה שחשוב לי,שזה נעים בפה,ומאפשר לי לאכול את היוגורט שלי,עם תחליף זול לגרנולה,שעולה בערך פי חמש .

הכמויות שאני עושה,גם אינן גדולות מספיק בשביל שביצה 'תטמע' בהן... הביצה תורגש. אני מנחשת שלו הייתי עושה כמות יותר גדולה של חומרי גלם,יכולתי להוסיף ביצה- זה ודאי לא היה מקלקל את זה. אולי מחר אכניס כאן תמונה של עוגיה שכזו,שתוכלו להתרשם איזו טקסטורה מתקבלת.
 
איזה יופי!

אני מכינה גם כמויות מאוד קטנות של עוגיות, כמעט בכל יום.
אבל כן עם ביצה.

לעצמי אינני משתמשת בשבולת שועל וכיו"ב- אבל כאשר זה לאורחים מדי פעם כן.
ל"הרטבה" אני מכניסה כל מה שיש בבית.
בין אם מעדני חלב, סויה, יוגורט, חלב, משקה סויה, מחית או כל דבר אחר ובשילובים.

אבל אני מכינה מקמח טף.
גם ארוחת הבוקר שלי בד"כ דייסת טף- כאשר אין זמן או משהו מושקע יותר כאשר יש.
 
:) תודה. מה זה קמח טף?

יש תורה שלימה של תחליפי ביצה,ויתכן שהמעדן סויה שאני מכניסה פנימה,בעצם מתפקד קצת משהו כזה... אם כי,חייבים להודות ששיבולת שועל,מטיבעה,ברגע שהיא נרטבת,היא די דביקה...

מתישהוא בערב,אני מקווה לצלם ולהעלות תמונה :)
 
טף- דגן מאוד מזין

המככב במטבח האתיופי והאריתראי.
בגלל שזה רוב המטבח שלי אני משתמשת בו לרוב וכמעט ואין לי שימוש בקמחים מסוגים אחרים.

כתחליפי ביצה אני משתמשת לעתים בצ'יה או מחית תפו"ע אבל לרוב חוטאת בשימוש בביצה.
זה ככה, ממטבח האם שלי שהורגלתי להכניס ביצה להכל..:)

צריך לנסות משהו אחר, ללא ביצה.
מחכה בסבלנות לתמונות!
 
בלי קשר למה שאוהבת לאכול בבוקר,הייתי מכינה

טורטליות ממולאות סלט ביצים,שטחנתי במעבד מזון,עד למרקם משחתי חלק. מכיל לא רק ביצים ומיונז,אלא גם זייתים ובצל.

כמובן מחממת טיפה את הטורטליה,וקוטמת את הקצוות אחרי המילוי וגלגול.

פשוט עד מאוד,ולכן הייתי נפסלת בטענה שזה לא מספיק מרשים,פשוט מידי,לא מקורי... אבל זהו.זה מה שעולה בדעתי להגיש כארוחת בוקר.
 
חה חה חה - ארוחת בוקר

שלום
מאז תקופת הצבא (1977-1981) אני לא אוכל בכלל ארוחת בוקר!
אז הארוחה הייתה כ"כ עלובה שלא היה לי שווה לקום בשבילה 1/2 שעה קודם.
גם למדתי שב-2 ארוחות יש פחות קלוריות מ-2 ארוחות.
וכך התרגלתי.
לפעמים באירועים (חופש, נסיעות לחו"ל ומלון) אני אוכל.
ביצה - אומלט עם פטריות ועשבי טיבול
לחם - טרי, לחם הבית, לחם כהה
ירק - סלט טרי עם לימון ושמן זיית
ריבה וחמאה
לשתות - אספרסו כפול ארוך
מיץ תפוזים
ויין לבן.
יש את הכל ביקב התשבי בארוחת בוקר. אם תגיעו בשישי - כדי להקדים ל-08:30
עלות הארוחה כ-110 ש"ח לזוג. שווה כל שקל!
הלחם שלהם מעולה. האווירה גם. ומתי שתיתם יין לארוחת בוקר?

תהנו.
 
למעלה