איך אתה משקה?

איך אתה משקה?

מתי אתה משקה? כמה אתה משקה ולמה? בעיקר מעניין אותי האם להשקות בבוקר או בערב? ולמה? חשוב לציין באיזה אזור אתה מגדל את הבונסאי.

tk96

New member
ההשקיה אצלי.רגישות העצים למים,ושאלה

כל העצים שלי הם במיכלי אימון עמוקים. את הפיקוסים והתפוח אני משקה ממש ממש קצת, פעם בשבוע לערך, פחות או יותר. התפוח ממש ממש רגיש למים, קצת מים (ואני מתכוון לקצת, חצי-כוס עד כוס) והעלים נובלים, עד שהאדמה מתיבשת והוא מתחיל ללבלב). את הצפצפה (לא בטוח שזה באמת צפצפה! זה כמו העצי רחוב בתל אביב אך לא הפיקוסים, אלה שמגלגלים את העלים שלהם כדי "לצפצף") אני משקה גם מעט מאוד, פעם בשבוע אולי יותר וגם כמות מעטה, אם אני נותן יותר מ2 כוסות העלים משחירים מצהיבים ונושרים, וכשאני לא משקה הוא מלבלב. ההדס ממש לא מתלונן לא חשוב כמה אני משקה, פעם השקתי אותו פעם ביום-יומיים וכיום פחות. גם הצאלון לא מתלונן אם אני משקה אותו "יותר מדי", משקה פעם בשבוע. הרימון כנ"ל. אני משקה בעזרת מזלף, ומשתדל כמובן לא להציף. אחרי שאני משקה וכשהאדמה מתייבשת נוצרת שכבה לבנה שמתקשה למעלה, כמו גיר. החלק העליון של המצע נראה לפתע כמו הסלעים הללו בים שיש עליהם שכבה של מלח. האם יש לכך פתרון ? האם יכול להיות שמי הברז באזור מגורי -מלאים- באבנית ושאר מינרלים ?

ההשקיה אצלי

השיכבה הלבנה בהחלט נוצרה כתוצאה מ"מים קשים" - בדרך כלל אינם מפריעים להתפתחות התקינה- כמבון תלוי גם בסוג העץ - הפתרון להשתמש במים רכים יותר - החסכוני (ואולי הטוב ביותר) איסוף מי גשם!. מאוד מקובל ע"י חובבי הבונסאי ביפן - בגני הבונסאי שם ישנם מיכלי חרס ענקיים יעודיים למי גשם. מתי אתה משקה בבוקר או בערב? (למה?) תודה, משה.

tk96

New member
משקה כשיש אור. השעות החמות.

אני משקה כשיש אור, בקשר לסיבה... בשעות הערב אני לא מבקר את העצים בדרך כלל, בערב המצע נהיה לח בלי קשר להשקיה בגלל שרוב השנה הלחות באזור מגורי עומדת על קו שמונים האחוזים. בני אדם אוכלים ביום ומעכלים בלילה, אני לא יודע איך זה בצמחים אבל אני נוהג אותו הדבר. הנסיון אומר לי שבלילה הצמחים מלבלבים הרבה יותר (ערכתי ניסוי בצמחים שגדלים מהר). בנוגע לאיסוף מים, אני חושב שלחורף הקרב אני אכין חבית עם רשת עליה למניעת כניסת חרקים. אולי אפילו בד חדיר למים, גם ישמש כפילטר

erezbt

New member
השקיה

אני גר ברעננה. עצי הבונסאי שלי ממוקמים בצד הדרומי של הדירה (מצויים תחת רשת צל כדי להגן בפני קרינת שמש ישירה). אני משקה בדרך כלל בערב. תדירות ההשקיה משתנה בהתאם לגודל הכלי בו נמצא העץ כמובן. עצים במיכלי אימון גדולים אני משקה בד"כ פעם במספר ימים. יש לי מעט מאד עצים בכלי בונסאי ואותם אני משקה פעם ביום או יומיים. כולם בהשקיה ידנית בערב בדרך כלל. מניסיון שלי אם אני משקה בבוקר, נדרשת שוב השקיה בערב. בדרך כלל נראה לי שרוב העצים מגיבים טוב יותר אם הקרקע כמעט מתייבשת בין ההשקיות. אם לומר את האמת זה לא ממש מסתדר לי עם מה שאני שומע מהרבה מגדלי בונסאי שמשקים ע"י טפטפות והם עד כמה שהבנתי משקים (עד נגירת מים) מספר פעמים ביום.

tk96

New member
השקיה עד נגירת מים מהתחתית.

הדבר כמעט "הרג" לי את רוב העצים. כנראה מחוסר איזון בין מים למזון. בכדי לפתור את הבעיה הפסקתי להשקות לשבועיים ורק אז העצים התאוששו.

erezbt

New member
לא הבנתי את תגובתך

לא הבנתי את תגובתך בעיקר את ה" כנראה מחוסר איזון בין מים למזון" ברוב המכריע של המקורות תמצא שכשמדברים על השקיה מנחים שכשמשקים יש להשקות היטב את כל המצע. ההשקיה עד נגירה נועדה להבטיח את זה ובנוסף גם לשטוף מלחים שמצטברים במצע. אבל הדגש הוא על השקיה יסודית כך שלא ישארו כיסים במצע שלא מושקים הגורמים למוות של שורשים וכתוצאה לבעיות נוספות. זו לפחות ההבנה שלי.

erezbt

New member
תוספת קטנה

לעניות דעתי אין כל קשר בין השקיה עודפת להשקיה עד נגירה: 1. השקיה עודפת מתבטאת בתכיפות השקיות גבוהה מדי. 2. כשכבר משקים, יש לדאוג להשקות היטב את המצע. מה שאולי הרג לך את העצים זו השקיה עודפת.

tk96

New member
ומשמעות השקיה עודפת היא:

בעיקר חוסר איזון בין מזון לשתיה. אם אתה משקה המון, צריך גם להאכיל המון. כך לדוגמא בגידול הידרופוני שהצמחים גדלים במים, ישנו מזון בתוך המים ככה שהם לא מקבלים את התוצאות של השקיית יתר.

minigan

New member
השקיה עודפת= אוורור שורשים לקוי=...

=רקבון שורשים. נתון: שורשים חייבים אוורור!! המצע בעציצים/מיכלים הרדודים האופייניים לבונסאי מתייבש במהירות בגלל שטח פנים גדול ועומק מצע מינימלי ולכן משקים אותו לעיתים תכופות יחסית. הסכנה: עודף מים במצע הגורם לרקבון שורשים.אחת הבעיות הקשות של בונסאי. הפתרון: אוורור שורשי בונסאי מושג על ידי מצע מנוקז היטב בעל חלקיקים גסים ו/או ספוגיים. חורי ניקוז משופרים האופייניים לעציצי בונסאי תיקניים. מיקום הבונסאי באוויר צח. אתה מתייחס לבעיית הדחה של מינרלים וביניהם גם חומרי דשן מהמצע. לכך יש מספר פתרונות: דשן בשחרור מבוקר. דשן אורגני המתפרק לאט. חומר אורגני במצע הקושר אליו את הדשן. מעט דשן במי כל ההשקיה (בעיקר להשקיה בטפטוף). וכמובן...להשקות במידה הנכונה.

funis

New member
השקיה

יש לי צמחים בשני מקומות אחד בצד המזרחי ואחד בצד דרומי אני משקה בעזרת טפטפות של 1 ליטר שעה במשך 15 דקות בשעה 1300 עם משאבת דישון ממוחשבת בעזרת דשן שפר 3 . צורת ההשקיה משתנה בין החורף לקיץ גודל עציץ וסוג מצע 1.עציצי בונסאי במצע טוף 2 טפטפות של 1 ליטר שעה במשך הקיץ בחורף טפטפת אחת, אני לא מפסיק את הדישון. בחלק הדרומי העציצים מתחת לזכוכית ומתפתחים גם בחורף . 2 בחלק המזרחי אותו סוג השקיה עם טפטפת אחת 3 עציצי זית ועציצים בתערובת הגידול אני משקה ידנית בעזרת טוש פעמיים בשבוע יש לשים לב כשהמצע הוא מטוף יש אפשרות להשקות כל יום מאחר והמים עוברים את מצע הטוף והניקוז מצוין הטוף שומר על לחות קבועה במצע. יש לשים לב בעציצים המכילים חמרה אסור להשקות בתדירות גדולה מאחר שהניקוז לא טוב ויש אפשרות לגרום לריקבון שורשים מהשקיית יתר.

למעלה