איך אתה מעז?

• פותח הנושא m!t@
  • פורסם בתאריך

m!t@

New member
איך אתה מעז? ../images/Emo46.gif

איך אתה בכלל משווה את היהודים שנרצחו בשואה לחיילים שנהרגו במלחמה
איך אתה משווה את מה שהנאצים, יח"ש, למה שקורה אצלנו
נכון מה שקורה אצלנו הוא לא בסדר, אבל רצח עם
אתה משווה את זה לרצח עם
על מה אתה בכלל מדבר
לסיכום, אני חושב שכל יהודי באשר הוא חייב לבקר במחנות הללו ולראות את המראות הללו (בתור אחד שהיה שם ולא בתור אחד שמחפש תירוצים למצפון שלו למה הוא לא יוצא). ונכון זה מחזק את הרגש הלאומי אבל מה רע בזה

D-34

New member
כנראה שלא הבנת על מה מדובר

אי אפשר להשוות את 12 מיליון בני האדם שנרצחו בשואה (רובם במחנות ריכוז והשמדה) לחיילים שנהרגו במלחמה. במלחמה נהרגו הרבה יותר חיילים סובייטיים. 3 מיליון משבויי הצבא האדום נרצחו במחנות שבויים ורובם באותם מחנות השמדה ותאי גזים בהם נרצחו יהודים. רק בגלל שהם סובייטים. גרוע מזה-- היהודים מביניהם נכללים ב-6 מיליון הנרצחים בעוד אחיהם הסלאבים והסובייטים האחרים לא נכללים. בנוסף נרצחו 2 מיליון סלאבים (רק בגלל שהם סלאבים!) וחצי מיליון צוענים. אל תגיד לי שהם לא נחשבים.

אבל..

זה ברור שנתייחס יותר לקטע של היהודים, מכיוון שאנו מדברים על רצח העם שלנו. זה לא ש"לא מזיז לנו" שנהרגו גם אחרים, אבל ברור שנתמקד בששת מליון בני-עמנו שנהרגו שם.

D-34

New member
אז כאן בדיוק הבעיה

שמטרגדיה אנושית הפכנו את השואה לטרגדיה יהודית בלבד. אני לא עושה הבחנה בין דם לדם ואם בשואה היו נרצחים אנשים אחרים, לא יהודים, הייתי רואה את השואה בדיוק כמו שאני רואה אותה עכשיו. מכאן באות הצעות בלתי הגיוניות של לאחד את יום השואה ויום הזיכרון. מה גם שקשה שלא להבחין בכך שמשקלו של יום הזיכרון גדול בהרבה מזה של יום השואה למרות שההיגיון הבריא אומר את ההיפך בדיוק. בכלל אני חולק על הדרך בה אנחנו מציינים את יום השואה ואני מתכוון לצום ביום הזה.

(אין לי כותרת...)

זאת לא טרגדיה יהודית בלבד. אנחנו מתייחסים שם בעיקר לטרגדיה של העם היהודי, כי זה העם שלנו. למה שעם לא יתאבל במיוחד על חלליו?

א.א.אפל

New member
הסיבה שעם

לא צריך להתאבל *במיוחד* על חלליו, היא שהיא בעצם מנציחה את ההבדל הלא קיים בין אדם יהודי לסלאבי או הומוסקסואל (באופן אירוני, יהודי יכול להיות גם סלאבי וגם הומוסקסואל) משדרת את היותינו עם נרדף יותר מכולם, ואם עושים אקטואליזציה- כמה צריך להיכנס בפלשתניאים כי אנחנו הכי מסכנים בעולם.

tali_le

New member
טבעי שעם יתאבל במיוחד על חלליו

כמו שאתה תתאבל יותר אם ימות מישהו שהכרת מאשר מישהו שלא הכרת... טבע האדם הוא להתחלק לקבוצות ולכל אחד יש יותר אמפטיה לחברים בקבוצות שהוא שייך אליהם... לא טבעי הוא השימוש באבל הזה כסיבה לתקיפה או כל אקט אלים אחר...

Black dog

New member
מחשבה שעברה לי

אז נכון אנחנו כיהודים (לאום לא כאנשים דתים) צריכים ומחויבים לפחות לפי דעתי להדגיש את העובדה ש 6 מליון יהודים נרצחו דבר שלא נוגד את העובדה שיש עלינו מחויבות לא פחות חשובה לציין שעוד עמים נפגעו ונרצחו בשואה . וזאת מהרצון שלנו למנוע דבר כזה בעתיד וכיבוד אותם נפגעי המלחמה שלא שונים מאיתנו , שסיבת רציחתם היא אך רק מכיוון שהוחלט שהם לא אותו גזע שולט ושאין לו זכות קיום . בגלל זה אני מאמין ובבקשה אל תהרגו אותי שיום הזכרון לשואה ולגבורה צריך להשתנות . ביום זה אנו צריכים ללמוד על כל העמים או יותר נכון השונים מה"גזע השולט" ובכך אני יוסיף נכים , בעלי נטיה מינית ועוד רבים שנפגעו. כמו שביום הזכרון לרצח רבין שלא בא לקדש את האדם אלא לציין יום בו אדם חשב ופעל לפי אמונתו שאידיאולוגיה שאתה לא מאמין בה אפשר למנוע בכך שתרצח את האדם החזק ביותר שמזוהה איתה . אנו צרכים להעביר ביום הזה שכל האדם שווים בלי הבדל גזע , דת, אידיאולגיה, נטיה, מין. ולשנות גם כן את יום הזכרון לחללי צה"ל ובו לציין גם היהודים שנרצחו בשואה וזאת לא מכיוון שאני משווה את מותם למות החילים אלא כי כך אנו נגדיל את חשיבותם .אני ממש חייב לזוז ויהיה שמח תגובות ואני מבטיח לחזור.

Black dog

New member
אם תוכל

להגדיר יותר את מה שאתה לא מסכים איתו אני יוכל לנמק ולהגיב בתודה מראש Black dog

D-34

New member
לא מסכים עם איחוד יום הזיכרון ויום

השואה. הם פשוט לא קשורים זה לזה.

pollak

New member
../images/Emo54.gif

והרי הכל עניין של נקודת מבט, והכי הכי קל להסתכל מנקודת המבט הצרה של עם שרצחו לו והרגו ממנו. הבעיה בנקודת המבט הזו, שהיא עלולה לתת לגיטיציה לפעולות שכל קשר בינן לבין נורמות מוסר מקרי בהחלט. אני יכולה לדבר פה רק בשם עצמי ולהגיד שבעיני, בכל אופן, הערך הבסיסי והחשוב ביותר הוא ערך שיוויון האדם. וזה לא משנה אם הוא יהודי או פלשתינאי, לפני ואחרי הכל אנחנו מדברים פה על בני אדם. בגלל זה אני חושבת שאנחנו צריכים לאמץ לעצמנו נקודת מבט אוניברסלית ולא לאומנית. בפסח האחרון טסתי עם השכבה שלי למסע לפולין. אף אחד לא היה חייב לשים כיפה או לשאת דגל ישראל, לא יצאנו למסע במטרה לחזור ציוניים יותר או במטרה לחזור עם שאיפה לשרת בצבא ההגנה לישראל. בכל ערב היו לנו דיוניים במסגרת קבוצות וכל דעה התקבלה כלגיטימית. השואה היא דוגמא מעוררת ופותחת עיניים, בגלל היקף הרצח, השיטתיות והאידיאולוגיה. אני לא אומרת שצריך להסתכל עליהם ולראות אותנו, אבל מבט מפוכח להיסטוריה בהחלט יכול לזעזע את תפישת העולם ולהביא לראיה אחרת, שונה, של מה שקורה ממש עכשיו במדינה הזאת שלנו. -יעל- (שישנה שלוש שעות בלילה וגם זה על אבנים)

lionalx

New member
יש הבדל בין חייל לאזרח שנרצחו ..

.. במלחמה. חייל, גם אם הוא גוייס מתוך חובה אזרחית, שונה מאזרח שהוא לא חייל. אני לא אומרת שחייהם שווים פחות או יותר, אבל זה לא אותו דבר. חייל יודע מה הסיכון בשזה שהוא חייל, הוא יודע שהוא מייצג משהו, הוא יודע שיש לו מטרה. אני מסכימה שלשואה צריכה להיות משמעות יותר רחבה, ולכלול קבוצות אחרות שנרצחו בידי הנאצים, אבל שבויים סובייטים לא שייכים לעניין. גם במלחמת העולם הראשונה נרצחו מליוני חיילים. השבויים לא נרצחו בגלל היותם סובייטים, אלא בגלל היותם חיילים סובייטים. לדעתי אין לאחד את יום הזכרון ויום השואה, אבל בהחלט לשני צריך לתת את אותו משקל, אם לא יותר. אלכסנדרה.

טל קר

New member
יש לי שאלה, לא רטורית.

מה ההבדל בין אזרח וחייל במדינה שכמעט כל האזרחים היהודים מחוייבים להיות חיילים, ושלהיות חיל זו אינה בחירה?

למעלה